nela, malo OT, ali i meni su svasta govorili da moram raditi da se dijete nauci/ne nauci, pa je za vecinu ispalo totalno krivo. Npr. "nemoj je nanasati - naucit ce se stalno ce traziti" - pa evo uopce ne trazi da je se nosi, a nosila sam je kad god je htjela; onda "stavi je od pocetka u kinderbet, pa ce naucit spavati sama i nece se buditi" - pa kad je se 5 mjeseci krenulo budjenje svakih 1,5h naravno da sam je prebacila u krevet, pa smo se usprkos cestom budjenju fino naspavale; pa "nemoj je uspavljivati cicom, nece nauciti nikako drukcije zaspati" - sad je bez problema uspavam i bez cice (iako doji), pa "daj joj dudu, prakticnije je" - i onda nakon 9 mjeseci se jedan dan probudi i zakljuci da nece dudu ni pod razno, itd, itd. Stalno nes mijenjaja, na nista je nisam uspjela nauciti a da je tako ostalo dulje od par mjeseci. Zato se i ne nerviram oko toga sto nece jesti u hranilici - bitno mi je da voli jesti i hoce jesti. A ostalo bude ionako jos x puta izgleda promijenila prije nego odraste