Evo i moje gotove, odlične su. Pronašla sam recept u nekoj kuharici, bila sam skeptična jer sam bila uvjerena da obavezno ide glatko brašno, a kad tamo oštro.
Dakle krafne:
50 dkg oštrog brašna
2 velike žlice šećera
4 velike žlice ulja
2 velike žlice ruma
2 žumanjka + 1 cijelo jaje
1 kvasac (friški)
1 vanil šećer
malo soli
limunova korica (nisam imala)
mlijeko za dizanje kvasca (cca 1,5 dcl)
Razvaljala sam na tanko, izrezala tankom čašom za vinu, stavila pekmez i drugim krugom poklopila na način da sam prvo rubove te krafne poklopca namakala u mlijeku, ali totalno lagano.
Lijepo su se zalijepile, nisu se odvajale, nije izlazio pekmez van, i što je najbolje nisu upile ulje.
Ispalo je cca 18 krafni, normalni jednostrukih bi naravno bilo više.





Odgovori s citatom

