Pokazuje rezultate 1 do 39 od 39

Tema: Pozitivna beta

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Pozitivna beta

Drage moje, danas sam na preporuku doktora nakon onog mog prestrašnog iskustva, napravila betu koja iznosi 66,3. e sada, zvala sam dr. A. koji je uvjeren da su to ostatci u tijelu od vanmaterične. Jel to tako ili... što vi mislite...
    u ponediljak moram ponovit betu pa ću znat 100%, ali da li je stvarno moguće da beta tjedan dana nakon izvađene vanmaterične još ostaje u tijelu...
    A i vrijednosti su možda premale, zar ne? Danas je 13 dan nakon transfera...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Moguće je da je ostatak od izvanmaternične, beta kako je rasla, tako i pada, ne može se odjednom spustiti na nulu. No, ponovit ćeš je za dva dana, zar ne?

molu avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2004

Početno

da, meni je kod moje blighted ovum isto ginic govorio da ß treba isto vremena da padne i da je bitno da je u padanju. Ali ponovi obavezno ß. Sretno i drzi se

Gabi25 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Kod moje vanmaterične kako je beta sporo rasla tako je sporo i padala. Kad su me pustili iz bolnice 4. dan nakon laparoskopije još je uvijek bila 100 (a na dan laparoskopije bila je 950). Najvažnije je da betu ponoviš za 2 dana pa ćeš vidjeti da li raste ili pada.

Sretno i drži se

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ok, i meni je to logično...ali, zanima me, kako beta opada? Znam da se dupla svaka dva dana, da li tako i opada? Prije 8 dana, kad sam je zadnji put vadila po primanju u bolnicu, bila je oko 3,300. S tim, da sam taj dan primila choragon 1500.

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Naravno da ću je ponovit u ponediljak, ali već sam sve otpisala, počela sa žaljenjem, i ova pozitivna beta mi samo produžuje agoniju...da je bar nisam ni vadila...

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Denny avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da, sve zvući logično, ali ja sam jedna od onih koja do kraja vjeruje u čuda. pa ću reći sretno - bilo da bude padala ili rasla.

Vojvođanka avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

evo i mog iskustva na dan spontanog beta 750, nakon 5 dana čekanja u bolnici (jer mladi Dr. nije bio siguran da li je došlo do spontanog ili ne ) beta pala na cca 200 i to je bilo to, nažalost

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

ja ću ti samo poslati jedan virtualni

H2O avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj Denny prvotno napisa Vidi poruku
    Da, sve zvući logično, ali ja sam jedna od onih koja do kraja vjeruje u čuda. pa ću reći sretno - bilo da bude padala ili rasla.
    potpis

corinaII avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2008

Početno

Ja sam imala vanmateričnu t. prošle godine, nakon što su mi odstanili desni jajovod i pustili me doma nakon tri dana nitko mi nije kasnije vadio betu nego samo šavove nakon 7-10 dana.
    Dali si bila u Zadru u bolnici?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Katka, ako si nestrpljiva možeš danas napraviti test (neki jeftiniji s višom granicom detekcije beta HCG-a), ako ispadne pozitivan mrvica/ce su još tu, ako je negativan beta od vanmaternične očito pada.

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Da, u Zadru sam bila u bolnici. i nakon moje prve vm još 2002. ni meni nisu poslije laparo tražili betu, ali sad jesu zbog postupka.
    Napravila test, neki najjeftiniji, negativan je. Ali i prošli tjedan je bio negativan, na dan pozitivne bete...Na koliko bete oni uopće reagiraju, 25?
    Ma znam ja cure moje da nisam trudna, ali to nešto u meni, ne da mi mira pa ta nada još tinja...

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Sad sam pogledala bolje onaj test, pozitivan je...
    Znači, u petak je beta bila 66,3 danas je ponediljak, 3 dana kasnije...znači beta je bar 25 ako je test od 30kn registrira...
    Isuse, sutra idem ponovo vadit betu pa ću znat ne čemu sam, ovoliko živaca nisam izgubila u cilom životu dosad koliko sam izugubila u ovih zadnjih 10 dana...

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ufff

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a nisi danas vadila betu?

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

primarni ginekolog mi radi popodne, pa nisam mogla do uputnice,a pošto sam prošli tjedan očekivala negativnu betu, nisam u petak mislila da će mi trebat uputnica za drugu... tako da moram čekat sutra...ni privatno ne mogu ić, vadili betu do podne...

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Za tri dana je trebala pasti ispod 25, ako je za 8 dana pala za 3300! Tako da ja vibram da si ipak trudna.
    Većina skupljih testova ima granicu detekcije od 25 IJ, ali ovi jeftini od 50. Pogledaj na testu- piše ti.
    Nekako je vjerojatnije da je beta narasla ako nisi koristila prvi urin.

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

nisam koristila prvi urin...i je bio jeftiniji ali piše da je osjetljiv na 25...

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ajme, ja ću ti poželjet da se tvoj crvić sumnje ugnijezdio!!

Trina avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Katka, sretno! I ja mislim da te znam, bar ovako po slici. šaljem pp

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Sretno, katka !

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Malo me moj ginić spustio na zemlju. Kaže, da je prva beta ipak nažalost preniska za to vrime ( i meni se ipak to činilo - 13. dan nakon ET 66,3...), dao mi uputnicu da svejedno napravim drugu sutra, al ne gaji nade. Čak smatra, da ako se i poduplala nekim čudom da je prije nešto drugo, što god on misli pri tome, nije reko, nego uredna trudnoća. Trebalo mi je tako nešto da me spusti malo, svejedno vam javim sutra kad saznam nalaz...hvala vam svima na bezgraničnoj potpori...

jadro avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

znas sto cu ti reci...samo neka se rijesi

katka22 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

beta jučer 15,2. Kako pravilno raste, tako je kod mene pravilno i padala. Bitno da imam zaključak na tu temu, bez obzira što je tužan kraj ( ipak očekivani). Malo odmora, oporavka, posebno psihičkog, i idemo dalje.
    Recite mi samo, kako treba postupiti kad želiš promijeniti doktora? Ja sam znači na VV, kod dr. A., a htjela bi prijeći bar kod dr. L? Kome se treba javiti? Sestrama ili doktoru?
    Hvala vam na svemu...

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Mislim da normalno možeš pitati sestre i one će uvažiti tvoju želju. Kod L-a se, ako sam dobro shvatila, više čeka na postupak. Raspitaj se na topicu Potpomognuta u VV-u, tamo će ti znati reći kurentno stanje. Ako nemaš više smrzlića, razmisli o tome isplati li ti se u Hrv., s PCOS-om, i novim zakonom, ići u postupak. Navodno će u MB-u bitno smanjiti čekanje, ali o tome možeš odlučiti samo ti...

Drago mi je da je ova priča kod tebe završila i nadam se stvarno da si "ispucala" svoju dozu spleta nesretnih okolnosti i da će se sad sve pošlihtati kako treba.

Sretno, raspitaj se gore na Potpomognuta na VV-u, odmah će ti reći info.

Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Katka ...

Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Drage moje subrke, da ne otvaram novu temu, imam jedno pitanjce. Naime čitala sam rodin tekst o vrijednostima bete, i zbuni me još više i zato bi trebala bi vaše stručno mišljenje.

Punkcija mi je bila 07. 02. To se računa pod danom ovulacije ili ?
    Ako je odgovor potvrdan,
    15 dpo moja beta je bila 84
    18 dpo 636
    22dpo 4470

Je li to u redu, pošto sam ja doma računala i beta bi mi danas 22 dpo trebala biti preko 10 000?? Jesam u krivu?

zedra avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Vinalina, u pocetku se beta dupla svakih 48 sati, malo kasnije svakih 72 sata...
    što je beta ceća, sporije raste...tvoja mi izgleda super!!
    ima negdje i tablica...

šniki avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2009

Početno

vinalina pun ti je pretinac pp.......

Poka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Da malo osvjezim temu. Vadila sam betu prije 3 dana i bila je 7565 sto je potvrdilo trudnocu (na uzv se vidla samo vreca), danas, nakon 3 dana beta je 6336. To me rastuzilo jer svi tekstovi na forumu vriste BETA MORA RASTI, NIKAKO PADATI !!!! Ima li netko tko ce mi rec da to ne znaci neki los zavrsetak?

vesnare avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Poka prvotno napisa Vidi poruku
    Da malo osvjezim temu. Vadila sam betu prije 3 dana i bila je 7565 sto je potvrdilo trudnocu (na uzv se vidla samo vreca), danas, nakon 3 dana beta je 6336. To me rastuzilo jer svi tekstovi na forumu vriste BETA MORA RASTI, NIKAKO PADATI !!!! Ima li netko tko ce mi rec da to ne znaci neki los zavrsetak?
    Poka, ne znam šta bih ti rekla - možda ih je bilo dvoje, pa je jedno otišlo, jer je ova prva beta ful velika, a nisi napisala koji dan od ovulacije si je radila. Svakako da treba beta rasti, no ne dupla se kad su ovako velike vrijednosti.
    Ako se vidi samo vrećica, bez ploda mogao bi biti blighted ovum (meni se ovo vidjelo sa 6 tjedana).
    Ajde malo detaljnije da ne nagađamo i jesi li zvala doca?

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Nažalost, točno je da beta mora rasti, i njezin pad nikako nije dobar znak, no u prvim danima i tjednima trudnoće ne možeš ništa nego čekati. Možda se javi netko s pozitivnim ishodom. Vibram da sve bude O.K.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Citiraj Poka prvotno napisa Vidi poruku
    Koliko je zametaka vraćeno? Koji ti je danas dan nakon transfera odn. nakon ovulacije (nisi napisala je li to spontana trudnoća ili postupak)? Ako je samo jedan, onda, po meni, na žalost, to nije dobra vijest da pada i može se raditi o praznoj gestacijskoj vrećici, ako sam dobro shvatila, to je relativno često. Popratila sam jedan slučaj di je beta bila više-manje na platou par dana, a onda narasla, tu je vjerojatno bilo to da su se implantirala dva, pa jedan "odustao", a drugi nastavio. Na žalost, stvarno se može samo čekati. Je li beta vađena u istom labu? Koliko god je to rijetko, događaju se i laboratorijske greške (mislim da je zadnja forumska zamjena rezltata bila u jednoj ZG bolnici di su bile na vađenju krvi dvije žene istog imena). Najbitnije je ipak da je zametak u maternici, jer onda još nema potrebe za nikakvom hitnom intervencijom. Vibram ~~~~~ !
    Posljednje uređivanje od ina33 : 12.03.2010. at 10:50

Poka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

hvala na odg. Dakle ovako, zadnji dan M pamtim 6.1 a kasnije se ne mogu sjetiti, zbog toga je dok slala na betu jer se nije imala za sto uhvatiti da mi tocno kaze. Spontana je trudnoca, tek kasnije sam primjetila da sam pod potpomognutom oplodnjom :/ Ovulacija je bila ali dok nije rekla kada niti je napisala nesto slicno u nalazima. Tek sad u 11 mogu doci do dok. pa cu se cuti s njom. Dok je nagadala da se radi o 4-5 tjednu.

Poka avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

evo, cula sam se sa dok i rekla je da nije dobro, da je najvjerojatnije spontani i da cekam da M dode, ako ne dode idem do nje u pon.

ina33 avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Draga Poka, sretno, i neka prođe što lakše i neka se oporaviš čim prije !

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Citiraj ina33 prvotno napisa Vidi poruku
    Draga Poka, sretno, i neka prođe što lakše i neka se oporaviš čim prije !

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •