Citiraj tetadoktor prvotno napisa Vidi poruku
ima li tko isprobani recept za pečenje u rerni?
KRAFNE IZ PEĆNICE


Sastojci za 24 manje krafne:
Za tijesto:
Koristite se šalicom od 240 ml
4 šalice brašna (960 ml)
1 šalica integralnog brašna (240 ml)
1 žlica suhog kvasca
1 i 1/3 šalice toplog mlijeka (320 ml)
2 žlice maslaca
2/3 šalice smeđeg šećera (160 ml)
2 jaja
Prstohvat ribanog muškatnog oraščića
1 žličica soli


Za premaz:
80 g maslaca, otopljenog
1/2 šalice sitinjeg smeđeg šećera (120 ml)
1 žlica cimeta


Pomiješajte u posudi sve suhe sastojke za tijesto te im dodajte jaje i toplo mlijeko u kojem se otopili maslac. Miješajte dok se sastojci ne spoje, a zatim tijesto istresite na podlogu i mijesite nekoliko minuta. Ako je tijesto presuho dodajte još mlijeka, a ako je premeko dodajte brašna. Oblikujte od tijesta loptu te ga stavite u posudu koju ste premazali uljem. Poklopite posudu i stavite tijesto dizati na toplo mjesto oko sat vremena odnosno dok se tijesto ne udvostruči.
Premažite uljem ili obložite papirom dva lima za pečenje.
Stavite tijesto na podlogu koju ste lagano posuli brašnom i razvaljajte ga na 1,5 cm debljine. Izrezujte krugove čašom promjera 6 -7 cm te ih poslažite u limove za pečenje ostavljajući dosta razmaka između krafni. Pokrijte krpom te stavite ponovo dizati još 45 minuta.
Zagrijte pećnicu na 190 C.
Pecite krafne oko 8 minuta ili dok odozdo ne dobiju boju.
Dok se krafne peku otopite maslac, a u posebnoj zdjelici pomiješajte šećer i cimet.
Izvadite krafne iz pećnice i ohladite minutu.
Umočite svaku krafnu u otopljeni maslac pa zatim u šećer s cimetom.
Poslužite odmah.

To je recept s bloga Aubergine, Sweet and Green.

Meni su jako fine, naravno, nisu to przene krafne, ali se moraju jesti odmah, inace se nekako osuše.