Pokazuje rezultate 1 do 11 od 11

Tema: kako na održavanje trudnoće?

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno kako na održavanje trudnoće?

trudna sam oko 6 tjedana. nemam medicinskih komplikacija zbog kojih bi mogla ići na čuvanje trudnoće. imam samo teške cjelodnevne mučnine zbog kojih mi je gin dala Torecan čepiće. rekla je da postoji mogućnost da malo prokrvarim, ali da je to normalno osim ako ne potraje, a moglo bi ga uzrokovati brže hodanje, neki napor, spolni odnos itd. ja imam dosta dinamičan posao, stalno sam na nogama , vrlo malo sjedim tek da nešto upišem u obrasce i dnevnike po potrebi. odlazim svakodnevno u negrijano skladište gdje se zadržavam od 45min do 1 i pol vremena. non stop šmrcam ,a i nedavno sam imala jaku prehladu zbog toga. ritam posla je dosta ubrzam i sve je kod nas na odjelu hitno i mora biti gotovo u roku odmah .veća smo privatna firma, a shefica mi je singlica - nema muža ni djece - to puno govori!
    u prvoj trudnoći, bila sam tada kod druge ginekologice, slične okolnosti, pucale su me emocije i rasplakala sam se ko kišna godina i ona mi je odmah pisala komplikacije.
    onako usput ću navesti da sam nakon povratka na posao degradirana na posao sa SSS, a do tad bila voditelj laboratorija.
    otkako sam počela raditi u nedostatku sam s vremenom, djete ide u jaslice i malo vremena provodimo zajedno. sad kako sam trudna stanje u zadnja 3-4 dana postaje još gore. neraspoložena sam zbog tih mučnina, stano sam umorna i spava mi se, bezvoljna sam za išta. trenutno sam na bolovanju ovaj tjedan zbog djeteta i baš dana s bila na pregledu kod gin. i ne mogu zamisliti, a moram, da u ponedjeljak dolazim na posao RADITI! (nisam lijena, da netko ne misli, samo bezvoljna i muka mi je)
    znam da zvučim kao da kukam i oplakujem samu sebe, ali željela bih na održavanje trudnoće, ali kako?

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Jednostavno reci ginekologici da se ne osjećaš sposobnom za raditi i da idež na čuvanje trudnoće, sve se danas može dogovoriti, ipak je to drugo stanje i imaš pravo na to! Osobito ako imaš jake mučnine i kronični umor, bezvoljnost, pa ni ne treba više rezloga, i ne treba ti biti neugodno!
    Posljednje uređivanje od kovrčava : 10.02.2010. at 22:59

sade_74 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

zaboravila reći da radim u kemijskom laboratoriju za ispitivanje hrane i dolazim u kontakt sa opasnim kemikalijama tipa kloroform, konc. octena, nitratna, i druge nadražujuće kiseline koje isparavaju i imaju intenzivan miris, (a ako ne radim ja, radi kolegica s njima). bojim se kad u ponedjeljak dođem raditi i počnem selektirati poslove koje mogu a koje ne mogu raditi da će temperamentna i svadljiva po prirodi shefica zamračiti, a bogami i kolegica s kojom sam inače u dobrim odnosima.

kovrčava, hvala na savjetu, i ja sam mislila da će to jednostavnije ići, ali očito su doktorima postrožili kriterije i kontrole oko uvjeta za odlazak na održavanje. uostalom kad sam joj se počela žaliti na mučnine doktorica je našla jednostavno rješenje a to je recept! svima je dobro poznato da onaj tko traži savjete na rodi želi na što prirodniji put proći kroz svoju trudnoću i ostale zdravstvene tegobe, i zadnje što će uzeti je neki lijek.

Osoblje foruma spajalica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

koliko ja zanam po zakonu (na zalost ne znam kojem) trudna zena se mora odmah premjestiti na drugo radno mjesto ukoliko dolazi u kontakt s opasnim kemikalijama. ukoliko se ne moze premjestiti na drugo radno mjesto, onda se salje doma.
    ovo znam jer radim na takvom radnom mjestu i dogodilo se par puta da su neki sefovi (koji su normalni) bili uzrujani sto im se nije odmah reklo za trudnocu da se osoba makne od kemikalija. i to sa zakonom su oni pricali.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

sade, teške mučnine i povraćanje (a tvoje očito jesu takve, čim si dobila Torecan čepiće) jesu indikacija za bolovanje. Samo neka ti dr napiše to u povijest bolesti, ako je riječ o privatniku onda još moraš do soc. ginekologa da on to "potvrdi" tj. napiše na komad papira da traži bolovanje po toj i toj šifri bolesti i onda to odnesi svojoj dr opće prakse koja će ti otvoriti bolovanje.
    Zbog povraćanja imaš pravo na bolovanje u trajanju 90 dana!

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

I preporuka privatnog ginekologa za mirovanje je dovoljna za otvaranje bolovanja kod liječnika opće prakse. Privatnik jedino ne može izdavati uputnice za besplatne pretrage i uputnicu za hospitalizaciju.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

hej sade vidim da si 74 god. Am I right? Mozes se pozvati i na godine sto ja na primjer namjeravam a ovo za laboratorij je difinitivno razlog ili da te se premjesti na manje stresno mjesto bez dodira s kemikalijama ili da odes na cuvanje do poroda. Ali probaj iskoristiti go za 2010. i uzeti par tjedana bolovanja od dok. o. prakse prije otvaranja komplikacija, bar su meni tako savjetovali u kadrovskoj, zbog prosjeka place. Inace na komplikacijama ti je placa 4250 kn.

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Citiraj Nia_Zg prvotno napisa Vidi poruku
    I preporuka privatnog ginekologa za mirovanje je dovoljna za otvaranje bolovanja kod liječnika opće prakse. Privatnik jedino ne može izdavati uputnice za besplatne pretrage i uputnicu za hospitalizaciju.
    a vidim da se ovo razlikuje od liječnika do liječnika.
    Moja dr opće prakse je stvarno super i u svemu mi izlazi u susret, ali rekla je da sada treba papir i od socijalca da bi mi otvorila bolovanje. Štoviše, papir ostaje kod nje, u mom kartonu.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj ekica prvotno napisa Vidi poruku
    a vidim da se ovo razlikuje od liječnika do liječnika.
    Moja dr opće prakse je stvarno super i u svemu mi izlazi u susret, ali rekla je da sada treba papir i od socijalca da bi mi otvorila bolovanje. Štoviše, papir ostaje kod nje, u mom kartonu.
    ne, to ne ovisi od liječnika do liječnika niti je to nečiji hir

preporuka privatnog ginekologa nije dovoljna
    potrebna je preporuka i primarnog ginekologa
    i za komplikacije u trudnoći
    i bilo koje drugo ginekološko bolovanje

ekica avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

a vidi, ne znam kako bi to trebalo biti i kako je propisano, ali itekako ima liječnika koji ne traže od socijalca preporuku.
    I ne pričam iskustvo sestrične susjedine tetke nego prijateljice kojoj je upravo počeo porodiljski, bila je na komplikacijama praktički od prvog dana trudnoće i niti jednom nije od socijalnog gin. imala preporuku za bolovanje, a dr.opće prakse joj je isto uredno otvorio i produživao na osnovu mišljenja privatnog gin.

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

onda je postupao mimo pravila
    ili je to bilo prije 1-2 godine
    unatrag godinu dana (ne znam točno koliko) mora ići potvrda soc. ginekologa, jer ta bolovanja onda idu njima u stopu
    a otkad više nisu komisije za produženje bolovanja već kontrolori svaka 2 tjedna idu u ordinaciju u kontrolu, oni za svako ginekološko bolovanje traže potvrdu primarnog ginekologa da bi opravdali to bolovanje
    možda taj dr ima površnog kontrolora

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •