Results 1 to 26 of 26

Thread: Privatni vrtić LIMAČ, Gajnice - ISKUSTVA

Default Privatni vrtić LIMAČ, Gajnice - ISKUSTVA

Drage mame i tate,
    upisala sam dijete u jaslice LIMAČ, u grupu koja starta 01.03.10. Obzirom da je vrtić otvoren novijeg datuma u postovima nisam našla nikakva iskustva roditelja čija dječica tamo idu, a ovo im je druga jaslička grupa koju otvaraju.

Moji prvi dojmovi o vrtiću su o.k. nova zgrada gdje je vrtić, imaju uređen parkić, sve prilagođeno klincima, uglavnom infrastruktura i uvjeti se čine jako dobri (za razliku od nekih privatnih koje sam posjetila), ali ono što mi je najbitnije su iskustva roditelja i djece .....

Pa ako ima onih za pohvalama ili primjedbama molila bih da podjele iskustva.... Hvala

Ajde ekipa plizzz!
    Valjda ima nekoga tko zna nekoga kome dijete ide tamo... bar jedan + ili - za Limač

Eci's Avatar

Jel to onaj privatni vrtić negdje kod super konzuma? Ako je čula sam sve pohvale, a ako nije pliz napiši gdje je.

Eci, TNX! na odgovoru, da to je taj iznad SuperKonzuma Gajnice.
    Drago mi je čuti pozitivu.... već sam se počela brinuti zašto svi šute ), jer moj prvi dojam je bio baš ok. Još jednom hvala.

susret's Avatar

Ja sam čula od svoje patronažne da se vlasnica stvarno trudi. Čak im je ustupila prostor za održavanje grupe za potporu dojenju.

S obzirom da nase dijete ide u vrticku grupu u Limac od samog pocetka (10. mj. 2009. g.) mogu reci da se tamo stvarno trude i da je sve OK pa nema razloga za brigu. Nemam niti jednu zamjerku i tek sad vidim razliku kada dijete ide u vrtic i kad je doma. Vidjela sam da je nova grupa skroz popunjena (popis od 15-ero djece) i zelim sto lakse privikavanje PACICIMA i njihovim tetama.

Hvala, hvala!
    Evo mi odrađujemo prvi tjedan prilagodbe i moram priznati da je za sada sve ok (u granicama normale), trenutno vrtiću fale za ovu grupicu igračkica (kockice i sl.) ali tete kažu da su naručene pa ćemo vidjeti, jelovnik mi se isto sviđa, bar na papiru... sutra nam je prvi ručak....proradila im kuhinja jupiiii kad smo se upisivali još je bila u procesu papirologije. A curka će čini mi se biti jedno od glasnijih pačića (što plač, što smijeh), ali još je rano za procjeniti čega će biti više. Za sada je jedina cura pa ima poseban tretman.

Nadam se da neće ostati jedina cura u grupi. U početku smo mislili da nam dijete u vrtiću možda premalo jede pa smo kuhali čim bi se vratili kući, ali smo onda primjetili da su kile krenule gore, a ne dolje i da nema potrebe za tim. Ako nešto ne jedu mislim da je to zbog oponašanja drugih, a ne zato što ne vole.

Pitala sam tete, neće biti jedina ali curke su definitivno manjina, od njih 15, mislim da će biti 5 cura . Ali ovoj curki je nosić procurio i počela kašljati nakon tjedan dana prilagodbe tako da smo sada domeka i brišemo nosić ( Kažu da je to normalno da im padne imunitet zbog stresa od odvajanja, a baš nam je bilo dobro krenulo.... Ovako kad bude bolje mama više nema godišnjeg za prilagodbu pa će beba direktno u ruke teta.....a to kako će biti.....uf uf....

a mama's Avatar

može li mi netko reći, ako nije tajna, koliko košta?
    i mi smo zainteresirani za na jesen!
    mi bi naravno krenuli u vrtić, ne jaslice.

Mislim da je komercijalna cijena za sve (jasličku i vrtićku dob - 10-o satni program) 2500 kn, e sada cijena se umanjuje za onaj iznos koji subvencionira grad, nama grad daje 1100 kuna tako da nas košta 1400, ima i umanjenje cijene ako je bolest i duže odsustvo u pitanju, sve ti kažu kad dođeš tamo na razgovor. Možda ima više informacija na njihovoj web stranici.

voljela bi da mi netko odgovori čije dijete ide u vrtić Limač jel' u vrtičkoj grupi radi jedna teta ili dvije, bili smo na razgovoru pa sam dobila dojam da radi jedna koja je ujedno i voditeljica, (a naravno da sam zaboravila pitati) dvoumimo se oko Limača i Leptirić Lu pa bi me zanimao i taj podatak...

Mislim da u svakoj grupi rade po dvije tete, ali postoji određeni period kad je samo jedna (smjene). U jasličkoj to funkcionira da jedna teta dočekuje (od 07 h) pa druga dolazi oko 10 h i onda ova jutarnja ide oko 14 -15, a ova druga nastavlja sama do 17 h . Nadam se da ovo zvuči iole razumljivo . Mislim da je tako i sa vrtićkom grupom, ali zvrcni pa se još jednom raspitaj telefonski.

Dramica, tek sada sam vidjela pitanje i nadam se da nije kasno. Dobro si shvatila. Prije su u vrtickoj grupi bile 2 tete, ali prije cca. mjesec dana kad se pojavila nova jaslicka grupa vrticka grupa je ostala bez druge tete pa sada imaju jednu koja je ujedno voditeljica. Ona je iskusna, uvijek nasmjesena i dobro poznaje djecu jer je s njima od pocetka rada vrtica tj. 10. mj. 2009. g. Po novom joj je radno vrijeme od 9 do 15 sati s tim da obicno dolazi ranije i odlazi kasnije. Ranije i kasnije od navedenog vremena vrticka djeca su u jaslickoj grupi tzv. dezurstvu s tetama i djecom koje takoder od ranije poznaju tako da to nije problem. Mislim da je maksimalan broj vrticke djece u istom danu 10, a mnoga prije spavanja (koje je cca. 12:45-14:45) idu kuci pa stvarno ni nema posebne potrebe za drugom tetom. Ne znam kakav je Leptiric Lu, ali Limac je za preporuciti.

hvala na odgovoru, evo u međuvremenu smo se i odlučili, pa se vidimo u vrtiću

Tami25's Avatar

curke kako ste zadovoljne vrtićem tj. jaslicama?
    moja frendica bi upisala tamo malu ako ne dobiju državni pa me zanimaju iskustva roditelja čija djeca već idu u jaslice u Limaču

Generalno sam zadovoljna, vrtić je vrhunski opremljen i uglavnom sve štima. Od osoblja su svi pristupačni i ljubazni, mene je osobno oduševila psihologica koja iako je tamo "part time", uistinu se trudi da snimi situaciju i sa roditeljima porazgovara i prokomentira viđenje i napredak dječice. Naravno, da bi stvari mogle biti bolje, definitivno bi, tu prvenstveno mislim na prehranu jer mi se čini da prečesto imaju slance, paštete, keksiće, čokoladno ovo ili ono na meniju (mislim da se tu ide linijom manjeg otpora, ajmo im dati ono što ziher vole). Ali ručak je uvijek kvalitetan i zdravo pripremljen obrok pa ajde dobro..... Tete, su ok naravno da ima onih koje se više trude od drugih i to se odmah (nakon tjedan dana prilagodbe) vidi i na klincima i roditeljima. Odlično mi je da kad su vani svi su klinci zajedno i sve tete, to je jedna prekrasna vesela grupa i svi paze na sve, veliki na male, a tete bdiju nad svima bez obzira tko je čiji, imena se znaju komunikacija i interakcija je tu..

Evo, to je moje subjektivno mišljenje....ništa extra (ili su moja očekivanja bila previsoka), ali ipak čini mi se da je bolje nego u nekim drugim ustanovama, barem po čitanju iskustava po forumu :0)

Tami25's Avatar

zvex hvala na ovom iscrpnom feedbacku, znači ok je, ma frendici je najbitnije taj odnos teta prema djeci i da li se tete dobro brinu o njima, pogotovo ovim najmanjima

nadam se da ce takvi biti i za godinu dana jer i mi planiramo upisati kikice tamo

Mucasta's Avatar

Imam jedno pitanje što se tiće plačanja. Naime djete smo upisali u vrtić od 01.09., a doma su nam došle uplatnice za čuvanje mjesta za 07. i 08. mj. i moram napomenuti da svota baš i nije mala. Još bi mi bilo sve to jasno i ok da je djete već prije išlo u taj vrtić, pa sad dva mjeseca ne ide pa opet ide. Al ovak mi je to malo previše.... imate kakvih iskustava?

Mucasta's Avatar

došlo je do zabune, sve smo danas riješili. Čuvanje mjesta se plaća samo za 9 mj.

Tami25's Avatar

evo ako nekoga zanima, koliko čujem od frendice koja se odlučila na upis, vrtić je spustio cijenu na 1300 kn.

Sretno Limaču u novoj pedagoškoj godini.

Mucasta's Avatar

Krenuli smo i za sad je sve super. Tete su me oduševile, pristupačne su, drage, otvorene i imaju predivan odnos sa dječicom!

Znate li, od koje dobi primaju djecu u jaslice? I koliko je djece u jaslicama na jednu tetu?

Tami25's Avatar

Prema mojim saznanjima iz druge ruke, djeca su u jaslicama od 1 godine i ima oko 7-8 djece na 1 tetu. ali najbolje bi ti bilo da nazoveš vrtić i raspitaš se kod njih