Ivano2, ti pricas o djecjoj stednji, moj post se odnosio na stambenu stednju otvorenu na ime djece
Ivano2, ti pricas o djecjoj stednji, moj post se odnosio na stambenu stednju otvorenu na ime djece
Znam, meni je nelogično da je bilo koji vid štednje ograničen. Ili da budem precizna mene ne smeta da se država "brine" ali smeta me sporost i kompliciranost procedure u CZSS - po meni CZSS me treba provjeriti brzo i efikasno, a ne da me traže, kao što je netko pisao tisuću obrazloženja, dolaske i potpise. Provjerite da li sam prijavljena u CZSS da zanemarujem djecu, primam socijalnu pomoć, ili što već i dajte mi odobrenje da sa tim novcima i dalje upravljam onako kako ja mislim da je najbolje - selim ih iz jedne banke u drugu, uplatim u fondove, stambenu štednju, kupim dionice, stavim u čarapu - a ne da me birokracija u tome sputava. To mi ispada da me država smatra neodgovornim roditeljom i da ja sama moram dokazati da sam odgovorna. Dakle, svi smo mi u očima države neodgovorni dok se ne dokaže suprotno. Ma dođe mi da ih dam u novine!
Baš se potpuno s tobom slažem. To mi baš nije u redu.
Osim toga, ne postoji zakon kojim trebamo mi kao roditelji štedjeti za djecu, ne postoji propis po kojem ona sa xy godina trebaju imat određeni iznos na banci. Ne postoji nikakav sličan propis...isto tako ne postoji propis kojim novce za opremu novorođenčeta treba stavit na dječju štednju, a ja sam to, odričući se (ja ) mnogo čega drugog i žonglirajući učinila...mislim da je veeeelika nepravda da nam se uskraćuje pravo na taj novac
Ma ja se isto tako osjećam. Lova je na banci od 2004 i postepeno sam dodavala. Sad se osjećam kao neko ko želi prevarit svoje dijete. RAdi se o valuti, a po deviznom zakonu samo vlasnik tj. u ovom slučaju zakonski zastupnik roditelj je mogao uplaćivat. Dakle nije to štednja npr. u kunama na koju je uplate mogla radit cijela obitelj mama, tata, baba i sl. pa ću ih ja sad svih zeznit dignit i lovu potrošit u kladionici već valuta koju sam uplatila ja i ja je želim dignit.
Mislim država u kojoj vrijedi sad jedan zakon, sad drugi, sad treći...
Moji imaju medu štedu. Oročujemo na godinu dana. Računamo ako zagusti da možemo dignitu tu lovu.
Je li to sad znači da možemo samo uz CZSS? Nisam uspila sve povezat šta ste pisale.