Stranica 1 od 3 123 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 137

Tema: Blagi bolovi

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno Blagi bolovi

Danas sam točno 25 tjedan.Od juće mi par puta na dan uhvate lagani kao menstrualni bolovi.Da li još netko od vas ima kakva slična iskustva :?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Imala i ja baš negdje sredinom trudnoće, ali bi ta bol kratko trajala pa se nisam baš zabrinjavala, a znalo bi me i zatezat u donjem djelu trbuha što je opet zbog rastezanja maternice i to je kratko trajalo tako da se nisam puno zabrinjavala.
    Ti ono nosiš blizance? Ako ti bol traje malo duže i ako te baš zabrinjava, nemoj se ustručavat posjeta ginekologu.
    Sretno!!

Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Mene je sve živo boljelo, križa, trbuh, osjećala sam i pritisak u trbuhu kao kad imam mengu, boljelo me baš na mjestu gdje su(bili) jajnici, boljelo me pogotovo navečer i noću, preko dana manje, sve je bilo ok, samo se rastezalo, sad sam 31+1 i već me oko tri tjedna ne boli tako kao prije, ponekad nešto osjetim, više ni ne obraćam pažnju...normalno je da osjećamo širenje, neki više, neki manje, neki (sretnice) uopće ne! Sretno!

Rianea

Početno

To su kontrackije tj. maternica se siri i priprema polako za porod....to je normalna pojava.....ali ipak ako je nesto jace????

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Idi vidi. Pusa.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

U ponedjeljak mi je redoviti pregled, ali sam morala ćuti do tada vaša iskustva. Hvala , lakše mi je

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Mene probada povremeno kao da me bebač buši u dnu zdjelice... Šta je to? Ne bih rekla da je širenje

maxi avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

očito je nešto u zraku! ja od jučer hodam kao da imama loptu među nogama i sve me živo steže. a rez od carskog peče za poludit! uz to me boli i glava, valjda je neka promjena vremena + puni mjesec (prvi porod je bio 2 tjedna prije termina a bolnica je bila dupkom puna baš zbog punog mjeseca-kažu)!

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Dok je rekao da su mi to lagane kontrakcije.Počela sam se otvarati i dao mi je prepare.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

ah, toga se i ja bojim, evo danas ležim, ne mrdam, a sinoć sam bila na kontroli, međutim moja gin nema običaj gledati trudnice često, tako da smo se ginekološki pregledali prije skoro 2 mj. U prošloj trudnoći sam se u 20om tj. otvorila već 2 prsta, bila u bolnici 5 tjedana i na tokolizi.
    A šta sad?! Mogu se jedino malo primiriti. Ulazimo u 32gi tjedan

Alica

Početno

Evo da i ja dadem 'doprinos':

Ja sam u 19. tjednu i od prije nekoliko dana osjecam dosta jak pritisak na mjestu gdje su (valjda) jajnici... Nekad me bas stegne. Ovaj tjedan idem kod ginekologa na pregled... Ne znam ima li smisla pitati je li neka od vas imala slicno iskustvo. Po onome sto sam gore procitala cini mi se da je to sve, na neki nacin, slicno...

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno MAGNEZIJ SPAS!!!

Meni je moja gin. preporučila da pijem Mg umjesto preprara, naravno nisam bila otvorena i nisam imala trudova, 300mg, pa mi je nakon blagih bolova povisila na 600mg dnevno. Veli da pojačava tonus maternice a djeluje kao prirodni prepar. (U drugoj trudnoći sam već u 29om tjednu bila otvorena 2 prsta pa sam bila na tokolizi)

Čitala sam da Magnezij spriječava trudove!

Eto cure s bolovima, meni je ovo treća trudnoća, a tek sam sad za to saznala, ne može vam škoditi, slobodno koju šumeću Mg i vidjet ćete da će biti koliko-toliko lakše

(Svejedno se ja danas raspadam od frke i bolova, jer previše divljam, nekad nema spasa, nego horizontala!!! Nadam se da nisu trudovi )

Alica

Početno

Ja sam jucer bila kod ginekologice. Nisam otvorena, ali misli da ti bolovi dolaze od mogucih bakterija. Napravila mi je cervikalne briseve i poslala me da izvadim urinokulturu. I meni je takodjer preporucila da pijem magnezij, i to 600 mg dnevno.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Sve se više napušta prepar, a kao terapija se koristi ležanje na lijevom boku i veće doze Magnezija. Jedino na što treba obratiti pozornost je proljev uzrokovan večom količinom magnezija, u tom slučaju obavezno smanjiti dozu.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Super da je tako, ja sam se tresla ko šiba od prepara, a srce mi je htjelo iskočiti na usta. Eto tučem po Magneziju već mjeseca dana i stolica super uredna. Šta se smatra za "veću količinu Mg?" Mi pijemo 600mg za sad

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

300mg je recimo neka "normalna" doza, a dozvoljeno je i puno više od toga, kao što rekoh, osim ako ne uzrokuje proljev.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Mene prepari stvarno drmaju, a šečer mi je skočio.Ne znam što da radim.

Cure koje ste pile prepare kolika vam je bila doza.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Nažalost, zaboravila sam dozu peroralnog jer sam ga vrlo kratko pila u bolnici. Venski sam imala u maksimalnoj dozi i to mi je bilo vrlo ružno iskustvo. Imala sam tresavice i tahikardiju i uz Ormidol..... Ali ono što sam htjela napisati je da se peroralni oblik pokazao neučinkovit i da se sve više napušta njegova primjena (makar je meni žao što ga nisam i duže dobijala).
    Puno više koristi ima cjelodnevno ležanje na boku i Mg u dozi od 400-800 mg na dan.
    Probaj tražiti ormidol (atenolol) uz Pre-Par ako ga već nisi dobila da ti ublaži simptome i svakako razgovaraj s ginekologom o alteranativnoj terapiji (Mg?) zbog utjecaja pre-para na GUK. Možda ne bi bilo loše ni da si u bolnici gdje ćeš biti pod nadzorom, dobiti vensku terapiji, izregulirati šečer,.....možda biti mirnija.
    Jesi li napravila briseve?
    ...........
    Šaljem puno pusa podrške tebi i bebicama.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

O, rex, žao mi je da ti je i šećer skočio, uz sve pre-par muke. Jel tebi to prva beba? A koliko si otvorena i imaš li trudova? Vjerojatni ti i nisu radili CTG jer je u 25om tjednu možda bilo prerano, ali može se raditi, zavisi od bebice, meni je uspjela napraviti, malo mi je čudno da ti odmah uvali pre-par. Ja sam bila na tokolizi (druga trudnoća) i to je pomoglo u bolnici, a ovi oralni isto ništ koristi. U prvoj sam se isto ranije otvorila ali nisam dobila prepare. Mirovanje je najbolji lijek, ako možeš, a Mg… eto, napisah već, meni je otkriće, a i pomoći će ti za srčeko. Ajd javljaj kako napreduješ! Sigurno smo te zbunile… Eto je pišem zato što me frka prepara, jučer sam se raspadala od bolova, i nisam htjela u bolnicu od straha da me ne zadrže i uvale mi prepar, pa sam legla i nisam mrdala cijeli dan. (nije lako s dvoje kikića) ali danas je već boljeee!!! Jupi!

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

A joj, sad sam skužila da ti čekaš blizance :D krasno! Pa nije onda čudo da si se počela otvarati, pritisak je to... Ti se onda trebaš dvostruko više čuvati, ha koja utjeha! ali da bar iguramo do 36 onda je već lakše.

Cure jer sad kasno za serklažu?
    Zar nije to pametnije nego tabletice, mislim prepari utječu i na bebice

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Evo dok jedem ,virnem što ste mi napisale. Meni nije rekao koliko sam otvorena , nego koliko sam zatvorena. To je 30 mm. Rekao je da je to granično,ali pošto je tek 25 tjedan moram se strogo paziti. Vjerojatno je prepare dao odmah jer želi da učini sve što može. Šečer mi je divljao, vidit ću još danas pa ću se konzultirati.

Razmišljam kako bi bilo da prepare uzimam 2x1, a ne 3x1 .Normalno ne želim na svoju ruku.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pretpostavljam da je 30 mm duljina cerviksa, što i nije loše.
    Drži se.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Sada sam u 26-tom tjednu i otvorena jedan prst. Mogu iz svoga iskustva reci da je osjecaj da ces dobiti menstruaciju u trudnoci definitivno znak da su pocele kontrakcije... cim to osjetim legnem i mirujem.
    Za Mg nisam znala... puno hvala!
    Koristim i babybelt da smanjim pritisak na zdjelicu... meni puno znaci osjecaj sigurnosti koji mi pruza, iako ne znam koliko je stvarno koristan..

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Drzim fige da sve bude ok ...

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Citiraj inez9 prvotno napisa
    Mogu iz svoga iskustva reci da je osjecaj da ces dobiti menstruaciju u trudnoci definitivno znak da su pocele kontrakcije..
    Jel ti taj osijećaj traje dulje od recimo 1min. , meni je skoro pola dana bilo tako? Misliš da su to kontrakcije od kojih se otvaraš?

Alica

Početno

Ja vec tri dana, po preporuci lijecnice, pijem 600 mg magnezija i od jucer se mucim s proljevom... Nisam znala da je to od magnezija!

No, sad imam i novi problem - u posljednjih nekoliko dana s slijeve i desne strane osjecam stalnu napetost koze.... Imam dojam kao da cu doslovce popucati, kao da mi to koza vise ne moze podnijeti... Mazem se i za sad nemam strije, ali fakat me jako zateze koza.... Je li neka od vas imala slican osjecaj? (u 20. sam tjednu)

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni je taj osjecaj da cu dobiti menstruaciju trajao cijeli dan i bilo mi je cudno sta se to dogada sve dok mi ginekolog par dana kasnije nije rekao da sam otvorena, i da je to vjerojatno bilo to.
    Sad pazim, kad vidim da sam nervozna bez razloga ili slicno, odmah legnem i smirim se... uf uf uf :/

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Inez koliko si otvorena ?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Malo sam smušena, vidjela sam kasnije da si to napisala .

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

MM je sada bio u ljekarni.Mislo je uzeti magnezij, spomenuo je da pijem pre-par.Ljekarka je rekla da je magnezij puno slabiji od prepara .

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Naravno da je slabiji kad je to obični mineral, ne moj bacati novce na tablete, imaš šumećih od 150, 200, i 300 mg, koji koštaju desetak kn a to ti je i razlog (bar meni) da piješ malo više tekućine.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Cure moje, evo ja happy, došla s pregleda, pa da podijelim veselje s vama: CTG miran bez trudova, zatvorena još uvijek!!! 31+6 je danas. Naime imam od zadnje kontrole, a to je bilo prošli tjedan stalno trudiće i nevjerojatan pritisak, tako da sam bila sigurna da sam se otvorila, mirujem kad me uhvati panika zbog bolova, a onda drugi dan sve pet, pa sam ko ptičica. Danas me presjeklo u autu, (a baš sam krenula kupiti nešto za bebicu ) i nisam se usudila hodati po gradu nego direkt u bolnicu, kad tamo sve supić! Jupi! :D

Kako vi preživljavate?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Baš mi je drago. mm je bio kod doktora, rekao je da obavezno pijem prepare, ali da dijetu pooštrim. I normalno horizontala.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Najbolja fora je što sam sad išla pregledavati stare trudničke knjižice (ovo je treća bebica) U drugoj sam trudnoći s ovim nalazom (1čl. 1PP do unutarnjeg ušča) poslana u bolnicu i bila 5 tjedana na preparima, ali tokoliza, kasnije kad sam puštena kući u 36om tjednu sam nastavila prepar oralno. Da li je to stvar ginekologa ili trudnoće, vjerojatno ovo drugo, dr. kaže da je to sasvima uredan nalaz za treću trudnoću. Bitno je da CTG ne pokazuje trudove i da je unutarnje ušće zatvoreno.

Iskreno osjećala sam se ko kreten kad sam joj opisala sve te silne bolove, a ono sve Ok, no ipak se nalaz malo promijenio, sad vidim kad sam usporedila sve to, pa onda valjda nisu ti trudići bili bezazleni.
    Ne moram reći da se sad super osjećam, eto, koliko i psiha igra ulogu u svemu tome!
    Rex, horizontala stvarno pomaže, a dijeta... Što reći?
    Mogle bi malo tračati o tome, mislim sve trudnice. Sve bi mi bile happy kada bi ostale napr. na +12, ali... ima nekih blaženih stvari i u tom trudničkom papanju, kao i u drugim ljepotama trudnoće, ja ću biti zadovoljna ako +20 bude gornja granica. Uvijek sam tu negdje, a kilice sletile za tren poslije poroda. Eeee, ja se raspisala, a ti si možda mislila na tvoj dijabetes :?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Da , na dijabetes :/ . Za sada 26+2 ,dvije bebice 6 kg od početka.Ali nisu bitni kili nego papica, mislila sam da mi ne mogu prepisati manje, ali eto mogu.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Otvorena sam jedan prst, ustvari tako je bilo prije vise od mjesec i pol, a kakvo je sada stanje vidjet cu tek za tjedan dana.
    Ne zelim dosadivati ginekologu, a on me narucuje svaka 2 mjeseca iako sam otvorena, luda sam...
    Rekao mi je da samo malo vise mirujem, pa to i radim. Pocela sam piti Mg i koristim babybelt koji mi je super, stvarno se osjecam sigurnije!

Ali nije mi svejedno, a ne zelim ispasti panicar kad vec njemu to ne predstavlja problem... ipak 2 mjeseca? :?

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Ako ti je 2 mjeseca puno, meni bi isto bilo, onda se lijepo naruči ponovo za 1 mjesec i ne zamaraj se što će on mislit.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno UPOMOĆ KIČMA SE RAZILAZI!

Išijas žene... Ukočila sam se sinoć kad sam legla na leđa, djeca me vukla s kreveta svako za jednu ruku, jadnići, a ja ni makac... Nije to novost. I u prvoj i u drugoj trudnoći bilo slično, sad sam mislila da mi babyelt pomaže, ali ćorak!

Ima li još tko takvih muka? Koji je lijek za to? (osim plivanja, kad plivam sve pet, ali malo se više ne usudim)32+4tj.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Jučer sam bila na pregledu i baš tada mi se cijeli trbuh nekako napeo do maksimuma i bio tvrd.To već odavno osječam , ali sam mislila da je to usljed pomicanja beba.
    Međutim , doktorica kaže da su to kontrakcije.
    Da li neka od vas ima slično iskustvo.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Citiraj rex prvotno napisa
    Jučer sam bila na pregledu i baš tada mi se cijeli trbuh nekako napeo do maksimuma i bio tvrd.To već odavno osječam , ali sam mislila da je to usljed pomicanja beba.
    Međutim , doktorica kaže da su to kontrakcije.
    Da li neka od vas ima slično iskustvo.
    Sjećam se ovoga. Kad sam išla roditi bilo je "Nemam kontrakcije", a onda je doktorica stavila ruku na stomak i "Kako nemate, to su Vam kontrakcije", bile su bezbolne i neprimjetne 8mislim osim te napetosti stomaka). I sad ih osjećam, baš me je doktor pitao koliko puta dnevno i kada.

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Da, da... Meni je obično tvrd trbuh kad ustanem ujutro, ili kad osjećam jak pritisak, ali ponekad bez razloga, uglavnom CTG mi je u prošloj trudnoći uvijek pokazao trudiće kad je bio tako tvrd trbuh
    Čuvaj se. Miruj što više, nije lako, ali to je jedino što možeš napraviti.

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Zvala sam doktora i on mi je rekao da hitno dođem na pregled jer će me možda morati poslati u bolnicu.

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

rex..~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude sve ok!

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

dobro, mogu li i sama znati da sam otvorena???????????? ja ću vam inače psihički prolupati od bolova u leđima.

Vodenjak avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Rex i mi vibriramo da sve bude ok. Mazi bebice

Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

A ja sam se baš danas pitala kako je Rex... valjda je sve OK

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Jel nam rex završila u bolnici?

cekana avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2005

Početno

Citiraj nanuška prvotno napisa
    dobro, mogu li i sama znati da sam otvorena???????????? ja ću vam inače psihički prolupati od bolova u leđima.
    Ja mislim da ne možeš znati jesi li otvorena,a i nisam sigurna da su bolovi u leđima pokazatelj toga, prije osjećaj pritiska, probadanja, i blaga bol kao kod menge... Iako sam ja sve to imala i dojurila na pregled, kad ono ništ! Super!
    Pokušaj se više odmarati u toku dana, išijas i mene ubija, osobito kad sam više na nogama, a onda se zaboravim pa legnem na leđa

Snjeska avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Zna li netko kako nam je rex? :?

Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Pozdrav!
    Javlja se rex muž.Rex je u bolnici i osjeća se dobro.Prima prepar intravenozno i kontrakcije su se smanjile(otprilike jedna svako sat vremena).Njen ginekolog je rekao da je cerviks 2cm ,a da je otvorena jedan prst, i da nosi jednu bebu da se uopće nebi zabrinjavao, već bi je poslao doma na mirovanje.Ne znam kakva iskustva su imale druge rodilje jer me zanima da li se kontrakcije mogu zaustaviti ili bar ublažiti tako da rex izdrži što duže sa dva bubića(sad je 28+2).

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •