Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1 do 50 od 56

Tema: Stalno ta krv u stolici

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno Stalno ta krv u stolici

Drage mame ako znate sto molim pomagajte!!!!
    Moja bebica imati ce 4mj za nekoliko dana i tamo prije Nove god pojavilo se par tockica krvi u peleni. Krv je bila svjeza i pedi je vidjela ragadu, dala nam Faktu mast i proslo je odmah. Ja sam odmah krenula na prehranu bez laktoze (po preporuci pedice) i tokom sljedeca 3 tjedna to se pojavilo samo jednom dok se jedno jutro opet ponovilo i to isto popodne sa vecom kolicinom krvi.Pedi nas je uputila kod gastroent. na Kantridu gdje ju je jedna dok pregledala , rekla da nema ragada i narucila za alergo i pregled kod prof P. Obavili smo alergo gdje je prof B bio stvarno susretljiv otisli do prof. P koji je sjedio za kompjuterom i nije ju uopce pregledao vec ju je pregledala ista dok kao i tjedan prije rekla da ima ragade ili fisure (kaze ona ma nisam bas sigurna nesto od tog dvoje?????) prof to upisao dao Betrion mast i Prolife (malena ima dosta'explozivne stolice i jako prdi, narocito od kada ja ne konzumiram laktozu). Rekao je da bi kroz 2 dana vec trebalo se sve smiriti. Taj tjedan od jednog pregleda do drugog svaka pelena je imala po nekoliko tockica ili crtica a 2 dana prije zadnjeg pregleda sam pocela mazati penatenom i ta2 dana je bilo ok ali je onda opet pocelo.
    Da se vratim trenutnom stanju, prolife sam probala dati ali joj se zacrvenilo oko usta jer je stalno pljuvala tako da je sve curilo po bradi tako da joj vise nisam dala a od ove masti nikakvog poboljsanja. To je antibiotska mast ali nista. Jutros je kakala u 5.30 i bilo je sve cisto. Drugo kakanje sam isla odmah presvlaciti jer se jako culo kada se napela ali kada sam otvorila pelenu bilo je ok, no tada se malena ponovno napela i jos malo pokakala i sa time je izaslo puno krvavih crtica (kao raspuknute zilice je izgledalo).
    Uvijek se radi o svjezoj krvi i mislim da njoj ta prva ili druga kakica iziritiraju nesto i onda joj popuca koza na kraju crijeva (ili pak nesto unutra) i eto krvi. Ne znam od cega bi joj se moglo iziritirati tako jako i zasto???
    Ona je iskljucivo dojena i normalnog je opceg stanja.
    Je li netko imao slican slucaj. Ovi na Kantridi su mi bili koma. Ja sam pokusala jos nesto reci ali su me prekidali i nista nisu pitali. Zna li netko u ZG nekog dobrog gastro doktra gdje bi mogla otici????
    Please help

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Zaboravila sam reci da sam jos uvijek na bez laktoznoj dijeti iako je ocito da to nema veze sa laktozom jer je i na alergo testiranju sve bilo u redu.

kli_kli avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Mislim da razmislis o sistematskoj kandidijazi, i kod sebe i kod bejbija.
    Simptomi cesto uopste nisu lokalni, bar ne na nacin na koji smo navikli da je prepoznamo - soor, gljivice u ustima, ojed guze..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Da li je to bezlaktozna hrana ili bez mliječna. Trebala bi biti bez mliječna. Možda je mala alergična na mlijeko, ako ona sama neće Prolife ( ja svojoj kad je bila tako mala to nisam ni davala, već iza 14-15 mjeseci) popi ga ti ili su cure puno pričale O Pandi Junior ( To je prah, koji se miješa s tekućinom , može i tvojim mlijekom, malo je skuplje od Prolife).
    Mi inače idemo u Klaićevu kod dr. Mišak, i dobra nam je mada nam je bila dodjeljena.
    Nakon preslačenja pelene obavezno je namaži s dječjom kremom ( Mi smo mazali s Dječjom JGL) oko čmara, da joj malo omekša koža oko njega.

A kaj se tiče testiranja, vjerovatno je bila na kožnom testu, ( na kojem se ne mora i nešto pokazati), već je bolje ako se ide na Rist i Rast, i benzidin u stolici ( oskulatorno krvarenje u stolici).

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Bezmlijecna i bezlaktozna. Izbacila sam apsolutno sve sto sadrzi mlijeko i mlijecne preradevine i laktozu. Na alergo nije pokazalo alergiju na mlijeko. Prolife je isto prah koji se pomijesa sa tekucinom i gastro nam je rekao da ga treba uzimati. Nakon presvlacenjaoj mazem upravo sa tom jgl djecjom mascu. A za ovo drugo testiranje cu pitati pedi da nas uputi.
    Ma stvarno mi se ne ide vise na tu kantridu jer sam totalno razocarana sa svime skupa.
    Guza joj je inace ok (nije ojedena), gljivice nema gledala je pedi i rekla da nije.
    Hvala vam sto ste se javile. Evo pratimo za vikend sto ce biti pa u pon kod pedi opet. Pored drugo dvoje djecice koma mi je sto nam se sve to dogada jer ih nekako zapostavljam kada stalno jurcam sa mrvicom unaokolo. Valjda cemo uskoro saznati sto je.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

MI pijemo ( kad pijemo) onaj Prolife u bočicama.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Citiraj kunda prvotno napisa Vidi poruku
    gljivice nema gledala je pedi i rekla da nije.
    Soor ne mora biti vidljiv kod bebe. Ja sam ga imala nekoliko mjeseci a T ga uopće nije dobila. A eksplozivne stolice baš "vuku" na soor. Probaj se ti oboružati probioticima i npr. citrofitom, izbaci dizano tijesto (kvasce) i slatko bar na desetak dana pa vidi hoće li biti bolje.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

A sta moze biti soor ako nemam nikakvih simptoma?? Cice su mi skroz ok. Mozda jednom u par dana osjetim bockanje i to par bockanja unutra u cici i nije bolno, a to sam osjecala jos i prije nego su nas sustigle ove nevolje.
    Zadnjih par dana je totalno uzasna na cici nikako se ne mozemo normalno nahraniti osim u snu ili polusnu. Kada je skroz budna ja je pokusam staviti na cicu a ona se odgurne na drugu stranu i krene vristati. Totalno sam vise zbunjena sa svime skupa. Nije mi jasno sto se dogada. Joj koliko tih problemcica a sa prvo dvoje stvarno nije bilo tako intenzivno po pitanju kakanja, jedenja i sl. No sto je tu je. Samo se nadam da nije nista ozbiljno.
    Izbaciti slatko znaci apsolutno svaki secer ili? Znaci nesmijem kekse, a smije li se npr koristiti med u jako maloj kolicini ili bas sve, sve, sve sto daje na slatko?

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ovo sa vrištanjem na cici se meni desilo samo dva puta ( kod obojih klinaca u dobi od 2.5 mjeseca) a uzrok je bila E.coli kod mene. Kod klinca to nisam skužila, vrištao, nije jeo tri dana, osim u snu, i završio na Zaraznoj ( nije htio ni umjetno) , io sam je imao E.coli, tu većer sam i ja dobila temp. i onda sam i ja dragovoljno ostala u Zaraznoj, samo da mu bude,m koji korak bliže. Za njega sam izdajala još vcca 1 godinu. Kod klinke sam to rješila kad je počela vrištati, odmah cijediti iz cice i davati joj na žličicu, i otišla kod dokjtora i opet E.coli, nakon antibiotika je sve bilo ok, i cicala je još dvije godine.

Provjeri možda je u tome problem ili kod tebe ili kod njega.

Sretno i nadam se da samn ti nešto pomogla.

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Što se soora tiče, kod nas je bilo jako zeznuto - ni beba ni ja nismo imale nikakve vanjske simptome. Bockanje je krenulo po malo i nakon nekoliko tjedana prešlo je u neizdržive bolove. Prošli smo tonu liječnika dok nismo shvatili što je i riješili se toga. Zato mislim da je preventiva zlato. A slatko hm. Ja sam izbacila sve, ali bila mi je kriza Mislim da pretjerivanje nije nužno, ali što manje to bolje - i te beštije jako vole slatko. I, naravno probiotici.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ček malo, ako sam dobro shvatila, dijete je dojeno.

U tom slučaju, ne radi se o prehrani bez laktoze. Humano mlijeko sadržava laktozu (mliječni šećer).

Postoje bebe koje ne smiju konzumirati laktozu, to je rijedak poremećaj ali postoji. Te bebe ne smiju piti niti majčino mlijeko. Da ne bude zabune, ne mislim da ovo dijete tu spada, samo ilustriram poantu o laktozi koja jest prisutna i u ljudskom mlijeku, jednako kao i u kravljem.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Danka, da beba je dojena ali ja sam na prehrani bez laktoze ne ona, a ona kroz moje dobije koliko dobije. Ali kod nas se ocito ne radi o mojoj prehrani koja joj smeta jer bez obzira sto sam izbacila mlijeko i svu laktozu iz svoje prehrane problem je ostao isti.
    Grom, meni je to povremeno bockanje od njezinog navrsenog 1. mjeseca(a sada ce imati puna 4 za koji dan) i nista se nije pogorsalo, cak neko vrijeme nijsam uopce nista osjetila. Ma evo od jucer ne jedem nista kvasno i slatko ali sam mlijeko ponovno uvela u prehranu. Suho voce je ok, sta ne????
    Jelena.O a sta nema nikakvih simptoma ako je u pitanju e.coli? Sta to moras mokracu odnijeti ili? Jednu cicu mi jos uzme u nasem standardnom polozaju za dojenje ali kad ju hocu staviti na desnu cicu i okrenem je onako kao na bok da moze cicati vriska i plac. Sutra ionako moram kod pedi pa cu popricati sa njom o svemu.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Daš mokraću na analizu, urinokultura. Inače kod E.Coli znaju odmah biti pečenja , svrbež i temperature , ali meni to nije bilo tako, tek cca 4-5 dan sam dobila temperaturu, a on nije htio jesti iz cice.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

joj slucajno sam stisnula slanje.
    Ma htjela sam jos samo pitati da li je samo rezim prehrane dovoljan ako je u pitanju soor ili se treba uzeti i lijek?

Cure hvala vam puno. Ipak sam malo manje izbezumljena kada cujem ovako neke stvari od vas. Barem da znam da se ne dogada to samo meni a sada zasto i sto je uzrok nadam se da cemo otkriti ubrzo.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja simptoma nemam za sada a to njezino stanje traje od srijede popodne. Evo bas mi je sada kada se probudila onako na lezec na boku popapala tu desnu cicu ali opet kratko (jer je i kada je zaspivala pred sat vremena isto popapala dio pa je ovo valjda bilo samo za nadopuniti. totalna nam je zbrka sa hranjenjem....

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Danka, da beba je dojena ali ja sam na prehrani bez laktoze ne ona, a ona kroz moje dobije koliko dobije.
    Nema veze unosiš li ti laktozu ili ne, ona će jednako biti prisutna u tvome mlijeku, dakle njena količina neće ovisiti o tome je li prisutna ili ne u tvojoj prehrani. Jer laktoza se, kad je pojedemo, razlaže, ne može preći u mlijeko. A s druge strane, u majčinom mlijeku se stvara zahvaljujući majčinom metabolizmu, nastaje iz glukoze uz pomoć posebnih enzima i nema načina da se u organizmu stvori ljudsko mlijeko bez laktoze (ili sa smanjenim sadržajem).

Nekim dojiljama, u slučaju sumnji na alergiju kod djeteta, preporuča se izbjegavanje mliječne hrane, ali ne zbog laktoze (koja je šećer), nego zbog proteina (bjelančevina) prisutnih u kravljem mlijeku.

Ali dobro, ionako kažeš da zapravo nema utjecaja. Žao mi je što nemam neki bolji savjet.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ovo nisam znala. Svi od moje pedi do gastro doktora na kantridi su spominjali prehranu bez laktoze. Eto mucila sam se bez razloga. Dobro da sada ovo znam da mogu dalje prenijeti ako ikada ikome zatreba. Thanx

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Kako nemaš nekih tegoba i/ili vanjskih pokazatelja da bi se sa sigurnošću moglo reći da je soor ili nije, promjena prehrane bi mogla pomoći. Jer Candida je uvijek tu, samo ponekad "podivlja" i onda se treba tretirati. A manji disbalansi u organizmu se mogu regulirati promjenom prehrane. Ja sad točno mogu ocijeniti kad mi je vrijeme da se bacim ponovno na dijetu i povećam količinu Acidofila kako se "beštije" ne bi razularile.
    Što se pak tiče promjena u prehrani, moja T je alergična na mlijeko i to tako da reagira kad ga ja pijem (osipa se, dobije grčeve), na stres testu s mlijekom (ona je primila 100ml KM) javila joj se kontaktna alergija, osip po tijelu i curenje iz nosa. Kad su rađeni prick testovi i RIST, oni su bili negativni. Pa ipak, alegrolog smatra da postoji alergija a mlijeko, samo se ona kod tako malog djeteta ne iščitava na krvnim i prick nalazima. Ono što hoću reći jest da možda neka alergija postoji samo se još ne očituje na testovima.
    Isto tako, potrebno je neko vrijeme da se organizam "iščisti" od KM - kod nas su bila potrebna 2 tjedna bez mlijeka (u mojoj prehrani) da bi joj prestali probavni problemi i još neko vrijeme dok se prištići nisu povukli. Tako da, ako želiš biti sigurna da si eliminirala kravlje mlijeko kao uzrok, moraš biti dulji period bez KM u svim oblicima (čisto, jogurt, sir, šlag...). Ja sam tako već preko godinu dana bez KM ali sam ustanovila da joj ne smeta kad je popijem Acidofil koji mi je spas u prevenciji soor-a, ali joj, npr. svježi kravlji sir itekako smeta.

Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Ovo nisam znala. Svi od moje pedi do gastro doktora na kantridi su spominjali prehranu bez laktoze. Eto mucila sam se bez razloga. Dobro da sada ovo znam da mogu dalje prenijeti ako ikada ikome zatreba. Thanx
    Ne znam jesi li se mučila bez razloga, jer možda su sumnjali na alergiju na proteine kravljeg mlijeka. U tom slučaju, izbacivanje mlijeka iz tvoje prehrane ima smisla. I grom o tome piše u svom postu. Samo što to nema veze s laktozom.

Samo sam htjela naglasiti da se eventualno nepodnošenje laktoze u dojenačkoj dobi ne liječi izbacivanjem mlijeka iz majčine prehrane, jer je laktoza uvijek ista - i u kravljem i u humanom mlijeku.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja sam bez KM i proizvoda vec 2 mj i promjene nema ama bas nikakve. Danas kada sam popila 1dl mlijeka i fetu sira (mi radimo svoj s obzirom da imamo kravice) nije joj u 3 kakanja bilo nista na peleni. Ma vidjeti cemo. U svakom slucaju krenula sam na bezkvasno (malo mi je bed jer si doma radimo svoj kruh koji je tako fini...)i bez slatkog.
    Thanx zenske

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

kunda
    s mališom sam imala problem krvi u stolici uz 8-10 stolica dnevno - sve je započelo s mališina 3mj starosti.
    kad je napunio 4ipol mjeseca preporučili su mi izbacivanje sveg mliječnog iz prehrane i trebala su preko 2 mjeseca da tragovi krvi nestanu
    alergotestovi su kod tako malih beba nepouzdani, a ako postoji preosjetljivost na kravlje mlijeko nema testa koji će to otkriti osim opterećenja mlijekom kojeg smo mi radili prvi put s 14mj, a drugi put s 18mj

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

magriz, sta mislis da bi trebala i dalje bez mlijeka? Kod nas u familiji nema nikaoga alergicnog/osjetljivog na bilo kakvu hranu (kod dvoje starije djece je isto sve ok), ali nas ima puno podloznih inhalacijskim alergenima(pelud na proljece). U cetvrtak nam je sistematski sa 4 mjeseca pa cu popricati i sa pedi.
    Je li tvoj maleni imao problema sa nadohranom i kada ste i kako poceli?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

grom daj mi please reci kakvi su to prick i rist testovi i taj stres test sa mlijekom .. Kako to sve skupa izgleda?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

jelena.o skuzila sam da to vristanje nije zbog cice nego polozaja

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Mala mi je stisnula brzi odgovor.... Jucer sam ju probalam sataviti u nas standardni polozaj da je ona na lijevom boku i da cica desnu cicu dok ja sjedim i naravno opet vristanje i odbijanje. Onda sam ju legla na nas bracni krevet kleknula do nje sa njene desne strane i nadvila se nad nju. Tako je normalno pocicala tu desnu cicu. Ma ne znam valjda joj je neka cudna faza. Nadam se da ju nis ne boli....
    Ti si spominjala rist i rast pa ako znas kako to rade voljela bi znati Thanx

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

RIST i RAST su laboratorijske pretrage na opća i specifična antitijela u krvi - to su joj radili u bolnici (potrebno je više krvi pa se ne može vaditi iz prsta već iz vene). Stres test iliti provokacijski test je unos potencijalnog alergena u organizam (prevedeno, morala je popiti 100 ml mlijeka) to smo također radili u bolnici. Prick test je kožno testiranje na različite alergene - na ručicu se nakapaju kapljice alergena i lancetom se probije koža kako bi kapljica došla u doticaj s potkožnim tkivom).
    Međutim, njena alergologica kaže da, kako su to mala djeca, čak i negativni testovi ne isključuju alergiju ili, u najboljem slučaju, intoleranciju na neku hranu.
    Imaš dobar tekst o svemu tome ovdje.
    Također, krv u stolici može biti znak neke bakterije ili virusa (salmonela, rota) pa bi vam i analiza stolice možda mogla pomoći.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Onda smo mi bili na prick testu. Inace mi smo lakto vegetarijanci tako da ne jedemo meso, ribu niti jaja, nikada i u nicemu tako da neke stvari odmah mozemo iskljuciti. Ali evo u iscekivanju cetvrtka i razgovora sa pedi o svemu ovome sa info koje ste mi vi dale. Hvala puno.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

magriz, sta mislis da bi trebala i dalje bez mlijeka? Kod nas u familiji nema nikaoga alergicnog/osjetljivog na bilo kakvu hranu (kod dvoje starije djece je isto sve ok), ali nas ima puno podloznih inhalacijskim alergenima(pelud na proljece). U cetvrtak nam je sistematski sa 4 mjeseca pa cu popricati i sa pedi.
    Je li tvoj maleni imao problema sa nadohranom i kada ste i kako poceli?
    mališa osim preosjetljivosti na mlijeko nije imao nikakvih reakcija na hranu, a i preosjetljivost je prošla nakon navršene 2 godine
    s dohranom smo počeli sa 6mj jer sam se ja vratila na posao, ali sam ga nastavila dojiti do 2,5godine. mlijeko kao takvi je počeo konzumirati tek po prestanku dojenja, a s 2 je počeo s jogurtima

što se tiče alergo obrade (rist je ukupni ige, a rast su specifični ige na određene alergene), tek nakon 3 godine je pouzdana, iako će kod jakih alergija biti mjerodavna
    preosjetljivost se nikakvim lab.testom ne može dokazati

prvo isključi bakterije/viruse analizom stolice, a onda odi kod banca i/ili peršića

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ja kada sam svojoj pedi spominjala bakterije/ viruse ona je rekla da ne to. Persic isto nije spominjao apsolutno nista, cak se nije usudio niti dignuti sa stolice ispred kompjutera i stalno me prekidao kada sam ga htjela nesto pitati ili reci. Kod njega nemam vise sta. bila sam 2 puta i nista. Banac je bio ok radili smo prick test i nije bilo reakcije. Ja zadnjih dana opet na mlijeku(nije to neka kolicina, ma nije niti prije bila) i vise manje stolice ok. Tu i tamo koja sitna tockica. Vidjeti cemo sto dalje. Bili smo na sistematskom jucer i sve je u redu. Pedi ju je cak i cijepila. Ma nemam pojma. Rekla mi je jedna poznanica doktorica da je i njezin mali to imao sa 2.5 mj isli kod kirurga, nije bilo nista i nakon 1.5 mj samo od sebe proslo i rekla da se ne brinem ako je to povremeno i nije obilno. A sto da vam kazem... ja se naravno uvijek brinem jer sam takva ali za sada necu vise nista poduzimati ako se stanje ne pogorsa.
    Hvala svima na savjetima

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Ja ne kužim u čemu je problem pedijatru poslati stolicu na analizu? Ako brineš (a tu te posve razumijem), možda možeš dati napraviti analizu u nekom privatnom labosu.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

vjeruj mi grom ni ja ne kuzim u cemu je problem dati mi par tih posudica i jos ih ja sama odnesem u crikvenicu u labos.
    Ne znam gdje ima kakav privatni ovdje negdje?
    A i vidjeti cu kroz sljedecih tjedan dana da li se ponavlja ta krv ikako ili nikako. Ako i dalje nesto bude idem opet kod pedi da mi da vise te posudice pa da vidimo sto ce analiza reci.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Ma nije problem u kutijama, možeš to i kupit cca 1-3 kn, treba ti uputnica za stolicu na benzidin.

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

da jelena.o to sam te htjela pitat sto je to? mislim na benzidin?

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

valjda ce mi pedi htjeti dati tu uputnicu. do sada nije....

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

da jelena.o to sam te htjela pitat sto je to? mislim na benzidin?
    tO SAM TI I PISALA PRIJE oKULTIVNO KRVARENJE U STOLICI, nAJVEĆI POKAZUIVAČ ALERGIJE NA kM, ( ALI SAMO AKO JE KRAVLJE MLIJEKO JAKO VISOKO). mI SMO BILI POZITIVNI KAD JE rast bio 28 , a kad je bio cca 5, i 2 nije bilo tog krvarenja.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

bar je tak bilo kod nas i sorry na velikim slovima!
    Posljednje uređivanje od jelena.O : 20.02.2010. at 15:43

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Ma skuzila sam da si mi to napisala ali mi nije bilo bas najjasnije.Sada je. Thanx.
    A zna li itko od vas nekoga tko je imao tako krv u stolici zbog bakterija ili virusa i da je to nadeno pretragama stolice.
    Jelena.o je li vama svaka pelena bila sa krvi i koliko je toga bilo?

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    Ma nije problem u kutijama, možeš to i kupit cca 1-3 kn, treba ti uputnica za stolicu na benzidin.
    stolica na benzidin je napušteni test pred jedno 153 godine i labosi koji drže do sebe ne izlažu svoje djelatnike benzidinu koji je kancerogen

drugo je test na okultno krvarenje koji se naziva testom na benzidin

i jedno i drugo su poprilično odokativni testovi
    i jedino što će otkriti su tragovi krvi u stolici, a ako to vidiš, onda taj test nije potreban

uz to, jelena, uopće nije pokazatelj alergije na km

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj magriz prvotno napisa Vidi poruku
    stolica na benzidin je napušteni test pred jedno 153 godine i labosi koji drže do sebe ne izlažu svoje djelatnike benzidinu koji je kancerogen

drugo je test na okultno krvarenje koji se naziva testom na benzidin

i jedno i drugo su poprilično odokativni testovi
    i jedino što će otkriti su tragovi krvi u stolici, a ako to vidiš, onda taj test nije potreban

uz to, jelena, uopće nije pokazatelj alergije na km
    Kod nas je kod velikih alergija uvijek benzidin bio pozitivan, kad se samnjila alergija na 5 ( po rast) više nije bilo tog krvarenja.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Kod nas je kod velikih alergija uvijek benzidin bio pozitivan, kad se samnjila alergija na 5 ( po rast) više nije bilo tog krvarenja.
    zato što ti onda nije više bilo alergijske reakcije, L. je imala po toj pretrazi krvi uvijek ako bi ja slučajno pojela nešto s mlijekom ili sojom, a sad već dugo stolica čista.
    magriz kakve su vam rezultate dala ona opterećenja mlijekom koja si spominjala, nama je gastro. to predložila, ali kad sam je pitala kakve mogu biti posljedice rekla je da u krajnim slučajevima i smrtonosne, pa baš i ne bi slala L. na to

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj llella prvotno napisa Vidi poruku
    zato što ti onda nije više bilo alergijske reakcije, L. je imala po toj pretrazi krvi uvijek ako bi ja slučajno pojela nešto s mlijekom ili sojom, a sad već dugo stolica čista.
    magriz kakve su vam rezultate dala ona opterećenja mlijekom koja si spominjala, nama je gastro. to predložila, ali kad sam je pitala kakve mogu biti posljedice rekla je da u krajnim slučajevima i smrtonosne, pa baš i ne bi slala L. na to
    Moja je još uvijek alergična na mlijeko, a nikad ga ni nije vidjela.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj llella prvotno napisa Vidi poruku
    negdje na forumu davno sam u detallje opisala test opterećenja. probala sam naći ali ne mogu.
    ukratko - dijete s nekih godinu/godinu i pol, koje ima dokazanu preosjetljivost (ne alergiju) dolazi ujutro na gastro s bočicom adaptiranog mlijeka (bilo kojeg). djetetu se da jedna žličica mlijeka i prati reakcija pod liječničkim nadzorom. ukoliko reakcija nema, nakon sat vremena se daju 2 žličice, i tako svakih sat vremena do nekih pola deci mlijeka
    nama se na prom testiranju reakcija javila nakon 2 žličice i to crvenim osipom oko usta. daljnje davanje mlijeka je prekinuto i ostali smo u bolnici na praćenju još par sati
    slijedeće testiranje je bilo nakon pola godine i nije bilo reakcije
    danas mališa normalno pije/jede sve mliječne proizvode i nema nikakvih problema

jednostavno mi ne sjeda da je dr. rekla da je moguć smrtni ishod. vrlo neozbiljno ako je istinito, ali mi zvuči samo ako tvoje zapažanje worst case scenaria kod svake alergije
    no, budući si ti konzumirala mlijeko i dijete je dojenjem dobilo, a nije nastupila smrt, ja ne bih paničarila

uostalom, otiđi kod dr. i popričaj s njom na miru i ozbiljno i iznesi svoje sumnje
    ili odi kod drugog liječnika

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

negdje na forumu davno sam u detallje opisala test opterećenja. probala sam naći ali ne mogu.
    ukratko - dijete s nekih godinu/godinu i pol, koje ima dokazanu preosjetljivost (ne alergiju) dolazi ujutro na gastro s bočicom adaptiranog mlijeka (bilo kojeg). djetetu se da jedna žličica mlijeka i prati reakcija pod liječničkim nadzorom. ukoliko reakcija nema, nakon sat vremena se daju 2 žličice, i tako svakih sat vremena do nekih pola deci mlijeka
    nama se na prom testiranju reakcija javila nakon 2 žličice i to crvenim osipom oko usta. daljnje davanje mlijeka je prekinuto i ostali smo u bolnici na praćenju još par sati
    slijedeće testiranje je bilo nakon pola godine i nije bilo reakcije
    danas mališa normalno pije/jede sve mliječne proizvode i nema nikakvih problema

jednostavno mi ne sjeda da je dr. rekla da je moguć smrtni ishod. vrlo neozbiljno ako je istinito, ali mi zvuči samo ako tvoje zapažanje worst case scenaria kod svake alergije
    no, budući si ti konzumirala mlijeko i dijete je dojenjem dobilo, a nije nastupila smrt, ja ne bih paničarila

uostalom, otiđi kod dr. i popričaj s njom na miru i ozbiljno i iznesi svoje sumnje
    ili odi kod drugog liječnika
    Kod nekih zna doći doći do antifilaktičkog šoka, radi toga se neko vrijeme mora ostati u neposrednoj blizini doktora.
    Mi smo bili s 3.5 godine na opterećenju s kozjim mlijekom, i nismo prošli. A o KM ni ne razmišljamo.

Treba vidjeti i u kakvim je rastovima bila ta alergija prije tog testiranja, jer ako je iznad rang 2 to se ni ne radi, mi smo točno u 2 i ne bumo skoro ( jer se to nama nije pomaklo ni gore ni dole već cca 1.5 ), a moja mala nikad nije ni pila mlijeko ni bilo što slično od i oko mlijeka,a izbacila sam mlijeko iz svoje prehrane s njenih 4 mjeseca.

magriz avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Kod nekih zna doći doći do antifilaktičkog šoka, radi toga se neko vrijeme mora ostati u neposrednoj blizini doktora.
    Mi smo bili s 3.5 godine na opterećenju s kozjim mlijekom, i nismo prošli. A o KM ni ne razmišljamo.

Treba vidjeti i u kakvim je rastovima bila ta alergija prije tog testiranja, jer ako je iznad rang 2 to se ni ne radi, mi smo točno u 2 i ne bumo skoro ( jer se to nama nije pomaklo ni gore ni dole već cca 1.5 ), a moja mala nikad nije ni pila mlijeko ni bilo što slično od i oko mlijeka,a izbacila sam mlijeko iz svoje prehrane s njenih 4 mjeseca.
    jelena, ovdje govorimo o 2 različite stvari
    preosjetljivost NIJE alergija. kod preosjetljivosti ne reagira nužno imuni sustav. kod alergije je samo on trigger
    kod preosjetljivosti je ukupni IgE normalan, specifičan je negativan

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

jelena, ovdje govorimo o 2 različite stvari
    preosjetljivost NIJE alergija. kod preosjetljivosti ne reagira nužno imuni sustav. kod alergije je samo on trigger
    kod preosjetljivosti je ukupni IgE normalan, specifičan je negativan
    kod nas je specifičan jako pozitivan, a ukupni dosta povišeni, i ona je alergičar od rođenja, to se u početku manifestiralo s prhuti i povećanim dermatitisom ( koji je sad donekle pod kontrolom) , a mala ima više od 4 godine.

Baš kod alergija dolazi do antifilaktičkog šoka ( ne kod svih, ali ima ih kojima se to dešavalo, znam jednog klinca koji je sad u 9 godini, i obavezno je bio u šoku kod bilo kakvih proba i cijepljenja, tak da je morao ostati u bolnici još cca 2-3 dana).

A koliko se sječam da je LLela pričala da je mala alergična na mlijeko.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

je, L.je alergična na mlijeko- pojavi se krv u stolici, nije kožna niti respiratorna alergija,nego joj uništava crijeva
    i zato je dr rekla da može biti smrtonosno, pa da ćemo napraviti prvo sve testove, pa ako bude bolje da bi išla na to preopterećenje.
    ne znam, radije neka ne jede mliječno, nego da nešto bude, mislim si ako je alergična i tijelo joj ne podnosi mlijeko, onda joj niti ne treba
    a za ispitivanje krvi u stolici- nama je dr. rekla da ono nije test same alergije jer ako se ne konzumira mlijeko neće niti biti krvi, to je zapravo kao inicijalni test dok još mlijeka ima u organizmu

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

LLella kako ste vi saznali da je alergicna. Na koje ste testove isli. I sto vam je rekla doktorica koliko treba biti bez mlijeka da se krv prestane pojavljivi?
    Ja sam nakon mjesec i pol ponovno na mlijecnom i kako sam ponovno pocela situacija je cak i bolja nego prije. Sada konzumiram mlijeko nekih tjedan i pol i u tom mi se vremenu samo jednom malo vise krvi u peleni vidjelo i to je bilo kakanje 5 put taj dan i to 20ak minuta nakon predhodnog, pa mislim da je crijevo bilo iziritirano. Inace zadnjih 5 dana mi kaka zeleno i smrdnljivo i malo sluzavo (curi joj nos i kasljuca, zapravo joj vec i prolazi pa sad cekam hoce li se takvo kakanje nastaviti i kada prehlada prode). Danas smo nosili kakicu u labos (pedi je rekla da mozemo napraviti pretragu iako se vjerojatno radi o takvom kakanju zbog prehlade).
    Joj stalno gledam i studiram te pelene, svaki puta kada se pokaki.....

Vec sam to pitala tamo negdje gore, moze li ta povremena krv u stolici biti zbog bakterije ili virusa u organizmu, zna li tko? Jer smo mi od kada nam se to pojavilo sa 2 mjeseca i tjedan dana pa do 4og mjeseca dobili samo 780 gr sve skupa (to je kao malo premalo za period od 2 mjeseca pa si mislim da li mozda ima neke veze sa time) ali sve ostalo je super (cak je u nekim stvarima malo ispred 'standardnog' vrsnjaka).

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

kunda, ne bi ti savjetovala baš čisto mlijeko , nek bolje jogurte i slično ( ako baš mora biti nešto mliječno)

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

kad sam prestala jesti mlijeko i bilo što drugo što ima u sebi mlijeko makar u tragovima (slatkiši, paštete, kobasice....) prestala se pojavljivati i krv u kakici.
    ona je u to vrijeme bila premala da bi testovi bilo što točno poakazali (imala je 5 mjeseci), ali se eliminacijom mlijeka iz moje prehrane vidjelo da je to to.
    dr. je rekla da treba proći najmanje 2 tjedna da se moj organizam očisti od mlijeka, ali da moram dobro paziti da ne jedem nešto što ima u sebi bilo što mliječno.
    jednom sam na početku bez mliječne dijete kupila onaj zamjenski sir (kao biljni), a da bi se njoj ipak pojavila odmah krv u stolici- jer je u njemu bilo kazeina ( još onda nisam sve manijakalno provjeravala deklaracije kao sada).
    sad smo s njezinih 22mjeseca radili rist i rast i patch test i na krv u stolici, i sve je bilo negativno osim patch testa (kao i na početku), tak da ne znam jel to znači da je prošla alergija, a niti dr. nije sigurna.
    L. inače ima osjetljivu kožu i kod patch testa joj je ispalo da je alergična i na jaje i brašno, ma čak i na onaj vazelin i ljepljive trakice, a i jaja i brašno normalno jede i nema nikakve reakcije (radili smo i test na celijakiju- sve negativno).
    tak da ne znam više

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

llela, vama je rast na mlijeko negativan , znači manje od 0.35 , jel to to ? Onda bi mogla probati s tim testom.

nama je to puno, puno više i ne mislim se upuštati u testiranja.

Stranica 1 od 2 12 PosljednjePosljednje

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •