Pokazuje rezultate 1 do 27 od 27

Tema: Korisnici mobilnih telefona-PAŽNJA!!!

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno Korisnici mobilnih telefona-PAŽNJA!!!

Dobila sam mail upozorenja, pa da podijelim s vama.

Pročitajte sve do kraja... Obavjest je došla iz prve ruke od kolege, koji je zaposlen kao kriminalist....

Korisnici mobilnih telefona - PAZNJA !!!!

KOLEGA JE 22. 1. 2009 NA SVOM TELEFONU PRIMJETIO NEODGOVOREN POZIV NA TELEFONSKI BROJ +393193260013.

Korisnici mobilnih telefona!
    Dozvolite, da vas upozorim na nov oblik kriminalnih radnji, u koje su se uvjerili naši suevropski državljani.
    Tok nelegalnog rada je ovakav:
    korisnik mobilnog telefona dobije, u nekom trenutku na mobilnom telefonu, propusteni poziv. Do toga moze doci tako, da telefon stvarno zazvoni, a moze i da ne zvoni. Uglavnom korisnik dobije propusteni poziv. Kada korisnik mobilnog telefona pogleda broj pozivatelja i kada taj broj počinje +39..., +390..., +391..., + 392..., +393..., +394... i tako dalje (u ovom primjeru, koji mi je poznat telefonski broj je bio: +393193260045)i ukoliko korisnik taj poziv odmah izbrise, tim potezom se osigurao i napravio pravu stvar. Ukoliko korisnik mobilnog telefona pozove broj telefona koji mu je ostao kao propusten poziv, korisnik mobilnog telefona postaje zrtva prefriganaca.U predhodnom slucaju koji mi je poznat, kolega je svojim odzivom na propusteni poziv izgubio vise od 2.000 EUR. Određeni brojevi iz gore navedenih skupina, mogu napraviti, da korisnik mobilnog telefona ukoliko se odazove na propusteni broj, ne moze prekinuti poziv i tako nastaju ogromni troskovi na njegov racun.
    U skaldu na dogadjanja, da se broj korisnika mobilnih telefona, koji ce odgovoriti na propusteni poziv na brojeve koji su naznaceni ,iz dana u dan povecava i da korisnici mobilnih telefona sami sebe guraju u finansijske probleme i tako postaju zrtve kriminalaca, upozoravam vas da na takve propustene pozive ,koji pocinju skupinama brojeva koji su gore navedeni, ne odgovarate, kako ne biste postali zrtva ovog tipa kriminala.
    Zbog toga vas molim da sa sadrzajem ove poruke upoznate sve vase prijatelje, suradnike, znance. U nadi da cemo sprijeciti da se ovo dalje desava lijepo vas pozdravljam.

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ma di bi isla odgovarat na poziv na broj +39..

dovoljno mi je kaj svake prestupne nazovem srbiju pa su mi racuni ogromni. ako me netko treba iz roaminga, nek me zove dok me ne dobije

inace, hvala na upozorenju.

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

bilo i na dnevniku, a i na 24 sata.

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

I vjerojatno je neka glupost, kao i 99% stvari koje dolaze u obliku junk maila.

Koji to poziv ne mozes prekinuti? Kojom tehnologijom? Sto ako izvadim bateriju iz telefona i, jelte, mobitel krepa?

ana.m avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Korisno je znati, mada ja uvijek odgovaram uglavnom samo na 091...

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj mikka prvotno napisa
    ma di bi isla odgovarat na poziv na broj +39..

.
    čuj nekad vidiš propušteni poziv, pa ga ni ne proučavaš već automatski pošalješ poziv
    bar tako radi MM sa službenog telefona jer ga stalno netko zivka

ni ja ne vjerujem da se poziv ne može prekinuti, a i na bonu sam pa bi mi moglo napraviti najviše 100k štete, ali ipak hvala na upozorenju

Osoblje foruma mikka avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

ooo, ja uvijek proucavam. ako nije broj iz mog imenika probam ga prvo naci preko weba. a na pozive iz drugih zemalja najcesce ne odgovaram, osim ako nije eventualno belgija jer tamo imam frendicu i rodbinu. pogotovo ne zovem s moba u inostranstvo.

ipak sam ja majka kucanica, pa nemam tih poslovnih briga

Honey avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Ja isto, ako ga nemam u imeniku, provjerim tko je. Inače puno puta netko krivo nazove (tj. otipka krivi broj) tako da, ako je važno, nazvat će me opet.

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ja bih ga sigurno okrenula, kakva sam kurjoža i brzopleta.
    ali, nije mi isto jasno ovo da ne možeš prekinuti. :?
    i ja sam na bonu, više od 100,00 kn ne bi se omrsio kod mene. a i to baš ako ima sreće jer mi je račun većinu vremena negdje oko nule.

isto, hvala na upozorenju.

bundevica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Citiraj Kaae prvotno napisa
    Nije junk mail, poruku sam dobila od brata, a on od svog direktora (a on nije šaljiv tip).

Osoblje foruma Kaae avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj bundevica prvotno napisa
    Citiraj Kaae prvotno napisa
    Nije junk mail, poruku sam dobila od brata, a on od svog direktora (a on nije šaljiv tip).
    Heh.

Ja sam dobila od jedno 15 ljudi koji ne prelaze cestu ako staklena kugla pokaze da je u Africi kisa. A oni su dobili od nekog drugog. Koji je dobio od nekog drugog. Uglavnom, isti ljudi koji inace prosljedjuju mailove o sirotim nigerijskim kraljicama i djeci koja ce biti spasena ako zatrpate inboxe jos barem 700 ljudi s nekim nebulozama...

Ne kazem da ne postoji nacin da nas sve skupa netko ozeni za novac, ali ovako.. stvarno, ali stvarno ne vjerujem. Ne drzi vodu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Nije poziv na mobilni telefon nego na fiksni ali jako je cudan i sad me polako vec izludjuje. Stoga dizem temu ako tko zna sta o tome.

Vec danima primamo po desetak telefonskih poziva na dan s broja 015630500. Kada dignem slusalicu nitko se ne javlja. Ima li tko slicno iskustvo? Mozda netko tko je taj problem rijesio?

anatom avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

neznam tko te zove-nego samo da ti kazem da su brojevi koji pocinju sa 5 u Zagrebu sve cesci!

mene sa tih brojeva dosta cesto zovu neki koji nesto nude!

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj anatom prvotno napisa
    neznam tko te zove-nego samo da ti kazem da su brojevi koji pocinju sa 5 u Zagrebu sve cesci!

ili anketiraju

jurisnik avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Citiraj puntica prvotno napisa
    Citiraj anatom prvotno napisa

ili anketiraju
    Brojevi koji počinju s 5 su VIP-ovi pa je najbolje pokušati naći u njihovom imeniku tko zove.
    A ako je netko jako uporan sigurno je, kako cure kažu, ili neka anketa u pitanju ili si dobila poklon u vrijednosti xy pa te zovu na neku večeru da ga preuzmeš.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Toga broja, 015630500, na zalost nema ni u jednom javno dostupnom telefonskom imeniku.

Ono sto je cudno je da ti pozivi traju vec par tjedana, a obicno pocnu zvati oko 15-16h i onda neprekidno zovu na svaki sat ili pola sata vremena i tako sve negdje do 21h. :shock: Jos cudnije je sto se nikada nitko ne javi s druge strane ako dignem slusalicu. Sada slusalicu u glavnom vise i ne dizem osim mozda jednom u tri dana kada poludim od neprekidnog zvonjenja pa odlucim provjeriti hoce li se tko za promjenu mozda javiti. Ali nikada se nitko ne javlja. :?

Na internetu sam nasla ovu stranicu iz koje vidim da nisam jedina kojoj se to desava pa ako nista drugo mozda se netko i ovdje jos javi na istu temu.

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

Da vam javim kako smo rijesili problem.

Nakon mog posta tu na forumu ucestali pozivi u kratkim vremenskim razmacima s broja 015630500 trajali su jos danima.

Zvala sam i policiju, ali tamo su mi rekli da oni ne mogu nista, ako nam ne prijete. Rekli su da jedino mozemo podici tuzbu, ali se ne sjecam vise kakvu tocno i kome. Ili, naravno, da promijenimo telefonski broj.

Ni jedno ni drugo nam bas nije bila opcija pa smo odlucili trpjeti u nadi da ce jednom valjda ti pozivi konacno prestati.

Onda jedne subote, nakon sto su nas ti isti zvali vec od ranog jutra i nakon sto na prvih par poziva nismo digli slusalicu, moj muz je u jednom trenutku ipak odlucio dici slusalicu i prilicno ljutito rekao "Molimo da nas vise ne zovete!" te odmah zatim spustio slusalicu.
    I zamislite, nakon toga i sve do sada nas zaista vise nisu zvali! :shock:

Nadam se da na taj nacin vise nikada i nece.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

nema u imeniku ako je covjek trazil da ga nebude....

onda ti je nacin s nekog drugog borja nazvati taj broj i vidjeti koga si dobila...

a ovo za +39.... bila je o tome vec prica i skidaju lovu ali isto mislim da ovo da nemozes prekinuti ne drzi vodu...

iako mozda postoje neki teski intelektualci koji su dokucili kako to ostvariti ali cisto sumnjam...

iki avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2006

Početno

Zato je dobro imati vipme, nemaš kaj skinut

niky88 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

nije nikakva šala...prije nešto manje od godinu dana imala sam propušten poziv baš sa tog broja...a kako se ovako i onako ne javljam na nepoznate brojeve i njega sam samo izbrisala iz mobitela.......
    tko mene treba zvat će me sve dok me ne dobije....

emira avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Aurora* prvotno napisa
    Toga broja, 015630500, na zalost nema ni u jednom javno dostupnom telefonskom imeniku.

:?

Na internetu sam nasla ovu stranicu iz koje vidim da nisam jedina kojoj se to desava pa ako nista drugo mozda se netko i ovdje jos javi na istu temu.
    Moj broj pošinje sa 5, fiksni, na iskonu. Nema nas u imeniku jer to nismo htjeli. Ništa ne nudimo, ne anketiramo i ne zivkamo ljude

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

+39 je pozivni za Italiju... :/

perdokan

Početno

Mene su zvali s tog broja također. Nakon što mi nitko nije odgovorio s druge strane potražio sam na netu i našao ovaj forum. Nakon desetog puta sam se javio spreman izgovoriti svašta na što mi se javio ženski glas s druge strane da zovu iz bofrosta i traže tu i tu osobu. NEVJEROVATNO!!!!!!!!!!!!!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2007

Početno

perdokan ti to govoris za broj 015630500? Ako da, onda je to stvarno korisna informacija! Mislim to da je to broj od bofrosta.

Mi smo davno nekada od njih par puta nesto narucili, a kako su nas redovno maltretirali za narudzbu rekla sam da vise ne zelim od njih narucivati i zamolila ih da vise ne zovu. Naravno da su svako toliko i unatoc tome zvali. Na kraju su ipak prestali.

Zanimljivo je da smo bas neki dan pricali doma o tome kako nas bofrost vec dugo nije zvao i zezamo se da ce sigurno opet poceti kad zaposle nekog novog tko ce se docepati njihove stare baze podataka.

I sada citam ovo sto pises i ne mogu vjerovati. Jesi ih barem pitao zasto zovu sto puta na dan i zasto se pobogu ne javljaju kad se digne slusalica?!

Pinky avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2007

Početno

wtf je bofrost?

(maša) avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Biofrost prodaje zamrznute proizvode (meso, njoke, pomfrit, sladolede i sl)

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •