Pokazuje rezultate 1 do 8 od 8

Tema: GER refluks i bilirubin -POMOĆ

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno GER refluks i bilirubin -POMOĆ

dragi moji,

moj dečkić je jučer navršio mjesec dana, i tako smo izvanredno primljeni kod dr., jer je patronažna tako zaključila s obzirom na moje stanje koje vodi ka očaju...Naime došavši kod dr. dobili smo uputnicu za hitno vađenje krvi i mokraće, krv je ok,nešto je malo povišeno ali ona kaže sve 5, e sad Bilirubin, Bilirubin ukupni 168,6 ref. interval od 0-20, a bilirubin direktni 14,1 ref. interval od 0.0-5.0, kaže dr. samo ga sunčajte i puno tekućine, ja poludila jer ne razumijem zašto ga ne pošalju na dnevno sunčanje u bolnicu ako je to toliko povišeno...gdje da ga sunčam u kući usred zime, mogu mu eventualno lice i to popodne, neću djete skidati...nemam pojma...Drugo, sumnja se na refluks želuca...maleni je počeo toliko glasno stenjati i grčiti se tokom cijelog gotovo dana i noći da ne mogu spavati, nikako...poslije svakog obroka ta grčenja i stenjanje (siroče malo uopće ne plače, hrabri moj dečkić)...Zanima me jel ima tko iskustva sa KBC kantrida, kako idu ti pregledi na gastro, jel to ostavlja kakve posljedice (traume) tom malenom stvorenju...Ja sam jedva jučer izdržala vađenje krvi, čak nas teta nije pustila u ordinaciju već smo čekali ispred kaže"bolje sačekajte ispred da ne bude i vaših suza koliko i bebinih" uh...govorim si da je to za njegovo dobro...jer ovako se on muči, a bogami ja sam na rubu, i sama se čudim odkuda izlazi sva ta silna energija iz mene...
    za njega sve...samo da to riješimo, da kažu da imate ili ne nemate i da se pomirim sa situacijom, ili da mu daju taj lijek za žgaravicu pa da moj anđeo mirno zaspi bez prekida i grčenja, sve bi dala.
    Šaljem vam pozz

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Da ga li dojiš ili ga hraniš adaptiranim?
    Ako dojiš, (s obzirom na vrijednosti dir. bilirubina) moguće je da se radi o laktacijskoj žutici koja je će proći i bez ikakvih intervencija. Ne moraš se bojati zbog visine bilirubina. Tolika vrijednost u dobi od mjesec dana nije opasna i bebu nije potrebno "sunčati" u bolnici.
    Sumnja na teži GER mora se i potvrditi da bi dijete dobilo terapiju. Prije toga možeš pokušati sa fizikalnim metodama (imaš puno topica na tu temu).
    I opet, nije posve svejedno da li dečko jede i AM. Možda mu je dovoljno samo promijeniti formulu.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

hej, isključivo smo na siki, uz mrvicu čajića, jer mu ne ide baš...uf..prekosutra čemo se narčiti u kbc rijeka da to riješimo da kažu da refluks je pa da mu pomognemo ili ne nije pa da se pomirim sa situacijom...moj dečkić dnevno povrati i više od 15x...lako to, navikla sam se već nego što toliko glasno stenje,grči se i mući i to mu neda miran san...evo tek sada spava skoro 3h nakon što smo cijeli dan bili na h vremena...sada sam si i ja odspavala 2h i hvala bogu da jesam )) hvala na savjetu što se bilirubina tilče, danas smo zagrijali dnevni skinuli ga u pelenu i na sunce kroz prozor 4min jedna strana 2 min leđa, više nismo mogli bilo nam je prevruće, pa ćemo probati tako...

veliki pozz
    ivana

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ivana ako sisa, nemoj mu davati čaj. Možda mu i to smeta.
    Da li baš povraća ili bljucka?

grom avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Nemoj toliko brinuti oko bljucanja - najčešće izgleda mnogo gore no što jest. Moja T je povraćala 7 mjeseci dok taj mišić nije sazrio i sad je sve u najboljem redu. (U većini slučajeva to zaista prolazi samo od sebe a problem budesamo u količini prljavog rublja ) .U dogovoru s pedijatrom nismo provodili nikakve daljnje pretrage budući da je malena dobro napredovala a te pretrage su dosta invazivne. Ono što je bitno da beba isključivo doji što duže i da joj pokušate omogućiti što više prilika da bude lagano nagnuta (cca 30 stupnjeva) - dakle uzglavlje dok spava, dok se nosi i sl.
    Ovdje i ovdje su dobri tekstovi na tu temu.

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Moj mlađi je isto tako bljuckao ili točnije povraćao prvih par mjeseci - nekad su to doslovno bile rijeke iz njega.
    Stenjao se i grčio prije svake stolice ili vjetrova - i danju i noću.
    Postupno je to jenjavalo i sad sa 5 mjeseci jedva da se koji put dogodi.
    Odlično spava, dobiva na težini, od prvog dana je vedra i zadovoljna beba bez cendranja, pa nismo bili na nikakvim pretragama.
    Želim i vama sličan scenarij
    I da, izbacite čaj i samo sisajte kad god i kolko god on tp želi

Lidali avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

Još da dodam - problem nam je stvaralo halapljivo prenajedanje pa smo dojili s prekidima za podrigivanje. To nam je jako pomoglo.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

hej cure...osjećam se tako očajno...sada kad mi je dr. dala uputnicu za gastroenterologiju počela sam se dvoumiti jesam li ispravno postupila, možda sam bebaču trebala dati još malo vremena...Uf, tako sam tužna. Ne želim ga mučiti nekim težim pretragama ali već kada imam uputnicu otići ću neka ga pregleda (ne moramo na ono najgore), jer evo samo jutros kod podoja mali je povratio - bljucnuo(nekada je to više nekada manje) cca 10x, a to stenjanje i grčenje ne razumijem, nočas je trajalo od 4 do 7h (dr.mi je rekla da se hrana probavlja cca 2 h)s time da on ne plače već spava i to radi u snu...kako popušta tako tone u san onda opet i opet, tako da ja uopće ne spavam jer je to toliko glasno. Uvečer kada popapa oko 22h nakon što povrati i zaspe ja ga polegnem u krevetić (podignut je) i onda krene to stenjanje mučenje, znam da je to žgaravica...i onda povrati još 1,2x kako kad pa zaspi do 3-3 ipol u miru...i onda opet to stenjanje...ja mislim da moj anđeo dnevno povrati bljucne i više od 20x ma i više...Ići ću na razgovor...uf uf uf!!!

Ivana

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •