Pokazuje rezultate 1 do 20 od 20

Tema: impetigo i dojenje

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno impetigo i dojenje

zna li tiko smije li se dojiti, ako mama ima impetigo?
    već mjesec i pol se mučim s impetigom, a sad kad razmislim možda i dulje, samo sam stalno dobivala krive dijagnoze, dojila sam svo vrijeme (osim kratko kad sam morala prestati zbog antibiotika, koji je uza sve bio i krivi odabir), bebica nema nikakvih simptoma, ali me stah za dalje, bolest i dalje traje, a ne bih nikako htjela prestati dojiti i udaljiti se od bebe, mislim da bi me to doslovce ubilo

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    zna li tiko smije li se dojiti, ako mama ima impetigo?
    već mjesec i pol se mučim s impetigom, a sad kad razmislim možda i dulje, samo sam stalno dobivala krive dijagnoze, dojila sam svo vrijeme (osim kratko kad sam morala prestati zbog antibiotika, koji je uza sve bio i krivi odabir), bebica nema nikakvih simptoma, ali me stah za dalje, bolest i dalje traje, a ne bih nikako htjela prestati dojiti i udaljiti se od bebe, mislim da bi me to doslovce ubilo
    A gdje mama ima impetigo?
    Ako je bilo gdje osim na dojci naravno da smije dojiti i pritom paziti na higijenu tj ne prinositi zahvaćeno mjesto bebi (osobito nosu, ustima očima). Ako je uz aureolu tada može na dan, dva prekinuti dojenje na toj strani (izdajati je) mazati antibiotskom mašću i pti antibiotik kompatibilan s dojenjem. Čudi me da to toliko dugo traje jer obično ode u ruku od 10-tak dana. Moguće da se impetigo razvio na podlozi kožne promjene neke druge etiologije.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

nažalost, po cijelom tijelu, licu, a najviše na šakama, imam i na dojci, ali dojila sam jer mi je više doktora reklo da je to alergija pa sam mislila da beba nije ugrožena, zgrozila sam se kad sam čula druga mišljenja i vidjela da je i moja bebica mogla dobit, od samog početka obilazim razne doktore, dermatologe i slično i jedva sam točnu dijagnozu dobila, u brisu nosa mi je nađen stafilokok, a u ždrijelu streptokok, titar AST-O je bio visok, 1:640, možda zato tako dugo traje, sad pijem klavax treći dan, jer sumamed nije djelovao, ASTA nalaz još čekam
    prije mi je dijagnosticiran dermatitis i imala sam suhu kožu na rukama pa sam vjerojatno tako pobrala bakterije, inače mi se to pojavilo nakon kupanja u hidromasažnoj kadi

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

koliko dugo ću još biti infektivna uz uzimanje antibiotika?

Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Ovisi o tvom imunitetu.

Datum pristupanja
    Mar 2009

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Još možeš promjene mazati Betrionom. Dermatitis podržava impetigo, tako da je bitno i njega sanirati (po savjetu dermatologa). Promjene mogu biti zarazne dok ne počnu cijeliti. Bilo bi dobro uzeti briseve s najvećih da znaš da li je u pitanju Stafilokok, Streptokok ili njihova kombinacija zbog terapije.
    Bebu smiješ i dalje dojiti uz one preporuke koje sam ti ranije napisala.
    Posljednje uređivanje od bibai : 12.02.2010. at 18:48

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

puno hvala na savjetima, a kako izgleda kad počne cijeliti? meni su se prištići kao počeli malo sušiti, iako još vlaže ta mjesta, tu i tamo se izbaci koji novi
    zanime me samo još nešto, ako ste upućene, ja već godinama mučim probleme s krajnicima, dermatolog mi je rekla da ih se rješim što prije, da moguće da mi one to sve rade, ima li netko saznanja o tome? nažalost, radi vađenje krajnika se mora bit hospitaliziran, a to sad ne mogu radi dojenja

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Moguce je da ima veze s krajnicima, MM je dermatologica rekla da mu zbog toga na mjestima opada kosa (ili zbog zubiju). Sve ima veze sa svime u ovom nasem organizmu, a izgleda da ti krajnici stvarno mogu napraviti frku... Drzim fige da ti sto prije prodje (iako nemam pojma sto je to, ali ne zvuci zabavno).

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

puno hvala na
    nije nikako zabavno, više je , al što mogu, ide nabolje, iako puževim korakom, mislim da je dosta moj imunitet u pitanju, imate ideju kako ga još pojačavati, trenutno uzimam elevit za trudnice i dojilje, propolis, više voća, povrća, homeopatija (trenutno pijem za ujednačavanje hormona nakon poroda, onda krećem na konstitucijsku), razmišljam o reviti ili kolostrumu (o kolostrumu se nisam još dovoljno informirala, moram proučit malo da li je u redu, samo mi je pao na pamet), i svaki dan šećem pola sata na svježem zraku, čitala sam da je to isto bitno za imunitet, pa sam krenula

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Dok promjene vlaže nisu zacijelile.
    zanime me samo još nešto, ako ste upućene, ja već godinama mučim probleme s krajnicima, dermatolog mi je rekla da ih se rješim što prije, da moguće da mi one to sve rade
    Naravno da je povezano; dok je streptokok u/na krajnicima bit će ga povremeno i na koži.

Ne moraš boraviti u bolnici nakon tonzilektomije. Već nakon par sati možeš biti kod kuće ako nema komplikacija, makar je oporavak teži u odrasloj dobi. Ja sam bila hospitalizirana par sati prije, a otpuštena par sati nakon operacije u bolnici u kojoj to i nije baš običaj. Jer sam ih lijepo zamolila...
    Priroda se pobrinula da imunitet bude "slabiji" tijekom laktacije.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

tako se i meni čini, jer kako su počeli moji problemi s krajnicima, tako su počeli i moji problemi s kožom, to sve traje već 3 godine, tako da se i sama pitam imam li uopće dermatitis ili me cijelo vrijeme muče krajnici, probat ću tako dogovorit za tonzilektomiju, iako mi je doktorica opće prakse rekla da mi to nitko neće pristat da idem odmah doma radi dojenja, ali ona je i tako neka antidojenje, pa se neću držat toga što ona kaže

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a smatrate li da je veća korist od dojenja nego opasnost od impetiga? jer ne bih nikako htjela prestati dojiti, osobno smatram da je veća korist od dojenja, no možda ja to presubjektivno gledam
    danas sam išla po uputnicu za dogovor za tonzilektomiju, samo se nadam da će imat razumijevanja i pustit me doma radi dojenja
    tonzilektomija se radi pod općom anestezijom, koliko dugo onda beba ne smije sisati nakon anestezije, ako znate? zanima me jer namjeravam radit banku mlijeka

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

najbolje da to pitas anesteziologa, vjerojatno ovisi o dozi, cemuvec. kad sam ja bila na jednom zahvatu, 15- ak minuta sam bila 'out', opca anestezija, sestra mi je rekla neka ne dojim do navecer.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

mislim da je u ovom slučaju anestezija na nekih pola sata, barem sam takvu informaciju pročitala na netu

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Kod odraslih se ta operacija radi u lokalnoj anesteziji.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Bebe mogu dojiti nakon bilo koje anestezije. Anestezija nije kontraindikacija za dojenje.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

a nakon? pokoji voltaren može uz dojenje ili ne?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj tina55 prvotno napisa Vidi poruku
    a nakon? pokoji voltaren može uz dojenje ili ne?
    Može!
    Može i ibuprofen iako je bolje, no i manje učinkovito uzimati paracetamol. Bilo bi dobro da pokušaš stvoriti zalihe mlijeka prije operacije jer je oporavak privih nekoliko dana "gadan".
    Pitanje koliko ćeš biti sposobna dojiti, bez obzira na motivaciju, a i lakše ćeš prebroditi najteži dio uz jače analgetike bez straha koliko se izlučuju uz mlijeko.

tina55 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

ipak ništa izgleda, danas su mi na pregledu rekli da mi mandule izgledaju zdravo i da ih vade samo ako mi se stalno ponavljaju gnjojne angine, a ja još nisam imala nijednu, ali redovito imam probleme s kožom, a dermatolog mi kaže da bakterija možda "čuči" u mandulama, tako da više stvarno ne znam što da mislim, radila sam sve nalaze pa čekam i nadam se izliječenju

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •