Citiraj Davor prvotno napisa Vidi poruku
Dosta teško. Doma se postižu manje koncentracije jer je dosta teško postići optimalne uvjete kod kojih se događa veliko umnožavanje kolonije, ali se zbog toga ne trebaš previše živcirati jer je jogurt sasvim koristan i kod manjih CFU koncentracija kakve se postižu u domaćem jogurtu. S druge strane, koncentracija CFU se vremenom smanjuje pa je besmisleno ove preskupe sexy jogurte dugo držati u frižideru.

O koncentracijama CFU sam se nedavno raspisao na http://www.roda.hr/forum/threads/412...iselo-mlijeko/
Super, hvala, pročitala sam ovaj topic koji si linkao, probat ću i domaći jogurt prema uputstvu.
Curica će mi uskoro 11 mjeseci, pa ćemo probati s jogurtom, a obzirom da nekako najviše vjerujem Vindiji od mliječne industrije, pa ćemo probati s Vitaktivomm, jer sadrži Lacobacillus acidophilus i Bifidobacterium pa je to super i za B vitamin o kojem je ovdje bila riječ.
E da, ovo mi je super informacija da jogurt treba biti što svježiji, jer se koncentracija CFU smanjuje s vremenom. Uvijek sam mislila da što je jogurt kiseliji i što duže stoji, da je ova koncentracija veća , ubuduće ću tražiti novijeg datuma jogurte u trgovini.