Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Zvučna izolacija u stambenoj zgradi

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Zvučna izolacija u stambenoj zgradi

Živimo u betonskoj zgradi, a zid dječje sobe se naslanja na zid susjedovog stana. E, sad, eto ti nevolje. Kad susjedi gledaju/slušaju televiziju tako je glasno navinu da se čuju glasovi i u dječjoj sobi. Zna li netko način kako izolirati zid. Pomažu li obloge pluta? Ako da, koliko? Zna li netko neko bolje rješenje?
    To bi nam dosta značilo, da ne moramo sve rotirati, a žao nam je malca da mu nešto bruji uz glavu.
    Znate li, smeta li to djeci? Radi se o dvogodišnjaku, koji mi je neku večer rekao kako je to "velika buka".

GrgurovaMama avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

mojisu nedavno adaptirali stan i na jedan zid u spavaćoj sobi su stavljali zvučnu izolaciju sa knaufom...dosta posla...ali im je sad puuuno bolje tj. više ništa ne čuju...koliko sam ja uspjela pratiti između zida i knaufa se stavi neki oblik izolacije...ne znam točno što...

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Mi imamo isti problem u novoj kuci.Posto imamo dovoljno prostora a nam je zid iznad uzglavlja kreveta planiramo presvuci ga u kamene ploce(spojit cemo ugodno sa korisnim)pogledaj tu http://www.iperceramica.it/index.php...book&book_id=8

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj fiorelo prvotno napisa Vidi poruku
    Mi imamo isti problem u novoj kuci.Posto imamo dovoljno prostora a nam je zid iznad uzglavlja kreveta planiramo presvuci ga u kamene ploce(spojit cemo ugodno sa korisnim)pogledaj tu http://www.iperceramica.it/index.php...book&book_id=8
    Ovo mi se čini zanimljivim. Nisam baš najbolja u fizici zvuka, no je li kamen dobar izolator? Meni su padale na pamet plutene ploče.

Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ovako,mi cemo staviti najvjerovatnije akusticni izolator DB i on je taj koji izolira a kamen ili imitacija kamena ce biti samo ukrasni dio ,mi smo mislili jednostavno iskoristiti priliku i ubaciti nesto sto i lijepo izgleda. Moj muz se malo vise razumije i kaze da plutene ploce su dobar izolator ali nema predispoziciju za akusticnu izolaciju.

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Najbolje rješenje bi bio još jedan red cigle između vas i susjeda, to bi sigurno napravilo najbolju moguću zvučnu izolaciju, ali ne znam da li je to moguće izvesti zbog težine...

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Hvala svima, izmjerit ćemo, razmisliti, pa se odlučiti.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •