Počeli smo s dohranom- voće i rižolino, ali neće piti ni vodu ni sok ni čaj. Niti na bočicu niti na žličicu. Jel mu i sad cica utaži žeđ?
Počeli smo s dohranom- voće i rižolino, ali neće piti ni vodu ni sok ni čaj. Niti na bočicu niti na žličicu. Jel mu i sad cica utaži žeđ?
Apsolutno.
Moji nisu pili NIŠTA do 11 mjeseci.
Pa naravno da utaži. I nemoj očekivadi čudesa, neki klinci puno kasnije od početka dohrane počinju piti (npr. moj je prvi puta potegnuo gutljaj s 10-11 mjeseci, a značajnije količine - pod time mislim 2 i pol deci dnevno tek nakon godinu dana). Bitno je da mu svaki put nakon obroka ponudiš vodu (moj je prvo vrijeme brljavio i brboćkao iz čaše i gluparao se s Janinom bočicom) i jednog dana se samo onesvijesti od čuda kad dijete zapravo i popije vodu koju mu ponudiš![]()
Zaboravila sam te pitati - kakav to rižolino radiš? Onaj iz zbirke Medolino, Čokolino, Rižolino? Podravka?
Ako je to taj, onda bih ti preporučila da radije ponudiš djetetu čiste rižine pahuljice ili raskuhanu integralnu rižu. Rižolino, Medolino i slični -ini nisu baš najsjajnija opcija.
značajnije je počeo piti tek s godinu dana, kad sam počela raditi pa nije imao ciku pri ruci.
Kod nas isto, tek sad mogu reći da pomalo pije. Dosad je to bio gutljaj-dva, a sad popije malo više. Još uvijek je to najviše 1 dcl na dan. Zato je sika u pogonu non-stop.
a moj pije bas puno. popije sigurno 2-3 dl dnevno vode + cica. i celo leto je pio dosta. i to samo vode.
Sve dok dojis, ne trebas mu davati ni vode ni sokove.
To je sasvim normalno.
Ideja je pitala o uvođenju tekućine skupa s početkom dohrane.Mostarka prvotno napisa
Po ovome što si ti sad napisala npr. moje dijete ne bi uopće trebalo piti niti vodu, niti sokove jer ja još uvijek dojim (a mali ima preko 2 godine)![]()
Jest MalaSireno al toj je bebi tek oko 6mj. i za pocetak nije potrebno jer je mamino mlijeko dovoljno.
Ne moze se mjeriti djete od 6mj. i 2god.
Ako beba ne prihvata tecnost, za to ne treba brinuti jer nece nista biti.
Moj Luka nije probao ni vodu ni sok do 8mog mjeseca i evo ga super beba bez ikakvih problema.
Ma, sve to stoji, ali ti si gore napisala 'sve dok dojiš, ne trebaš mu davati vodu i sokove'. Nisi napisala za koji se to period odnosiMostarka prvotno napisa
![]()
Nisam baš mjerodavna za ovaj topik - ni moje dijete ne pije.
Ako popije 2dl na dan, puno sam rekla. Stalno joj moramo nuditi...
Naravno da bi bilo super da djeca što više piju - tako bi stvorila dobre navike za ubuduće, ali ja je ne mogu puškom tjerati. Činjenica je da probava puno bolje funkcionira što je veći unos tekućine.
I opet su to djeca vidjela od nas: Orka nikada nije vidjela čašu u mojim rukama.
Jest al u pocetku dohrane djecu i ne treba nuditi da piju kad jos doje.
Prvih par mjeseci nije potrebno.
Sve mi imamo svoje misljenje. Neke pocmu sa dohranom sa 3mj netko sa 9mj. al ako se dobro raspita i pretrazi (kao sto sam ja na ovom forumu), onda nije potrebno sa vodom jos jer ako nece, to znaci da nije ni potrebno jos.
Da, da dodam - dok bebe ISKLJUČIVO doje (pa bilo to i dulje od 6 mjeseci) nije potrebno davati dodatnu tekućinu, budući da je u majčinom mlijeku oprimalno izbalansiran omjer hranjivih tvari i vode.
Samo mali ispravak: Rižolino je jedini od Podravkinih -lina koji nema ni šećera u sebi. Njime zgušnjavam sve povrtne kašice. Ne znam koliko je bio i eko, ali nije u kategoriji s Čoko-, medo, kekso- i inim linima.~lex~ prvotno napisa
Miha isto slabo pije dok sam na poslu. Najbolje mu ide na "sportski čep". Tješim se da nadoknadi popodne i noću.
Čitam puno o rižinim pahuljicama na forumu, a nisam vidla nigdje koje kupujete i koje su dobre, ja bih s tim probala, a ne znam koje da kupim.
Može mi netko dati savjet?
ja sam koristila milupine, ali mislim da su (kršitelj koda)ove potpuno iste.
ali neke mame će ti reći da su radije same kuhale rižu, pa ti vidi što ti se više sviđa. andrejček je na početku dohrane jeo doslovce žličicu-dvije i nije bilo šanse da kuham 5 zrna riže sat vremena, pahuljice su mi bile praktičnije. i kasnije, kad skuhaš neko povrće i meso a ispadne ti prerijetko - ubaciš žlicu pahuljica i riješiš stvar.
Rižolino=rižine pahuljice. U njemu nema ništa drugo.
(kršitelj koda)ova baby riža je s adaptiranim i zašećerena. Ne znam ima li **** nešto drugo.
U trgovinama zdrave hrane imaš i rižino brašno, ali njega bi trebalo baš kuhati.
**** ima i obične rižine pahuljice, treba paziti kad kupuješ.
u mercatoru sam vidjela da su dobili i **** baby kekse i nekakve sokove i hranu za trudnice ali nisam zagledavala.
Cure, hvala na savjetima. Lex, ne kužim zakaj misliš da čokolino medolino i ostalo Podravkino ne valja? Pa već više generacija odrasta na tome bez nekih loših posljedica. Ja osobno čokolino jedem cijeli život i ne bih rekla da mi čini loše.
Tinars me ispravila u vezi Rižolina, drago mi je da je taj proizvod OK.ideja prvotno napisa
U Medolinu, Čokolinu i ostalima ima pšenice. Pšenica ne pogoduje apsorpciji željeza u organizmu, već se veže za hitin u pšenici i izlazi van. Time djeca ostaju bez željeza.
Druga stvar je to što su -ini premekani i nisu dobri za gristi. Djeca ih samo gutaju. Ne stvaraju dobar zagriz, ne omekšavaju hranu desnima, što bi trebali. Stolica im nakon toga bude premekana, a zna se da su za dobru probavu potrebna vlakna. Toga u tim kašama nema.
Nisam ovo izmislila, iza svega što sam rekla stoje ista mišljenja eminentnih pedijatara i nutricionista.
Što se tiče činjenice da ga ti jedeš cijeli život i da ti ne čini loše - ja isto jedem svašta cijeli život i mislim da mi ne čini loše, pa opet ne dajem svojoj djeci.![]()
Moja popije par gutljaja dnevno i to jedva,koma
Mi imamo problem s pijenjem tekućine..dojimo samo 2 puta dnevno i smatram da joj to nije dovoljno tekućine, ali ne želi ništa drugo piti. Taman kad sam se poveselila da prihvaća sok (sve što sam joj prije nudila nije htjela) iz flašice, evo već 3. dan ne želi piti..popije malo vodice na čašu..al to je svega par kapi. Stalno joj pipkam prednju fontanelu i konstantno je uduljena. :/ Već me frka lovi oko sveg tog. Može li dehidrirati uz tako malo tekućine??:?
ja L svaki put poslije jabuke ili keksolina (to zasada jede) ponudim i ciku ili bocicu sa adapt......ali uglavnom ciku, i uvik se malo napije![]()