Jednom sam bila u sobi kod sestara kad je dr. A stavio na stol papir na kojem je pisalo: punktirano 13 j.s. ..... dozvoljavam oplodnju 2 j.s. Prestrašno.
Ja mislim da bi se ja rasplakala da pred mene stave takav zahtjev, da moram unaprijed odrediti koliko želim da mi oplođuju (a pri tom znam da je odabir onih koje će se oplođivati - lutrija! A ostatak, možebit dobitnih j.s., će se zamrznuti, odnosno baciti).
Hvala bogu, u Vinogradskoj nas ne stavljaju na takve muke. Zna se prešutno da će oploditi 3 (ako ih ima, naravno), nikoga se ništa ne pita, a ni ne vraćaju sva 3 pod svaku cijenu nego se ide na procjenu stanja pacijentice (godine, pokušaji, kvaliteta zametaka itd...)

Želim od sveg srca da se oni koji su glasali za ovakav zakon, nađu kao glavni protagonisti u njemu - pa da im dođe do mozga!!!

Isto tako shvaćam da ima ljude koji se tome protive i kojima vjera zabranjuje (npr.neki su protiv transfuzije krvi) i nemam ništa protiv osobnog odabira, ali da se to ne pretvori u zakon! Nego, tko hoće omogućit mu najbolju terapiju, a tko neće, naravno da ga nitko neće siliti.