Ja sam kinderine opet radila i opet su bile sirove u sredini. Dala sam im 2sata za dizanje jedin nisam poklopila možda su zato ostale sirove?![]()
Ja sam kinderine opet radila i opet su bile sirove u sredini. Dala sam im 2sata za dizanje jedin nisam poklopila možda su zato ostale sirove?![]()
Ne znam kako im se to dogodi, krafne su jednostavno "dizajnirane" da zbog tog kvasanja dobro uzbujaju i ne ostanu sirove unutra.
Gdje je nastala ta kvaka C, ne znam točno, mogu samo pokušati odgonetnuti. Vrijeme dizanja ne gledati po satu nego im dati dobru temperaturu da stvarno jako, jako uzbujaju, tipa, poredati ih na tepsiju koju onda staviš pored otvorene upaljene pećnice. Ili na vrata pećnice. Baš im treba biti toplo, toplo. Kad se pobrineš za toplinu, skoro sve si napravila.
Krafne moraju jako nabujati, ako je oko njih jako toplo, to će se dogoditi brže, ako je hladnije, treba (pre)dugo čekati.
Drugo, ulje treba biti vruće kad ih se stavi u njega, a onda odmah sniziti temperaturu da ne posmeđe prenaglo. I poklopiti. 3-4 minute krčkanja dok su poklopljene dovoljno je, onda ih okrenuti i ispeći do kraja. Tako piše u svim receptima. Tijekom prženja u ulju one isto tako dobro nabujaju da su skroz unutra pečene.
Sinoć sam ispekla opet iste krafne i bile su odlične. Recept moj, ali po ovim kinderinima radim kuglice jer mi se ne da valjati pa čaša, lakše je raditi kuglice.
Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 04.03.2014. at 11:24