-
Evo, mi smo danas radili po starom receptu od kinder, sa malim izmjenama, ispale se savršene, mekane, lagane, mirisne, sa bijelim prstenom, evo moji se još dave u njima uz tekmu.
Stavila sam oštro brašno za probu, i stvarno bolje ispadne.
Zapravo trik je u tome da tijesto bude čim mekše, toliko mekano da je teško rukama oblikovati kuglice.
i da ne bude puno šećera u tijestu.
Takve krafne se peku jako kratko na vrućem ulju (40 do 50 sekundi sa svake strane), ne pocrne, a iznutra budu pečene.
Meni su nekada bile ili prijesne iznutra ili precrne izvana, pa bih smanjivala vatru da bih to izbjegla, ali time bi krafne pile više ulja.
Ako netko želi probati ovako sam radila:
Sastojci (neka budu svi sobne temperature) :
50 dag oštrog brašna
1 kockica kvasca ili 1 vrećica suhog kvasca
2,5 dl mlijeka
3 žlice šećera
1 vanilin šećer (1 dag)
0,5 dl ulja (ja stavim maslac)
1 jaje + 2 žumanjka
2 žlice ruma
malo soli
naribana korica jednog limuna
marmelada za punjenje
sve sastojke izmiksate mikserom dok se glatko tijesto ne počne odvajati od posude.
pokrijte i ostavite na toplome dok se ne udvostruči.
oblikujte rukama kuglice težine oko 70 g, od ove količine tijesta ispadne ih 12.
slažite ih na masni papir koji ste malo posuli brašnom da se ne zalijepe.
pokrijte kuhinjskom krpom i pustite da se dižu 15 minuta
okkrenite svaku kuglicu naopako i ostavite još 15 minuta pokriveno.
ugrijte ulje da bude vruće
stavljate peći krafne naopako, dakle u ulje idu na onu stranu na kojoj NISU ležale.
brzo poklopite poklopcem i čekate 40 do 50 sekundi (bez virkanja ispod poklopca)
maknite poklopac i pecite još 40 do 50 sekundi s druge strane, ali sada otklopljeno,
i izvadite ih van na ubrus, gotove su.
Napomena: dok pečete krafne ove koje još čekaju na pečenje neka budu cijelo vrijeme pokrivene, dakle, otkrijete samo one koje vadite u toj turi.
marmeladu (pekmez) ugrijte i razrijedite sa malo vode, krafne punite špricom dok su još tople, najbolje odozgo (može i običnom medicinskom plastičnom špricom)
pospite šećerom u prahu i sačekajte da se malko ohlade prije jela.
ako možete izdržati.... 
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma