Citiraj Death-of-Art prvotno napisa Vidi poruku
ah. da. skakala sam na svako "kme".
skačem još uvijek.
zato i jesam tu gdje jesam.

ljudi lažu kad kažu da se beba ne može razmaziti.
oh, da. može.

moj je sve gori i gori.
ima 7 mjeseci i teže mi je s njim sad nego kad je imao tjedan dana.

ne smijem mu leđa okrenuti.ništa.
ne smijem pogled maknuti s njega.
sjedimo na puzlama i čim se ja dignem on se krene meškoljiti a kad se zaputim prema vratima on počne kričati.
i šta ću drugo nego ga nositi sa sobom u wc dok piškim jer eto on ne može tri sekunde bez mene biti normalan.

uglavnom. da. meni je to grozno.
mislim da sam loš roditelj i da sam napravila očajnu stvar.
nisam uspostavila nikakav red niti disciplinu.

čitam druge mame, one stave svoje bebe u kinderbet , ugase joj svjetlo, izađu iz sobe i beba sama zaspe za 5-10 minuta.
mislim, omg???
mene moj vuče sat vremena za sisu , čupa mi kosu i nos i zaspe tek kad se izmori.
i što je najgore uopće ne spava u kinderbetu jer ne želi.
vrišti čim vidi taj kinderbet.

a da ne pričam o večernjem kupanju.
kupa se u kadici i sad bi on satima se kupao... čim ga izvadim krene kmeee kmeee kmeee...
o večernjem presvlačenju da ne govorim.
moram mu dati svoju kosu da je vuče dok ga presvlačim samo da ne vrišti.

čitavo vrijeme, otkad se rodio uvjeravam sebe "bit će bolje... evo kad mu igračke postanu zanimljive onda ću ga moći odvojiti od sebe 5 minuta... evo kad počne sjediti onda će biti ok... kad počne puzati onda će biti ok..."
i ne. nikad nije ok.
sve je gore i gore i došlo je do toga da ga ne smijem ispustiti iz ruku.

eto, tako.
ja mislim da je skakanje na svako "kme" vrlo loša odgojna mjera.
pa, drage novopečene mame, ako sam ja pogriješila nemojte i vi.
srežite to u korijenu i u startu jer bit će vam samo sve gore i gore na kraju više nećete uopće znati tko ste ni što ste jer će dijete biti pripijeno uz vas 24 sata dnevno.
a odvikavanje od ruku će biti sve teže.
što prije pokažete da ne može dobiti ama baš sve što hoće to će biti lakše i vama i njemu.
Mene samo zanima kako misliš da će to novopečene mame izvesti,pogotovo ovo zadnje,da molim vas ,objasnite bebi od recimo 5 mjeseci da se mora odviknuti od te prevelike opsesije s vama!!!