Pokazuje rezultate 1 do 26 od 26

Tema: Koja kolica imaju pravi položaj za novorođenče

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno Koja kolica imaju pravi položaj za novorođenče

Mišljenja sam da je košara najbolje rješenje za novorođenče, ali postoje situacije u kojima ona nije praktična (npr. nema mjesta u autu pored kolica i dvije sjedalice, predugo manevriranje....) pa bih voljela da mi iz prve ruke napišete za koja kolica znate da imaju dobar ravan položaj tako da ne traže uporabu košare.
    Meni trenutno jedino pada na pamet Mura 3.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

cvijetak, "pravi" položaj imaju svaka kolica kojima se naslon može potpuno spustiti.

ja košaru smatram nepotrebnom ukoliko beba nije zimska, pa je nisam ni kupovala - moji su dečki otpočetka bili u chicco ct1 kolicima.

prolistaj podforum, svaki proizvođač ima modele koji se mogu spustiti u ležeći položaj.

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ok, razumijem, ali često te stvari jako lijepo izgledaju na filmiću, a u stvarnosti i nije baš tako idealno pa su me zanimala iskustva iz prve ruke.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

moja beba je rodjena u septembru, evo izguracemo celu zime bez kosare. misljenja sam da nije neophodna.

kovrčava avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Citiraj cvijetak prvotno napisa Vidi poruku
    Mišljenja sam da je košara najbolje rješenje za novorođenče, ali postoje situacije u kojima ona nije praktična (npr. nema mjesta u autu pored kolica i dvije sjedalice, predugo manevriranje....) pa bih voljela da mi iz prve ruke napišete za koja kolica znate da imaju dobar ravan položaj tako da ne traže uporabu košare.
    Meni trenutno jedino pada na pamet Mura 3.
    preporučam ti Peg-perego Pliko Switch, ne trebaju košaru, a imaju mogućnost da se sjedalo okreće prema mami i od mame, kasnije, imaju nulti položaj, i imaju adapter za peg perego autosjedalicu, sama kolica oko 2800 kn-tintilinić

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

naša chicco su odlična kolica, robusna, izdržljiva. dosta zatvorena, s dubokom kupolom pa možeš malo dijete voziti u njima i ljeti i zimi. podnose stajanje djeteta od cca 20kg na stražnjoj prečki, drndanje po svakakvim podlogama. nakon skoro 6 godina malo su pohabana na rubovima tkanine, sve ostalo funkcionira. kombiniraju se sa synthesis autosjedalicom.

mana - poprilično su teška. ali zato i jesu tako izdržljiva.

osim toga, ne može se mijenjati smjer vožnje i ručke nisu podesive po visini (ali se okreću u svim smjerovima).

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ako beba nije zimska ja ne bi košaru. moj mali je zimska beba, mi smo se u njoj vozili cca 3 mj i bilo mi je dobro jer sam ga mogla super zabundati i sa svih strana je bio zaštićen jer smo mi puno šetali. s druge strane(ja po ne znam koji put na forumu) nikad više PP(imali skate,preskupa,preteška kolica), moja frendica ima Pliko Switch i živi na 2.katu i svaki dan ima muku sa nošenjem pogotovo sadm kad je beba veća-meni su sva PP preteška kolica a to sad rek vidim da mi je najvažnija stvar...uglavnom preporodili se sa maclaren, naš model se spušta do kraja tak da ću sa sljedećom bebom odmah u njih

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zarrin a koji model imate? Mi očekujemo proljetnu bebu i tim više mislim da košara ne treba. Gledala sam Pliko P3 Completo za koji mi rekoše u trgovini da je isti kao Switch (osim po tom okretanju sjedala) i taj njihov nulti nije nešto u što bih ja stavila dijete odmah po rođenju. Ili možda pretjerujem ... ali jednostavno to nije ravno, a i ima pregib na jednom mjestu.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

naš model je Kate Spade New York, mi kupili prije 10 mj., sad viđam po gradu još lijepih modela pa najbolje da pogledaš na njihovoj stranici. i samo pripaziš jer imaju modele koji su od 6 mj. i od 0 mj. sa zimskom navlakom(fino potfutrana sa vrečom za noge) i ljetnom došla su oko 2 tisuće i nešto kn. sklapam ih jednom rukom u 3 sekunde, lagana, za bebu dovoljno mjesta( moj maleni je velik i u PP skate se stalno nešto gnjezdio kao da mu je tijesno)

Nia_Zg avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Mi smo s košarom bili prezadovoljni, imamo PP Pliko Switch 3u1. (Imaš trenutno kod Filiptrade-a popust 50%, pa pogledaj tamo ako te zanima Peg Perego.)
    Mi smo obožavali curicu voziti u košari, nekako mi nije prilagođeno da se mala bebica vozi u "sportskom bolidu". Ta sportska kolica smo počeli koristiti s nekih 5 i pol mjeseci kad više nije stala u košaru i kad se počela lagano dizati, pa se tada vozila pod 45 stupnjeva, a otkad samostalno sjedi, s nekih 7,5 mjeseci se počela voziti u sjedećem položaju.
    I da, ova sportska mi izgledaju neudobno za ležanje, više su prilagođena za sjedenje, ne znam, možda drugi proizvođači imaju bolja kolica da budu upotrebljiva bez košare za tek rođene bebice.

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ja osobno nikad ne bi kupila muru 3 iz razloga sto je definitivno preteska..ima 17 kg bez bebe i trenutno bi gurala 30 kila po ulici..iako sam svojedobno razmisljala o toj opciji..obje frendice koje su je uzele su s godinu dana kupovale quinny zap

ja bi osobno uzela bugaboo bee pod uvjetom da zivis u gradu, imaju 7 kila, 4 polozaja(međuostalom i ravan za novorođenče) i sklapaju se u jednom potezu. Kostaju 480 eur samo ih trenutno imas jedino u kiki u grazu..
    evo fotke:
    http://www.pinkpushchair.co.uk/graph...o-bee-pink.jpg
    sklapanje(u jednom potezu se sklope i rasklope):
    http://www.letsgostrolling.com/media...tFoldLarge.jpg
    imaju i dodatnu vrecu za zimu sa zastitnim pojasom...prednost je da ti uz njih ne trebaju kisobran kolica kad beba bude veca jer su ionako lagana
    http://www.bebeonline.com.au/shop/images/CocoonPink.jpg
    imas ove boje:
    http://www.bugaboostrollers.com/asse...ted_colors.jpg
    i ove dodatne sitnice(npr. kisobran i torba):
    http://www.busyboo.com/wp-content/up...aboo-bee-2.jpg
    na njih ti ide i nekoliko as..maxi cosi i sl.

eto, nadam se da sam pomogla

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

mi zbog te "neudobnosti" zato konzultirali pedijatra i nisu sva sportska kolica neprilagođena za vožnju male bebe jer nisu ni sve košare baš dobre, na našoj je isto bio neki nabor pa sam to rješavala da stavim toplu dekicu preko al bila je zima pa je to bilo ok inače bi se skuhao. uglavnom, ovisi i o puno stvari, naš mali sjedi samostalno do 6 mj. a sa 4 s počeo lagano sam dizati i nisi ga mogao u potpuno ležećem voziti, znači kao što rekoh, košaru koristili jako kratko. najbolje je da si napraviš uži izbor i pogledaš u živo modele koji te zanimaju i izgnjavi tete u dučanu da ti sve performanse pokažu, spuste kolica, gledaj i širinu(zbog izlaska iz haustora, dučani..), težinu(imaj u vidu da tu dolazi još i težina bebe koja raste), veličinu gepeka u autu(PP skate su nam doslovno zauzimali cijeli gepek a imamo đžip) i sl....

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj kovrčava prvotno napisa Vidi poruku
    preporučam ti Peg-perego Pliko Switch, ne trebaju košaru, a imaju mogućnost da se sjedalo okreće prema mami i od mame, kasnije, imaju nulti položaj, i imaju adapter za peg perego autosjedalicu, sama kolica oko 2800 kn-tintilinić
    ovako i ja mislim, iako mi imamo Inglesinu zippy

cvijetak avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Lore, puno ti hvala na detaljnom objašnjenju. Kolica se zaista čine odlična, samo ja sam u Slavoniji, trudna 35 tjedana i nemam nikoga tko bi po kolica išao u Graz. Kolica sam pregledala jako puno, sve me tete u gradu znaju i teško mi se odlučiti. Prvo sam planirala uzeti Pliko P3 međutim niti su ravna niti se čine udobna malenoj bebi. Sljedeći izbor bila je Loola, tu je presudila košara koja košta doista previše (2000kn). Mura mi se sviđa, ali kako je rekla Lore, treba se izboriti s tih u startu 20kg, a kasnije i puno više. Važno mi je da kolica lako idu i u auto, ali važno mi je i da su udobna i zato ih želim pomno odabrati. Plus, imam i veće dijete koje sve te manevre mora čekati izdržati (kad je riječ o autu kojim se služim svakodnevno) pa je stvarno teško donijeti pravu odluku. Vanesax, idem pogledati Inglesinu, njih još nisam uzeal u obzir ...

Datum pristupanja
    May 2008

Početno

evo rjesenja:
    http://www.njuskalo.hr/djecja-kolica...a-oglas-955097

imas loole ko u prici.. :D

Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Citiraj cvijetak prvotno napisa Vidi poruku
    Lore, puno ti hvala na detaljnom objašnjenju. Kolica se zaista čine odlična, samo ja sam u Slavoniji, trudna 35 tjedana i nemam nikoga tko bi po kolica išao u Graz. Kolica sam pregledala jako puno, sve me tete u gradu znaju i teško mi se odlučiti. Prvo sam planirala uzeti Pliko P3 međutim niti su ravna niti se čine udobna malenoj bebi. Sljedeći izbor bila je Loola, tu je presudila košara koja košta doista previše (2000kn). Mura mi se sviđa, ali kako je rekla Lore, treba se izboriti s tih u startu 20kg, a kasnije i puno više. Važno mi je da kolica lako idu i u auto, ali važno mi je i da su udobna i zato ih želim pomno odabrati. Plus, imam i veće dijete koje sve te manevre mora čekati izdržati (kad je riječ o autu kojim se služim svakodnevno) pa je stvarno teško donijeti pravu odluku. Vanesax, idem pogledati Inglesinu, njih još nisam uzeal u obzir ...
    Ja sam doktorirala na kolicima. Celu trudnoću sam samo o tome čitala i čitala i gledala. Kolica No1 kada se uporedi odnos cena-kvalitet su definitivno Inglesina zippy. Teška su samo 8,5 kg, novi model takođe može da se okreće ka mami i ka ulici (ne znam kako bih to drugačije rekla, ali razume se valjda )
    Sklopiš ih jednom rukom dok ti je beba u drugoj, multiteren točkovi, po meni je mana donja korpa koja nije dovoljno prostrana za moje prohteve. Ali oni su veliki, tako da te to ne zabrinjava. Imaš dve ručke na koje možeš obesiti i vola, kolica ti se neće prevrnuti. 4 položaja sedišta. sedalica koja ima sve sertifikate, a mnogo je jeftinija u odnosu na one iste u klasi i nju možeš lako namontirati na ram od kolica. I da, mi smo vozili peglicu (ako znaš koji je to auto ) i to su jedina kompletna kolica koja mogu u nju da stanu. dakle, Zippy ti staje u bilo koji auto.
    Od Inglesine ima još drugih super modela, ali je ovaj po meni zaista broj 1.
    Imala bih da ti pišem još mnogo, mnogo toga, ali možda bolje na pp. Ili pitaj konkretno šta te još zanima, ni ja sad na brzinu ne mogu da se setim šta mi je još bilo bitno.
    Možeš me pitati i za neka druga kolica, a ja ću ti rado reći šta znam o tome i da li znam.

TARA M avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam više luda od traženja pravih kolica ,jer nosim dupliće ,pa je izbor puunooo ,punooo,manji,,zapravo TURBO LIMACH uopće nema kolica za blizance i rekli su mi da ih sad za vrijeme recesije neće ni naručivati,,pa mi ostaju Jane ,koje košztaju 5.000 i7.000 ,, Ali imam jedno pitanje za vas,, s obzirom da mi je termin 28.07 i da ću imati ljetne bebice ,a neke od vas pišu da tada ne treba košara,,,,,a kako ste onda male bebice vozili u autu bez te košarice ???? Hvala ,, nadam se da ću do poroda naći kolica ((

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj vanesax prvotno napisa Vidi poruku
    Inglesina zippy. Teška su samo 8,5 kg ... Imaš dve ručke na koje možeš obesiti i vola, kolica ti se neće prevrnuti.
    Složila bih se sa svime osim s prevrtanjem.
    Meni su djeca nekoliko puta, zbog male donje košare i vješanja stvari na ručke, završila na leđima skupa s kolicima.

Prvi puta je strašno, ali već dalje se navikneš, pripaziš, ali iz dućana, s tržnice, ne možeš voziti puno stvari...
    Priznajem najčešće bi se izvrnula kada bi dijete izašlo iz kolica i onda bi stražnja stranica prevagula (imam veliku djecu

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj TARA M prvotno napisa Vidi poruku
    a kako ste onda male bebice vozili u autu bez te košarice ???? Hvala ,, nadam se da ću do poroda naći kolica ((
    U autosjedalicama!

Malo je košara uopće prilagođeno za vožnju u automobilu... moraš imati posebne pojaseve na košarama itd. ...

Cheerilee avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Eto čekam treće dijete, a iskustva s kolicima imam i previše (nažalost)......
    Meni je najvažnije kod kolica da se ležaj može spustiti u skroz ravni položaj i da se beba može dobro "zabarikadirati" u njima....
    Pod to mislim da nema ležaj kao ; mura, skate, buzz i sl, već da ima pravo sjediše i veeeeliku kupolu kojom se dijete može zakloniti kad npr zaspi ili mu treba mir.. Uz to se kupolom i zamrači malo, pa bude beba super u miru unutra....

Ja glasam za Peg perego p3 i slična kolica.....
    Imam i Graco quattro tour delux i to su najbolja kolica ikad, jedina ima je mana da su teška i velika kad su sklopljena.....

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

tara, dijete se od rođenja u autu smije voziti ISKLJUČIVO u autosjedalici. za novorođenčad to je tzv. jaje. u posebnoj košari s pojasevima voze se djeca koja zbog zdravstvenih razloga još ne smiju u sjedalicu.

posjeti podforum autosjedalice, tamo ćeš naći vrlo iscrpne informacije.

Pcelica Mara avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Mi smo M. vozili u toj košari, konkretno Chicco košara za koju se posebno trebaju kupiti pojas za bebu i kopče za pojas u autu. Nama je M., kad je bila skroz mala, u jaju izgledala nekako skroz iskrivljeno, čak i s pripadajućim kušinom za bebe do 6 kg. A nije bila baš mala beba, rođena s 3800 g Tako da razumijem skeptičnost nekih roditelja. Ali jasno da je jaje najbolja i najsigurnija opcija.

ms. ivy avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

evo dokaza da i bebica lakša od 2,5kg može u autosjedalicu: http://www.roda.hr/forum/threads/231...osjedalici-%29
    Posljednje uređivanje od ms. ivy : 08.03.2010. at 08:38

Osoblje foruma krumpiric avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

obavezno sjedalica u autu, nikako na kolicima

nego, ja nikad nisam imala košaru,oboje su proljetne bebe.

da sada biram, kupila bi peg perego switch, ili pramette ako ga još ima. To su kolica od do (sjedište se okreće prema i od tebe)

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Moje sunce je beba veljaće, vozili smo se u košari i kolicima JANE, model Carrera Matrix, super su, košara se i montira u auto i skroz je funkcionalna i još se vozimo...

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

Citiraj Tincy prvotno napisa Vidi poruku
    Moje sunce je beba veljaće, vozili smo se u košari i kolicima JANE, model Carrera Matrix, super su, košara se i montira u auto i skroz je funkcionalna i još se vozimo...
    samo bih želio napomenuti da se JANE matrix koristi kao košara u automobilu samo kod djece koja imaju povećani rizik od gušenja (najčešće nedonošćad) u protivnom kod zdrave djece koristi se u nakošenom položaju kao normalna autosjedalica grupe 0+

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •