Pokazuje rezultate 1 do 12 od 12

Tema: Kako birate pedijatra?

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Mi putujemo na drugi kraj grada.
    Tamo smo bili prijavljeni kada se rodilo prvo dijete, upoznali smo i mi nju i ona nas, znamo što jedni od drugih možemo očekivati.

I nije nam problem potegnuti do tamo kada zatreba, slobodni smo nazvati telefonom... pitati je li gužva i kada je najbolje doći.
    Primi nas i u vrijeme pauze jer zna da poštujemo njihovo vrijeme i ne dolazimo kako bismo prebacili odgovornost na nju.

Često se i ne složimo u nekim stvarima, ali način na koji to rješavamo je upravo razlog što ostajemo kod njih čak i sada kada bi O. trebala pripadati školskoj.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    Mi putujemo na drugi kraj grada.
    Tamo smo bili prijavljeni kada se rodilo prvo dijete, upoznali smo i mi nju i ona nas, znamo što jedni od drugih možemo očekivati.

I nije nam problem potegnuti do tamo kada zatreba, slobodni smo nazvati telefonom... pitati je li gužva i kada je najbolje doći.
    Primi nas i u vrijeme pauze jer zna da poštujemo njihovo vrijeme i ne dolazimo kako bismo prebacili odgovornost na nju.

Često se i ne složimo u nekim stvarima, ali način na koji to rješavamo je upravo razlog što ostajemo kod njih čak i sada kada bi O. trebala pripadati školskoj.
    Eh, kad bi tako bilo, sve moje dileme bile bi riješene u sekundi. Nažalost, školska medicina svela se samo na preventivu i ja iskreno ne znam čemu to sve služi. Ne može se djetetov karton prebaciti tamo. Ne može se tamo otići po bolovanje ili preporuku istog. Ne može se tamo po recept. Jedino što se može, to je mišljenje ako dijete slučajno ima nekakvih razvojnih ili inih smetnji koje direktno utječu na školski uspjeh, isposlovati rješenje o posebnom obliku školovanja. Nema tamo kartona na način kako to imaju pedijatri. Ne znam što se dogodilo u sustavu, ali nešto su gadno iskomplicirali ili pokvarili - nikako mi se to ne sviđa... Školsku liječnicu vidjela sam do sada 3 ili 4 puta (kad su djeca kretala u školu pa smo išli na pregled, ne računam cijepljenje jer to je u paketu), i još kad smo za starijega dobili rješenje o individualizaciji zbog smetnji motorike. Za sve ostalo put je pedijatar ili obiteljski liječnik + specijalist.

Voljela bih da griješim i da me netko ispravi. Što se događa s primarnom zdravstvenom zaštitom i dalje mi je potpuna misterija...MOžda bih trebala otvoriti topic "Obiteljski liječnik ili pedijatar" - raspitat ću se idući tjedan, pa vidjeti što i kako se nudi, a onda otvoriti topic jer me zanimaju i tuđa iskustva kad su u pitanju djeca između 7 i 18 godina.
    Posljednje uređivanje od Peterlin : 14.02.2010. at 21:33

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •