http://www.kalam.tv/fa/video/9835/index.html
možda to ne spada ovdje, ali barem nam može pomoći kako to izgleda u rukama majke prirode
http://www.kalam.tv/fa/video/9835/index.html
možda to ne spada ovdje, ali barem nam može pomoći kako to izgleda u rukama majke prirode
fascinantno, kao i svaki porod
samo, ne vidim nigdje da slonče hoda uokolo sa posteljicom i ovojima
mama mu je to "nježno" šutnula u dva tri dobra udarca nogom
mene fascinira kako majka točno zna što uraditi da bi pomogla svojoj bebi.
meni je upalo u oko "uzurpiranje" poroda... oni dvonosci okolo s onim reflektorima u rukama - nikako mi nisu sjeli...![]()
E to sam i ja pomislila, nije baš rađala u miru. Ali s tom količinom uznemiravanja ja bih bila zadovoljna![]()
Nevjerojatno!
Je li mu odmicala surlicu da prodiše, što li?
Nasmijala me "nježnost" onih poticaja da ustane. I simpatični prvi koraci.![]()
da i meni nisu sjeli dvonošci.....Majka ga je primila za surlu, podigla, potresla i nakon toga je počeo disati. A njezine emocije, briga ....uau.....
nadam se da ste vidjele i onaj filmić kako slonovi crtaju
http://www.youtube.com/watch?v=He7Ge7Sogrk
Aaaaa, prelijepo
ne mogu se zamisliti u koži promatrača tamo i suzdržati se od uskakanja u onih prvih 2 minute dok slonić nije prodisao![]()
instinktivno bi jurnula unutra a slonica bi me valjda katapultirala (s pravom)
predivno, predivno, predivno
prije par godina smo md i ja tako slučajno prisustvovali porodu male gazele (ili nešto slično). nije bilo nikoga od osoblja, čak ni posjetioca..Mi smo naišli baš kad se dogodio taj 'VUŠ' i maleni je ispao van. Prvi tko je prišao bila je jedna zabrinuta zebra![]()
Bilo bi još ljeepše da jadni slonić nije morao klepnuti na onaj hladan beton. Mogli su se pobrinuti da je pod njima neka mekanija podloga ( poput zemlje u prirodi ), nije ni čudo što nije odmah prodisao kad je tako zveknuo na tvrdo. Krv se nije imala gdje upiti, pa mu je bilo jako sklisko. I još ljudi okolo i taj reflektor.... ali, ni nas ne pitaju.... a kamoli će jednog slona
malom sloniću šaljem jedno![]()
dok riki nije prodisala mislim da nisam ni ja ;(
Fascinantno, pogotovo ovo kako ga pokušava natjerati da prodiše, ovaj manervar surlom na surlu.
uh :/
ja sam gadljiva
sto mi bi da sam isla to gledat
Zanimljivo mi je vidjeti kako su slonici jako otvorena usta dok radja. Ina May Gaskin govori o tome kako otvorena i opustena usta povlace i otvoren i opusten grlic maternice, ne znam vrijedi li to i za slonice.
Odlično. jako volim slonice i ovo mi je bilo super za pogledati.
dok ga je ono šutala da prodiše, ja sam se sva bila ukočila. super je mama. bravo za mame
Prekrasno! Ali baš su im mogli staviti slamu ili nešto...Ti dvonošci uvijek sve pokvare.
ajme, kako predivno!
kako mu je surlicu digla da prodiše...
ali onaj pad na beton... uf!
možda je zato smiješno radio one prve korake - stupanje jednom prednjom nogicom.
divan slonić i divna mama slonica![]()
Joj, kako lijepo! A mama slonica točno zna što mora učiniti...
slatki klimavac
super je to priroda uredila![]()
sirote jadne životinje u zatočeništvu, svaki bih zoo zatvorila. jadno malo mladunče kako je luplo o beton.
ajme bilo mi je tako grozno gledati dok nisam vidjela da je slonić počeo disati