Zna li itko koliko otprilike košta procjena stana kod ZANE? Je li tko u skorije vrijeme dizao kredit?
Zna li itko koliko otprilike košta procjena stana kod ZANE? Je li tko u skorije vrijeme dizao kredit?
Ne znam za ZANE, ali ne bi smjelo biti više od cca 100 eur sa PDV-om.
Mislim da ZANE bude i jeftiniji jer su oni u vlasništvu ZABE, pa je to sve ugovorno riješeno.
Jedino treba paziti da se bude prisutan kad procijenitelj izlazi na teren, jer prema iskustvu, znaju staviti vrlo često manju procjenu nego što treba za kredit, pa onda za kredit uvjetuju još dodatne instrumente osiguranja.
eto nadam se da je pomoglo![]()
Mene je došlo prije 3g. 590kn + PDV - neovisno o kvadraturi stana, s time da smo dizali kredit u ZABI pa je procjena stoga bila povoljnija.
Ne znam kako je ako ne dižeš kredit.
U svakom slučaju zvrcni sve renomirane procjenitelje - pa ćeš naći najpovoljnijeg.
Ako dižeš kredit u npr. PBZu, onda ti je najpovoljniji procjenitelj koji radi za njih (kao što je ZANE za ZABU).
Svakako ako je za kredit u banci onda se informirati kod koga napraviti procjenu ZABA-ZANE, PBZ-ne znam tko itd. jer većina banaka imaju svoje procjenitelje a ako nemaju odna ovlaštenog sudskog procjenitelja.
Poskupjelo je. Sad je cijena 1500 kn + pdv.