-
Ja radim po ovom receptu,
http://www.coolinarika.com/recept/756725/,
držim se postupka, a nešto malo napravim po svom, tipa, ne stavljam bjelanjak nego dva žumanjka više nego u receptu, brašno glatko/oštro stavljam pola, pola, umjesto margarina super je i maslac, ne dodajem druge mirise osim korice 1 limuna i korice pola naranče.
Ovaj recept mi je dobar jer je taj postupak uspješan, nisu masne, imaju prsten i nisu okusa fritula nego su baš krafne.
Sad je već kasno da savjetujem druge, ali ga stavljam sebi
da imam za dogodine na forumu, a skopirat ću ga i cijelog, da se ne izgubi s weba, kao onaj s nena-bloga. I taj je dobar recept, ali su te krafne od kinder meni previše fritulaste.
E, da, ulje stvarno ne smije biti jako ugrijano i mora se poklopiti prvi dio prženja. U svemu je bitno da se na toplom dobro dignu, i prije, a i nakon što se oblikuju za prženje.
Treba im obilje topline i vremena. Tada garantirano bujaju i budu šupljikave.
Sastojci:
500 g glatkog brašna
1 Kvasac staviti da nadođe u toplo mlijeko zajedno sa jednom malom žlicom šećera i malom žlicom brašna.
U prosijano brašno dodati jaje,žumanjak, sol i ostatak šećera te uzašli kvasac.
Izmješati, pa dodati ulje, otopljeni margarin i lim.koricu.Dobro umješati (rukama ili spiralnim nastavcima miksera) da se dobije glatko tijesto(po potrebi dodati još brašna).
Tijesto pokriveno ostaviti da dobro nakvaše(ja sam ga zamjesila uveče u 11 da bi ujutru pravila)-bitno je da se tijesto udupla, a vrijeme ovisi od temperature prostorije.
Tijesto premjesiti te ga razvaljati na pobrašnjenu radnu površinu-otprilike prst debelo.Čašom vaditi krugove i ostaviti da nadođu 15 min.
Preokrenuti ih i ostaviti opet 15 min da kvašu.
Pržiti u zagrijanom ulju(ne smije biti prevruće da se ne bi stvarala pjena oko krafni) i to tako da se gornja dignuta strana stavlja prema dolje.
Prije prvog okretanja posuda mora biti pokrivena a kasnije otkrivena.
Ja ih pržim u posudi sa prozirnim poklopcem tako da čim primjetim da su blago porumenile odmah ih prevrćem(jako brzo budu gotove).Pazite da ne bi bi dobile smeđu boju jer će biti tvrde.
Vaditi ih na papirne ubruse da se osuše od viška masnoće.
Posipati šećerom u prahu, po želji možete ih i puniti.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma