Pokazuje rezultate 1 do 38 od 38

Tema: Kajmak

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Istina - ono što je "Zagorski kajmak" zapravo je slani namaz od putra i sira... Kad ga nađem, pogledat ću tko to proizvodi. Mislim da čak na ambalaži piše ovak, s navodnicima, kak i treba biti. Navodnici sami po sebi ukazuju da je to "nešto približno". Fino je za uz pljeskavicu. Moj sin je to otkrio u restoranu.... Razlika je u strukturi - ovaj zagorski se rastopi na jeziku kao putar, a pravi kajmak istočnijeg podrijetla ima drugačiju strukturu i drugačije izgleda, ovak "krpasto" kako je frost opisala. Zadnji put smo to kupili za godišnji (kolovoz 2009) jer to nije nešto što bi čovjek stalno jeo. A da je fino - je. Sve ovdje na ovoj stranici opisano, svako na svoj način.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 15.02.2010. at 11:40

Anemona avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Istina - ono što je "Zagorski kajmak" zapravo je slani namaz od putra i sira... Kad ga nađem, pogledat ću tko to proizvodi. Mislim da čak na ambalaži piše ovak, s navodnicima, kak i treba biti. Navodnici sami po sebi ukazuju da je to "nešto približno". Fino je za uz pljeskavicu. Moj sin je to otkrio u restoranu.... Razlika je u strukturi - ovaj zagorski se rastopi na jeziku kao putar, a pravi kajmak istočnijeg podrijetla ima drugačiju strukturu i drugačije izgleda, ovak "krpasto" kako je frost opisala. Zadnji put smo to kupili za godišnji (kolovoz 2009) jer to nije nešto što bi čovjek stalno jeo. A da je fino - je. Sve ovdje na ovoj stranici opisano, svako na svoj način.
    E baš dobro kažeš, jer ustvari "zagorski kajmak" bi bio oksimoron. Nešto što se zove kajmak ne može nikako biti zagorsko.
    To mi je kao "zagorski čevapi" ili "zagorski brudet", "zagorski škampi na buzaru",...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •