Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Svježa pelud

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno Svježa pelud

Da li ju netko konzumira i kako ? Dajete li to klincima ?

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ja ju konzumiram. Stavim jednu zlicicu u sok i ostavim da se otopi, pa popijem. Odlicna za imunitet, daje energiju.
    Ja imam sasvim malu bebicu koja samo cica tako da ne znam koliku bi kolicinu trebalo davati djeci. Pretpostavljam pola male zlice otopiti u soku.
    Najbolje pitati pcelare koji ga prodaju

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

Ja je konzumiram tako što stavim 50g peludi, 10g propolisa u teglicu meda od 500g, sve promešam drvenom kuhačom i svi uzimamo po (plastičnu) žličicu ujutru, a to svi podrazumeva da dajem i sinu (4 god) na vrh žličice

LoveLight avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Lobelia, jos bolje

Ovdje to zovu kraljevski med i moze se kupiti kod medara

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Lobelia, da li je tvoja svježa ili sušena?Meni je rečeno da moja svježa mora stajati u škrinji , tako da ne znam da li ju mogu kao ti pomiješati s medom :?

Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

U pravu si, nisam razmišljala da postoji tako svježa, mislila sam da svaku suše :/ Mislim da se može pomiješati sa medom, jer je med jedna vrsta konzervansa, što bi reklo da će sačuvati pelud od kvarenja
    Može se kupiti kod medara, ali je jeftinije kada se kupi sve posebno i pomiješa

Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj CAPPY prvotno napisa
    Lobelia, da li je tvoja svježa ili sušena?Meni je rečeno da moja svježa mora stajati u škrinji , tako da ne znam da li ju mogu kao ti pomiješati s medom :?
    Možete ga pomješati s medom, kao i propolisom, dok je kod matične mliječi postupak drugačiji.

Moja preporuka svima je da koriste isključivo svježi pelud koji se čuva u zamrzivaču. Sušeni pelud vrlo brzo gubi svoja svojstva. Za tri mjeseca izgubi 50% vrijednosti, a za godinu dana ne vrijedi ništa.

Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Koliko dugo se svježa pelud može čuvati u zamrzivaču?

crnkica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

smiju li trudnice uzimati pelud?

Dragonfly avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2006

Početno

Cure, samo pazite s peludom. Ja sam sebi napravila takav miks s medom i cvjetnim prahom i jela žlicu dnevno. Meni je bilo super, ali sam si mamu skoro ubila s tim. Dobila je jaku alergijsku reakciju, sva je naotekla i hitna ju je odvezla u bolnicu. Inače je alergična samo na ambroziju, ali ovo ju je skoro dotuklo, zato oprez.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •