nasla sam se u dilemi oko krstenja moje bebe.
naime, kum koji nas je vencao je mm-ov dugogodisnji drug iz detinjstva.
to se nekako samo namestilo. druze se 100 godina i to je lepo, znaju se u dusu, mogu i da se svadjaju i mire, nekako dosli su u stadijum da su kao braca. ne braca u smislu idealnog, nego ono, mogu svasta jedno drugom reci, i nerviraju jedan drugog i to prodje, pa dodje i tako.
e sada, nekako se podrazumeva, ne znam zasto i kako da bi on trebao krstiti nase dete.
niko mu to nije obecao, rekao, trazio, ali se podrazumeva i mislimo da bi se on jako uvredio kada bi mi odabrali drugog kuma.
e sada, ja nemam nista protiv njega, o.k. smo skroz, nismo se svadjali, dobra sam sa njegovom zenom, sve u svemu znamo se vise od decenije svi zajedno i sve je tu o.k.
medjutim, ja dolazim u dilemu jer smatram da kum treba biti neki duhovni otac, pa makar to tako samo bilo na papiru.
meni on ne odgovara po nekim stvarima, onako energetski i mm se slaze sa tim misljenje, tj. njegovo je isto.
prvo nije blizak crkvi, krsten je ali nije praktikant, ne zna obicaje i tako.
nije nesto lud sa decom, ne ume sa njima. ima svoje, ali ga ni ne gleda prakticno jer mu nije zanimljiv tako mali, ceka da poraste pa kao onda.
lenje je kao batina.
skola mi nije toliko bitna u smislu visoke skole, ali makar vozacki da je polozio, nego lenj pa ne moze.
zaposlio se da ne bi umro od gladi, u poslednjem momentu.
svalercina je teska.
i tako..
mislim to su sve njegove stvari, ja nista nemam od toga, ali nekako sve se mislim da kum treba da bude nesto kao uzor, ili gresim.
skraticu sada da ne davim
da li je veca steta izabrati kuma za dete preko volje i ne ciniti losu energiju i pristati da bude kum za koga i ne mislis da je materijal za to..ili...... je ipak bitnije da to bude neko za koga mislis da je dostojan tog zadatka?
potencijalni dostojni nikada ne bi ocekivao tako nesto od nas, znamo se dugo, ali nismo nikada bili tako bliski. vredan je, obozava decu, crkveni praktikant, ali ne fanatik, zna obicaje, postuje obicaje.
ne zelim da napravim zlu krv oko svega
vase misljenje oko svega? ne mora konkretno da mi pomognete pri izboru nego mi treba vase vidjenje kumstva i tako to.