Pokazuje rezultate 1 do 24 od 24

Tema: Rani povratak na posao

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    TTiL avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Evo me sa updateom: umijesto na poslu, zavrsile smo u bolnici sa bronhiolitisom
    Sad smo dosle doma i pocinje oporavak...

I puno mi je lakse kad procitam da vas ima koje ste uspjele duuuugo dojiti usprkos ranom povratku na posao... nadam se da cemo i mi tako!!!

Javim kako nam ide kad pocnem raditi...
    Posljednje uređivanje od TTiL : 20.02.2010. at 10:20

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Držite se, a ti dotle vidi dal imaš kakve pogodnosti za smanjenim radnim danom.

Linda avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2006

Početno

Citiraj TTiL prvotno napisa Vidi poruku
    Držite se i oporavite što prije, a onda u nove radne pobjede!

Jako je vežan pozitivan stav, a vidim da ga ti imaš, kao i još neke cure koje su se javile. Ukoliko već unaprijed ideš s pomisli "jadna ja, kako ćemo... svi mi kažu da nema smisla, bla, bla", vrlo vjerojatno da ćemo i same, možda i nesvjesno, dovesti do prekida dojenja. No ako su naša očekivanja pozitivna, vjerujemo svome tijelu, spremne smo uložiti dodatan trud za nastavak dojenja, educirati se kako to ostvariti, ne obazirati se na negativne komentare... onda je uspjeh maltene zajamčen. Naravno da šanse za pojavu određenog problema postoje, baš kao što se oni mogu dogoditi i da smo 24 sata s djetetom, no na to ne treba unaprijed računati, već trezveno se s njima boriti za slučaj da se dogode.

I ja sam sam sa svo troje djece ranije krenula raditi i uspjelo je, srednja curica je dojila tri godine... evo, i sad sam na poslu, pumpica i termo torba čekaju u ormaru, a mali miš doma spava s tatom. Znate što je meni najveći gušt na svijetu i što mi svakog dana na poslu pomaže da izdržim... kad dođem doma i uvalim se u punu kadu tople vode s mojim mrvama (uglavnom se meni i bebaču pridruži i srednja curica, pa je malo tijesno, ali nešta za to). To je tako nevjerojatno opuštajuće, za tijelo i dušu... puno tjelesnog kontakta, maženja... što je jako važno za održavanje dojenja, u smislu stimuliranja tijela, ali i emotivnom smislu. I noćne podoje nikad ne uskraćujem, to je isto jako važno... i koliko god se puno ljudi čudi kako mogu funkcionirati, začudo, ujutro ne osjećam da me to ne znam kako umorilo. Maleni je pored mene, pa ne ustajem, nego obavim dojenje u polusnu i zaspim iste sekunde čim pusti dojku, možda i prije.

Zlatanac, kod tebe mi se ova nemogućnost izdajanja čini malo nezgodnom, no nikako nije razlog za odustajanje. Savjetujem ti da već sad radiš na stavranju zaliha, a kad kreneš raditi, svaki put kad osjetiš da ti mlijeko nadolazi, odeš na wc i tamo izdojiš nekoliko mlazova u umivaonik. Važno je to učiniti da ti se ne dogodi zastoj i upala, a i da se produkcija ne smanji odjednom i drastično. Trebat će neko prijelazno razdoblje za uspostavu ponude i potražnje, no kad do toga dođe, bit će lako i jednostavno.

Ukoliko negdje zapne, podršku i savjet uvijek možete dobiti ovdje ili na sos telefonu.

puno sreće svim zaspolenim mamama

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Citiraj TTiL prvotno napisa Vidi poruku
    Bas mi je zao. Saljemo puse ozdravilice.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •