-
aleksandra70vanja prvotno napisa
koji je tvoj recept?
Ovaj gore s coolinarike, na istoj temi, lani sam ga sebi stavila za podsjetnik, da imam i ovu godinu, da se ne izgubi.
Onaj recept s nena-bloga (to nisam ja), isto je dobar, postupak mi je ok, samo ne znam zašto mi je njihov okus kao da sam napravila fritule, a ne krafne. Kako često pečem fritule, ne volim da sad i umjesto krafni ispečem fritule, ako me razumijete.
Pa sam se odlučila za ovaj drugi recept, kvasam cijelo tijesto, da nabuja i nabuja i onda trgam male okruglice. Kombiniram nešto između ta dva recepta.
Zapravo su svi ti recepti vrlo, vrlo slični, samo o nekim nijansama valjda ovisi super uspjeh.
Jedna žena s mog posla ima najbolje moguće krafne koje sam u životu jela i kad sam ju pitala za recept, dala mi je taj s coolinarike po kojemu ja radim. No, ili je samo zamela trag i ljubomorno čuva svoju uspješnicu ili ja nisam tako uspješna u izvedbi kao ona jer moje po obliku ni ljepoti ni okusu nisu ni blizu njezinima. Dobre su, ali ne iste.
Nije mi to prvi put da neke starije žene pričaju (ili se izmotavaju, ne znam) da zapravo ne znaju prave mjere i da one to sve "od oka rade" i tako sve ostale krafne ostaju blijeda sjena tih njihovih "mrak domaćih".
Posljednje uređivanje od Nena-Jabuka : 04.03.2014. at 13:05
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma