Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast
Results 101 to 150 of 269

Thread: Krafne

  1. #101
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ma ti si moj čovjek!
    da ne kažem - žena!

  2. #102
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    ma ti si moj čovjek!
    da ne kažem - žena!
    to tako rade one brzoplete,
    što rade barem tri posla odjednom, po koji put im i uspije

  3. #103
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    pa ja ne pravim tijesto tako da jaja i žumanjke umutim, kao za biskvit
    ja to sve na hrpu bacam :-?
    i ja inače, al tak piše u receptu a ja sam ti štreberica. ne smijem reći da vaažem svaku lopticu da su mi sve iste

  4. #104

    Default

    sutra se spremam u akciju
    ali sjećam se od lani muke po pečenju
    i karboniziranih izgorenih krafni
    na koliko ste stavili plin?
    otprilike

  5. #105
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    najmanji plamenik skoro na najmanje, al onda se moraju peći 3-4min sa svake strane. ne smije ih se puno stavljati da ne rashlade ulje, max 2-3.
    ovo su moje od prošle godine.

  6. #106

    Default

    a ne popiju puno ulja kada je na slabijem plinu?

  7. #107
    Suzizana's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,194

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    a ne popiju puno ulja kada je na slabijem plinu?
    da to je inače uobičajeno, ja pećem na skoro najmanjem ili najmanjem. čim sam malo više od toga pojačala su izgorile izvana a unutra ostale sirove. malo isprobavaj, ovisi valjda o rajngli, plameniku kaj ja znam o čemu sve još. stavim ih odma na salvetu i nisu uopće jako masne.

  8. #108
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    ulje se nebi smjelo pjeniti, to znači da je prevruće

  9. #109
    trampolina's Avatar
    Join Date
    Aug 2009
    Location
    ...na putu...
    Posts
    2,329

    Default

    Odličan je recept, ispadne tako fino i spužvasto tijesto!

    A za one koji zeznu program na pekaču (kao ja sinoć) ima nade - i krafna-kruh je jaaako ukusan, možete ga namazati filom po izboru

  10. #110

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ZG,R. Pešćenica
    Posts
    2,190

    Default

    ja pečem na najvećem plinu u rajngli od 5L u kojoj je 1L ulja.
    plin je na najmanje.
    ne napiju mi se previše ulja, jedino korica ispadne savršeno masna .

  11. #111
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    litra ulja?
    pa da skupljam po cijelom komšiluku, ne bi se valjda toliko ulja našlo.
    pa jel to mora toliko?

  12. #112
    Osoblje foruma spajalica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    selo
    Posts
    14,789

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    litra ulja?
    pa da skupljam po cijelom komšiluku, ne bi se valjda toliko ulja našlo.
    pa jel to mora toliko?
    mora, ali ga poslije i bacis,
    zato ce nam valjda dati i nizi PDV na masti, da mozemo bar peci zdravo

  13. #113

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ZG,R. Pešćenica
    Posts
    2,190

    Default

    Quote Originally Posted by apricot View Post
    litra ulja?
    pa da skupljam po cijelom komšiluku, ne bi se valjda toliko ulja našlo.
    pa jel to mora toliko?
    pa ja u tome bar 5-6 tura krafni spečem, da ga dobro iskoristim .

  14. #114
    kinder's Avatar
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    2,338

    Default

    pola l maksimalno , ja potrošim i manje ,
    jedino što onda duže pečem jer je manja posuda
    pa stane 1 krofna

  15. #115

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ZG,R. Pešćenica
    Posts
    2,190

    Default

    a može i tako.
    ja pečem po 4-5 komada.
    ko bi to dočekao jednu po jednu.

  16. #116
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    o, da...
    sad mi je itekako jasno zašto litra ulja
    nisam napravila krafne, nego fritule
    i pošto sam imala samo cca 2dl ulja, pečem u lončiću veličine džezve
    crkoh pekući 4 po 4
    ko da ne bi bilo lakše odjednom strpati 20 komada

  17. #117

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Novi Zagreb
    Posts
    759

    Default

    ja pola litre ulja pečem 4 po 4 komada
    recepata sam probala sigurno već preko 10 i svaki mi je bio dobar
    ovaj put sam radila po receptu koji je zapisala moja pokojna mama, ali se ona bojala
    raditi krafne, pa ga nismo nikad isprobali. Jako je sličan ovome od kinder (nenin blog ili tak nekak) I taj mi je isto super, lijepo su ispale.
    pekač je dizao tijesto, dvije ture od po kilu brašna, ispalo je svaki put 18 krafni i puno malih okrajaca
    Last edited by marijanada; 21.02.2012 at 16:45.

  18. #118
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    ma ti 4 po 4 krafne, a ja 4 po 4 FRITULE
    LOOOOL

    ajme, prekrasne su ti

  19. #119

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    ZG,R. Pešćenica
    Posts
    2,190

    Default

    upravo sam spekla duplu dozu krafni( 4 po 4 ) i zatvaram sezonu pečenja za ovu godinu.

  20. #120

    Join Date
    Oct 2009
    Location
    Novi Zagreb
    Posts
    759

    Default

    ja sam ju tek otvorila
    fašničke su mi uvijek prve u godini, a onda... kad se netko zaželi, najčešće muž, ali srećom po naše zdravlje to bude jednom u dva mjeseca.

  21. #121
    orlica's Avatar
    Join Date
    Nov 2011
    Location
    Mali Lošinj
    Posts
    227

    Default

    Sad kad sam se najela kupovnih, mogla bi probati napraviti domače po ovom jako hvaljenom receptu!!!

  22. #122
    rosa's Avatar
    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    2,461

    Default

    Ja sam jučer radila po ovom receptu s pola-pola brašnom i pečenjem prve strane krafne s poklopcem,ispale su jaako dobro!
    Prve dvije su mi malo bile pretamne jer sam imala dosta jak plin,ali kasnije sam skroz smanjila na najmanje i ispale su savršene!

  23. #123
    ivica_k's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,835

    Default

    i danas sam ih radila, obožavamo ih, neki s nutelom, a neki s pekmezom

  24. #124
    ribice's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    928

    Default

    Dižem temu nek se nađe.
    Idem ih sada napravti.

  25. #125
    ninik's Avatar
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    986

    Default

    ja baš tražila
    hvala na dizanju teme!

  26. #126

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,860

    Default

    ima li tko isprobani recept za pečenje u rerni?

  27. #127
    Osoblje foruma apricot's Avatar
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    zagreb, istočno od... svega
    Posts
    32,414

    Default

    nemam
    ali ako otkriješ, javljaj
    ja ne mogu više stajati nad štednjakom i zezati se s uljem
    Last edited by apricot; 03.02.2013 at 14:33.

  28. #128
    anjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,848

    Default

    Nisam radila, ali mi se cine ok (za razliku od onih na coolki)
    http://vojvodjanskakuhinja.blogspot....rerne.html?m=1

  29. #129
    marta's Avatar
    Join Date
    Nov 2003
    Posts
    15,678

    Default

    Quote Originally Posted by tetadoktor View Post
    ima li tko isprobani recept za pečenje u rerni?
    KRAFNE IZ PEĆNICE


    Sastojci za 24 manje krafne:
    Za tijesto:
    Koristite se šalicom od 240 ml
    4 šalice brašna (960 ml)
    1 šalica integralnog brašna (240 ml)
    1 žlica suhog kvasca
    1 i 1/3 šalice toplog mlijeka (320 ml)
    2 žlice maslaca
    2/3 šalice smeđeg šećera (160 ml)
    2 jaja
    Prstohvat ribanog muškatnog oraščića
    1 žličica soli


    Za premaz:
    80 g maslaca, otopljenog
    1/2 šalice sitinjeg smeđeg šećera (120 ml)
    1 žlica cimeta


    Pomiješajte u posudi sve suhe sastojke za tijesto te im dodajte jaje i toplo mlijeko u kojem se otopili maslac. Miješajte dok se sastojci ne spoje, a zatim tijesto istresite na podlogu i mijesite nekoliko minuta. Ako je tijesto presuho dodajte još mlijeka, a ako je premeko dodajte brašna. Oblikujte od tijesta loptu te ga stavite u posudu koju ste premazali uljem. Poklopite posudu i stavite tijesto dizati na toplo mjesto oko sat vremena odnosno dok se tijesto ne udvostruči.
    Premažite uljem ili obložite papirom dva lima za pečenje.
    Stavite tijesto na podlogu koju ste lagano posuli brašnom i razvaljajte ga na 1,5 cm debljine. Izrezujte krugove čašom promjera 6 -7 cm te ih poslažite u limove za pečenje ostavljajući dosta razmaka između krafni. Pokrijte krpom te stavite ponovo dizati još 45 minuta.
    Zagrijte pećnicu na 190 C.
    Pecite krafne oko 8 minuta ili dok odozdo ne dobiju boju.
    Dok se krafne peku otopite maslac, a u posebnoj zdjelici pomiješajte šećer i cimet.
    Izvadite krafne iz pećnice i ohladite minutu.
    Umočite svaku krafnu u otopljeni maslac pa zatim u šećer s cimetom.
    Poslužite odmah.

    To je recept s bloga Aubergine, Sweet and Green.

    Meni su jako fine, naravno, nisu to przene krafne, ali se moraju jesti odmah, inace se nekako osuše.

  30. #130
    ivica_k's Avatar
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    1,835

    Default

    Quote Originally Posted by ivica_k View Post
    i danas sam ih radila, obožavamo ih, neki s nutelom, a neki s pekmezom
    Jucer smo uzivali u krofnama po, sad vec tradicionalnom, forumskom receptu. Ono sto valja, ne treba mijenjati!

  31. #131

    Join Date
    Jun 2011
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,860

    Default

    hvala!!!

    radila sam puno puta tradicionalne krafne, i sad bi jednostavno htjela probat nešto drugačije. javim kad isprobam

  32. #132
    anjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,848

    Default

    Quote Originally Posted by AdioMare View Post
    pečete li krafne na ulju ili svinjskoj masti? ili pola pola?
    Ponavljam pitanje od prije tri godine
    sutra se spremam u akciju pa me zanima koja je kombinacija idealna
    i, na koji nacin punite krafne (s kakvim pomagalom)

  33. #133

    Default

    ja sam ih punila običnom špricom
    medicinskom
    onom od 20 ml
    ugrijala bih pekemez da mi bude tekućiji i s njom punila
    to je bilo lani, ove godine još nisam radila

  34. #134
    enela's Avatar
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Midsomer
    Posts
    2,848

    Default

    Quote Originally Posted by aleksandra70vanja View Post
    ja sam ih punila običnom špricom
    medicinskom
    onom od 20 ml
    ugrijala bih pekemez da mi bude tekućiji i s njom punila
    to je bilo lani, ove godine još nisam radila
    To mi je trebalo. Hvala ti na ideji!

  35. #135
    anjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,848

    Default

    E super, mali je dobio na poklon tu neku ogromnu spricu )

    I, da do sutra saznam za ulje/mast bila bi presretna

  36. #136
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    ako se nitko ne javi u naredne 3 godine , stavi pola pola
    po osjećaju mislim da bi mast bila bolja, ali ako nisi naučena na okus i miris, možda bolje pomiješat
    ja sam pekla na čistom ulju, nisam imala masti pa se nisam ni zamarala

  37. #137
    anjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,848

    Default

    Ma imam ja masti, nije bed, nego pravim prvi put pa bih htjela da ispadnu savrsene

  38. #138
    zibba's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1,204

    Default

    Ne znam gdje sam zeznula, ali nisu mi se uopče digle krafne. Radila sam sve po opisu, svježe kupljena germa, toplo mlijeko, prostorija topla da hodam u kratkim rukavima i ipak ništa.

  39. #139
    mama_jos_malo's Avatar
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Zagreb
    Posts
    1,835

    Default

    radila sam danas Anemonine i ispale su super, samo sam male radila
    Može li se ovaj recept od kinder raditi tako da se spajaju dvije krafnice i da se između stavi pekmez prije pečenja kao Anemonine? Ne bih injektirala pekmez

  40. #140
    kiara79's Avatar
    Join Date
    Sep 2009
    Location
    hacijenda
    Posts
    2,433

    Default

    Quote Originally Posted by anjica View Post
    E super, mali je dobio na poklon tu neku ogromnu spricu )

    I, da do sutra saznam za ulje/mast bila bi presretna
    možeš i pola pola,a možeš i samo na masti..i ja tak radim,a tak je i moj abka i mama,i super su!

  41. #141
    anjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,848

    Default


  42. #142
    anjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,848

    Default

    Quote Originally Posted by kinder View Post
    to su te !

    Upravo sam pregledala recepte, nemam niti ja prepisane

    50 dag brašna (pola oštro, a pola količine glatko)
    1 kockica kvasa (4 dag)
    2,5 dl mlijeka
    3 žlice šećera
    1 vanilin šećer (1 dag)
    0,5 dl ulja
    3 žumanjka
    2 žlice ruma
    malo soli
    naribana korica jednog limuna
    jel idu 3 zlice ili zlicice secera?

  43. #143
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    lol, anjice
    3 žlice ide
    i da mi je tu tvoju krafnu maznut danas

  44. #144
    anjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,848

    Default

    nekako mi se 3 jusne zlice cinile puno
    ako nista drugo, slikat cu ih pa cu ti poslati

  45. #145
    AdioMare's Avatar
    Join Date
    Aug 2006
    Posts
    9,023

    Default

    nemoj ih baš vrhom, ili uzmi žlicu manje ako ti se čini previše

  46. #146
    ribice's Avatar
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Zagreb
    Posts
    928

    Default

    Napravila sam ih dva puta i više ne isprobavam nikakve recepte..to je to
    Svi su njima oduševljeni, gotova sam za cca pola sata.
    Punim ih naknadno sa mašinicom za kekse.
    Savršene su.

  47. #147
    zibba's Avatar
    Join Date
    Jan 2006
    Posts
    1,204

    Default

    Ali zašto meni nisu uspjele, svjež kvasac, topla prostorija a one se nisu ni milimetar digle. Ostavila sam ih i duže jer se nisu dizale i opet ništa.

  48. #148

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    1,388

    Default

    Quote Originally Posted by zibba View Post
    Ali zašto meni nisu uspjele, svjež kvasac, topla prostorija a one se nisu ni milimetar digle. Ostavila sam ih i duže jer se nisu dizale i opet ništa.
    Možda stari kvasac?!

    Možda si trebala prvo 'dići' samo kvasac, da vidiš jel' ok, a onda ga pomiješati s ostatkom tijesta?!

    Ne znam kaj bi drugo bilo...

  49. #149
    anjica's Avatar
    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    3,848

    Default

    Meni su ispale fenomenalno ( tako drugi kazu )
    zibba meni isto pada na pamet stari kvasac

  50. #150
    mašnica's Avatar
    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    4,354

    Default

    Quote Originally Posted by ribice View Post
    Napravila sam ih dva puta i više ne isprobavam nikakve recepte..to je to
    Svi su njima oduševljeni, gotova sam za cca pola sata.
    Punim ih naknadno sa mašinicom za kekse.
    Savršene su.
    Po kojem receptu?

Page 3 of 6 FirstFirst 12345 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •