-
stolica za analizu - koliko smije stajati uzorak?
Dobili smo uputnicu za analizu stolice za dijete. Moramo uzeti uzorak stolice u kutijicu i odnijeti u Mirogojsku.
Zanima me koliko dugo smije stajati stolica u toj kutijici? MM planira to nositi kroz jutro. Da li to znači da bi dijete "moralo" imati stolicu to isto jutro ili može stolica od popodne od dana prije (jer obično ima stolicu popodne ili predvečer)?
-
Ja bih nahvatala stolicu i prenocila bi u kutijici u frizideru.mislim da je to ok.
-
I mi smo kaku od popodne nosili u laboratoriju narednog jutra. U međuvremenu je stajala kutijica na balkonu obzirom da je vani bilo taman hladno koliko treba. I to je sasvim ok.
-
Pitanje je na koju pretragu ide stolica, ako je u pitnju koprokultura onda se stolica treba ćuvati u frižideru nakon uzimanja da se saćuvaju eventualni uzroćnici bolesti. Stolica se može uzeti dan prije.
-
Radije nazovi sestru i raspitaj se, jer kad smo mi nosili u nekoliko navrata rekli su nam da za pretrage koje smo radili stolica ne smije biti starija od cca jednog sata, navodno se svakakve bakterije mogu namnožiti u međuvremenu...
-
primili su uzorak star 12 sati
-
Mi smo nosili sad u ponedjeljak, uzorke od subote navečer i od nedjelje navečer, trebali smo tako od 2 dana. Držala sam ih vani na prozorskoj klupčici...
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma