Super, hvala ti! To ću još danas napraviti.
Super, hvala ti! To ću još danas napraviti.
jesu to oni na koje mislim...da ne nosim ja...
ja sam pacijent, pa svaku važem i tak su mi iste![]()
to je do ulja
ako je pretoplo
za ove krafne ulje treba biti slabo zagrijano
i meni su super za napraviti, i ukusne, ali me muči to pečenje
imala sam jedan rp gdje je ulje trebalo baš jako ugrijati, i onda kada se stavi krafna malo smanjiti
to sam radila s ovima i prve 2 ture karbonizirala
a unutra su ostale sirove
tek kada sam ohladila ulje su ispale kako treba
samo mi se čini da su zato upile više ulja
jedino što o krafnama sa sigurnošću mogu tvrditi je da tijesto ne smije biti preslatko
kasnije se lako pospu šećerom ili im se ubrizga pekmez, ali od slatkog tijesta odmah uhvate smeđu boju pa dok se do kraja ispeku, pougljene.
ako ih ikada više budem radila (isto mi se nisu ispekle) uzet ću gotovu smjesu ili ću doć kod a70v po 10 krafni
stvarno ne kužim...
radim lepinje od tijesta za kruh već dvaest godina... i treba im ravno minutu da sa svake strane lijepo porumene i unutra budu skroz lijepo pečene
ali krafne... prijesne!
kod ove smjese nije do šećera
možda bi manje tamnile da je manje šećera, ali ga ni nema preveć
kad sam stavila ne prevruće ulje nisu tamnile
dođi po krafne
i donesi buhtle
klin se klinom izbija
eno ih, dižu se...probat ću na laganoj vatri, pa javim rezultat
uglavnom, ne odustajem dok ne budu savršene
testna krofna je završila u košu...zagrijala sam ploču i smanjila na 2, izvana gadno garava, iznutra prijesna....koma![]()
evo i mene
meni je svaki kuki iste gramaže
i krafne sam vagala
svaka je bila 75 grama
obožavam moju vagu
ivica, ja nisam zagrijavala ulje do kraja
stavila sam ga od početka na lagano
evo kako je završilo...pržila ih na minimalo vrućoj masnoći (baš kako si kazala da treba), poklopljene i svako malo čaćkalicom isprobavala jesu li pečene/prijesne u sredini
mojima su bile odlične, no ja sam registrirala da su popile više masnoće nego mi se sviđa (baš kako si rekla da hoće![]()
kinder za ovaj recept jednostavno ne smije biti vruće ulje
jer ODMAH pocrne
a recept mi je dobar jer se rade kuglice, ne izrezuje se tijesto, pa mi je tako jednostavnije
i stvarno su ukusne
samo ne znam kako riješiti pečenje
radi li tko krafne u pečnici?
razmišljam jednu turu staviti u pećnicu pa vidjet kako bi ispale
napravi male kuglice, prije će se ispeći, na pr 50 g , kad već važeš![]()
ja sam danas pravila po receptu od kinder i mogu reći da su odlične i puno je bolji recept nego moj stari.yess... ja sam dodala malo više ruma jer ga obožavam,a pekač je odradio svoje. prefine su i tope se ustima. kinder hvala ti![]()
pekla sam na plinu u posudi.....
joj sorry sad kad sam pročitala svoj post skužila sam da sam krivo napisala. kad sam napisala da je pekač odradio svoje mislila sam na mješanje i dizanje....
ma nisam ni mislila da si pekla u pekaču
nego sam mislila kako si ih pekla, na kakvom ulju, koliko dugo...
imam problem sa tim krafnama
odmah mi pocrne
kinder, tek sad sam skužila da si ti dala taj recept
a ja tebe ubjeđujem kak se krafne nikako ne daju lijepo ispeći
mene to pečenje zeza
ili ih pečem na laganom ulju pa mi upiju dosta ulja ili ih ispečem kao da su ih Topalovići pekli
ajmo korak po korak:
koliko (otprilike) vruće ulje?
na koliko jako stavite plamen?
koliko krafni odjednom pečete?
kada ih stavite da li ih poklopite?
koliko traje pečenje 1. strane?
kaka okrenete pečete otklopljene?
koliko traje pečenje 2. strane?
e ovako,nemam pojma koliko vruće ulje ja to onako otprilike ,recimo lagano toplo- ne vruće jer odmah pocrne.
kada ih pečem ,pečem na srednjem kolu od plina,skroz smanjenji
pečem u posudi od po 3 ili 4 krafne.jučer sam od one smjese napravila 16 kom.krafni... po meni su prevelike drugi puta ću praviti manje krafne (20kom).
kada stavim u ulje poklopim i pečem oko 4-5min,poklopljene,zatim otklopim i pećem oko 3-4 min,otklopljene.
kada su pečene stavljam na tacnu na kojoj su salvete da upiju višak ulja,pa za par min. 2-3 ,prebacim opet na drugu salvetu da što više ulja pokupi salveta.
kada sam jedno vrijeme radila u pekari ,pekar je tako pravio i ja probala i tako mi je nekako naj naj....
mogu ove kuglica krafne sa suhim kvascem?
radi pekača sam kupila veliko pakiranje suhog kvasca, pa da iskoristim
pečete li krafne na ulju ili svinjskoj masti? ili pola pola?
ili u pećnici na masnom papiru?(šalim se)
Posljednje uređivanje od AdioMare : 28.02.2011. at 11:12
a70v, probaj peći u puno ulja , nemoj više od 2-3 kofne odjednom
možeš sa suhim kvascem,ja uglavnom sve pečem s njim. pečem isključivo u ulju, dubine prst i pol - dva.
I koje sad krafne da prve pečem u moru recepata? Ja bih recept za Pan pek krafne, te su mi naj![]()
Posljednje uređivanje od mašnica : 28.02.2011. at 15:00
Isprobavaš pa dok ne pronađeš onj koji ti najviše paše, znači princip pokušaja i pogrešaka
Danas sam ih ponovno pravila . Ovaj put sam ih izrezivala modlom , potom još malo ostavila da se dižu. Zagrijala sam ulje , potom smanjila na najslabiju
vatru , stavila krofne i poklopila , pekla vrlo kratko, tek da porumene, preokrenula i pekla otklopljene. Svaka je imala zlaćani rub i šupljinu u dubini duše.
a70v, pokušaj prvo staviti peći one otpadke koji ostanu nakon izrezivanja krofni, a provjeriš toplinu ulja
neko je gore spomenuo pečenje u rolu...
ja probala jedanput i nikad više, jednostavno nije to bilo to
inače moje meni uvijek nekak loše ispadnu (makar se sve pojedu), zato sad lovim vaše savjete u nadi da bude bolje ovaj put!![]()
Ja ovaj vikend dva puta radila krafne, u subotu i u nedjelju i jako sam zadovoljna.
Prvi dan su mi malo pocrnile previše (ulje je bilo pretoplo), ali su se digle i ispekle iznutra.
Zato sam drugi dan pazila i ispale su super. OK malo premale, ali to i nije neki problem.
Stavljala sam po 3 u rajnglu odjednom, poklopila, i ono što me iznenadilo je da su stvarno brzo gotove: mislila sam da se duže trebaju peći.
Jedino sam rum zaboravila staviti, ali ni ovako nisu ispale jako masne.
Sve u svemu - za prvi put super!
Posljednje uređivanje od lola_34 : 07.03.2011. at 16:10
da i ja sam vidjela da ih se može peći u muffin trayu. Da li je to netko pokušao? Meni baš zvuči privlačno, ravno iz pekača u rorProšle godine su mi super ispale, ali oe godine nekak nemam volje za onaj stres s toplim/vrućim uljem
Ja nisam imala problema s pečenjem ali sam ih dobro spljoštila prije dizanja. Nisu bile kuglice nego pituljice.
meni su opet ispale super! fine i lijepe kao iz dućana!
jel znate... mogu li krafne napraviti od tijesta za guhtle?
samo da ih ne stavim u pećnicu, nego u ulje?
Ako si stavila malo ruma ili bilo kakvog alkohola u tijesto, samo navali, to je sve ista stvar... Ako nisi - isto možeš, ali računaj na to da će se napiti malo više masti, pa ih ocijedi na salveti. (Inače, ja napravim za krafne možda malo mekše tijesto i radim ga s kiselim vrhnjem, ali koga briga? Sve je to iz iste vreće...)
Ja sam jučer došla u napast da napravim istu stvar, ali su klinci rekli da bi oni radije fritule s brusnicama, pa je tako i bilo - nama odraslima buhtle, a djeci hrpa fritula koje su pojeli zajedno sa svojim društvom dok su gradili tvrđave od snijega ispred zgrade.
ne otvara mi recept za krafne od kinder. ima li ga netko da ga napiše?
I ja se užasnula, ali kad na popisu recepata klikneš na "Krafne bez izrezivanja", onda dobiješ ovo:
http://www.kodnene.com/2010/02/krafne/
Mislim da su to te famozne krafne od kinder, ako se dobro sjećam recepta i slika.
hvala![]()
hvala forumasici koje je digal tipic citav vikend sam dumala po kojem to recetu ja radim krafne ...i jutros na forumu isplava ovaj tipcjedva cekam doci kuci i baciti se na pecenje
![]()
to su te !
Upravo sam pregledala recepte, nemam niti ja prepisane
50 dag brašna (pola oštro, a pola količine glatko)
1 kockica kvasa (4 dag)
2,5 dl mlijeka
3 žlice šećera
1 vanilin šećer (1 dag)
0,5 dl ulja
3 žumanjka
2 žlice ruma
malo soli
naribana korica jednog limuna
KRAFNE by KINDER
50 dag brašna (pola oštro, a pola količine glatko)
1 kockica kvasa (4 dag)
2,5 dl mlijeka
3 žlice šećera
1 vanilin šećer (1 dag)
0,5 dl ulja
3 žumanjka
2 žlice ruma
malo soli
naribana korica jednog limuna
ovo je najbolji recept za krafne ikad!
otkad sam ga tu ubrala samo po njemu radim.
najbolji dio recepta je da ne izgubiš volju kad pročitaš postupak. brzo i fino.
jedino ću morat poduplat dozu.
jel se premijesi
kako?
jel ovako:
napravi se kvas, pa kad se digne pomiješa se sa ostalim dijelovima
miješa se dok se ne odvaja od zdjele, pa se opet ostavi da se diže
onda se prave kugljice, pa se pokriju i opet ostave da se dižu
pa se ubacuju u ulje
ajde vi spretnije, recite
apricot digne se germa i sve se ubaci u izmiksana jaja sa šećerom, dodaju se ostali sastojci. kad se odvoji od zdjele naprave se kuglice dižu se 20 min, okrenu se opet se dižu 20 min i onda se peku prvo donja strana u poklopljenoj rajngli (3-4) min i onda se okrenu i peku se s druge strane još toliko otklopljene. ja ih jučer radila i svaka je imala crtu. sutra su opet na tapeti.