Pokazuje rezultate 1 do 29 od 29

Tema: sir od majčinog mlijeka????

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno sir od majčinog mlijeka????

http://www.tportal.hr/funbox/funtime...a-dojenje.html

Ostala sam bez teksta kad sam ovo pročitala... čak me podsjetilo i na onu reklamu za mlijeko gdje žena-dojilja ispada krava, samo na sreću reklama nije zaživila....A ovo? Ljuta sam na nešto ovako jer dojenje je najintimniji trenutak majke i djeteta, a ne javno ponižavanje čak i vlastite žene....

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

ne vidim to uopće kao ponižavanje žene
    a i ne vidim neku drastičnu razliku između žene dojilje i krave

to vidim i otprilike moj mozak i moj želudac na to reagira kao na ovo:
    http://www.dw-world.de/popups/popup_...062022,00.html

Osoblje foruma BusyBee avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Ako pijemo mlijeko namijenjeno mladuncadi tudje vrste, i temeljimo dio prehrane (zdrave!) na njemu, serviramo kojekakve perverzije kao kulinarske poslastice, pijemo kravlji kolostrum spakiran u kapsule kako bi podgnuli imunitet, ne vidim niceg loseg u pravljenju sira od ljudskog mlijeka.
    Tko voli, nek izvoli.
    Osobno, jos uvijek imam ogradu i ne bih ga mogla jesti, osim da ga napravim od vlastitog mlijeka.

jkitanov avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

Ja sam imala želju da ga napravim, ali nisam znala kako.
    Imala sam zalihu od 2-3litre koja je završila u smeću.

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Ih!
    Francuski specijalitet! http://membres.multimania.fr/petitsingly/

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Citiraj Amalthea prvotno napisa Vidi poruku
    Ih!
    Francuski specijalitet! http://membres.multimania.fr/petitsingly/
    prilicno perverzno. imaju donatorice od kojih kupuju mlijeko pocevsi od tri tjedna nakon poroda. znaci, svoje mlijeko daju u otkup, a sto je s njihovom djecom?
    identican sistem kao i s kravama - telici se odvajaju od majke, a mlijeko ide ljudima. jedina razlika je sto krave nisu placene.
    Posljednje uređivanje od puhovi obožavaju smokve : 10.03.2010. at 16:22

Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

Citiraj martinela prvotno napisa Vidi poruku
    http://www.tportal.hr/funbox/funtime...a-dojenje.html

Ostala sam bez teksta kad sam ovo pročitala... čak me podsjetilo i na onu reklamu za mlijeko gdje žena-dojilja ispada krava, samo na sreću reklama nije zaživila....A ovo? Ljuta sam na nešto ovako jer dojenje je najintimniji trenutak majke i djeteta, a ne javno ponižavanje čak i vlastite žene....

Ooo pa nisam baš sigurna u ovu tvrdnju.

Sir od majčinog mlijeka mi je jednaka glupost kao kapsule od kravljeg kolostruma. Iz dosade će svijet svašta izmisliti, baš svašta!!!! Meni osobno ovakve nebuloze nagrđuju pojam dojenja. Ni malo mi to nije pro dojenja, već svakako kontra. Od dojenja se laganini radi lakrdija, stvarno.

Tincha avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007
    blizu al opet dovoljno daleko od metropole

Početno

Interesantno da nam se ne gadi kravlji sir, a ovo što bi više odgovaralo našoj prehrani je fuj. Nisam sigurna doduše da li bih ga jela, ali zašto baciti zalihu kvalitetnog mlijeka u smeće?

babuska28 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

ajmeeeeeee...
    dok sam se ja izdajala za stariju kćer, smučilo mi se i kravlje mlijeko jer sam ga tek tada doživljavala kao izlučevinu iz kravljih žlijezda.

a sad volim i mlijeko, i dojevenj...ma sve volim!
    (ali ovo ne bi probala, hvala!)

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Iskreno, taj senzacionalistički i gadljiv pristup prema vlastitim izlučevinama ponekad me podsjeća na ljude koji se toliko groze kad nađu dlaku na podu ili nedajbože u jelu, da ih ni ne želim pitati jesu li svjesni koliko toga imaju na glavi možda bi se onesvijestili

Što je tako neobično u ljudskom mlijeku? Nekad mi se čini da je to jedan od najvećih tabua u današnje doba. Naravno da se može napraviti sir od njega, kao i od kravljeg, ako tko poželi. Ne privlači me, ali da sam baš gladna, tko zna... (kao i s kuhanim škorpionima, da dobro ogladnim vjerojatno bi mi zamirisali)
    Mene više zabrinjava što ovakva glupost može postati, i vjerojatno će postati, udarna vijest u mnogim medijima...

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Zanimljivo mi je kod ovih kojima sir od mm nije odbojna ideja- ono, nije im fuj, ali ipak ne hvala, ne bi ga jeli.
    Kako vam se onda to sviđa, ako ga ne biste probali?
    Ono, za neke druge? Vjerujem da kravlji/ovčji/kozji sir ipak kusate. Možda ipak treba reći popu pop, a bobu bob.

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

Citiraj pomikaki prvotno napisa Vidi poruku
    Mene više zabrinjava što ovakva glupost može postati, i vjerojatno će postati, udarna vijest u mnogim medijima...
    Nemam ja nekakvu vrstu odbojnosti prema ljudskim izlučevinama ili gadljivost prema ljudskom mlijeku, naprotiv.
    Ali, ako je muž napravio taj sir onda ga je trebao pojesti on, žena, djeca... a ne ponuditi u svom restoranu gostima - strancima i još u paketu sve to podijeliti s medijima. E to me je razljutilo.

Pa što nas u budućnosti čeka, da Dukat ide od vrata do vrata rodilja i skuplja mlijeko za sir koji će se kupovati u Konzumu?????

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj martinela prvotno napisa Vidi poruku
    Nemam ja nekakvu vrstu odbojnosti prema ljudskim izlučevinama ili gadljivost prema ljudskom mlijeku, naprotiv.
    Ali, ako je muž napravio taj sir onda ga je trebao pojesti on, žena, djeca... a ne ponuditi u svom restoranu gostima - strancima i još u paketu sve to podijeliti s medijima. E to me je razljutilo.

Pa što nas u budućnosti čeka, da Dukat ide od vrata do vrata rodilja i skuplja mlijeko za sir koji će se kupovati u Konzumu?????
    A, taj dio nisam vidjela, da je bilo ponuđeno u restoranu... nije mi se gledalo link.
    Ali što se tiče oduzimianja od usta djece (puhovi) mnoge majke imaju viška mlijeka, ja sam imala za prodaju a moje dijete ne bi gladovalo.

Dijana - meni ovdje ništa nije odbojno osim senzacionalizma.
    Sir od mm ljudskog mlijeka mi ne pada na pamet kao prehrambeni artikal jer na to jednostavno nisam naučena, kao što neke kulture ne mogu zamisliti da piju kravlje mlijeko. Svi imamo ugrađene tabue u podsvijesti. I to je normalno. Ali ako bi gledali objektivno trebalo bi nam biti normalnije jesti ljudski nego kravlji sir. S tim da i ja spadam među čudake koji su navikli na kravlji.

Moja poruka je samo jedna - vijest je banalna i senzacionalistička.

Achan avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Ali ako bi gledali objektivno trebalo bi nam biti normalnije jesti ljudski nego kravlji sir. S tim da i ja spadam među čudake koji su navikli na kravlji.

Moja poruka je samo jedna - vijest je banalna i senzacionalistička.
    Potpisujem u potpunosti. Jednostavno volim kako pomikaki razmišlja. A za razliku od nje spadam u čudake čije je tijelo odlučilo da neće konzumirati tuđe izlučevine, ali ako baš ne treba niti svoje

puhovi obožavaju smokve avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2006

Početno

Ali što se tiče oduzimianja od usta djece (puhovi) mnoge majke imaju viška mlijeka, ja sam imala za prodaju a moje dijete ne bi gladovalo.
    a-a, ja sam procitala tekst i ne uzimaju mlijeko od majki koje imaju viska, nego zaposljavaju majke koje su netom rodile i od njih otkupljuju mlijeko.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj puhovi obožavaju smokve prvotno napisa Vidi poruku
    a-a, ja sam procitala tekst i ne uzimaju mlijeko od majki koje imaju viska, nego zaposljavaju majke koje su netom rodile i od njih otkupljuju mlijeko.
    Pa potrošnja povećava proizvodnju, je li tako?
    Ja bih bila sva sretna da mi je nakon poroda došao netko iz Dukata da mi malo pomogne s nekom električnom izdajalicom. Naravno, bila bih puno sretnija kad bi to mlijeko išlo u neku banku mlijeka ili u rodilište za dohranjivanje djece umjesto adaptiranog. Uštedjela bih sate izdajanja. A u ove dane krize mogla bih si i popraviti kućni budžet.

Ma dajte ljudi, koliko ima strašnih stvari na svijetu, a još više po internetu, pa kako da se stignem živcirati oko ljudskog sira?

Dijana avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2005

Početno

Ali ako bi gledali objektivno trebalo bi nam biti normalnije jesti ljudski nego kravlji sir.
    A zašto bi nam to trebalo biti normalnije? Zar je normalno jesti svoju vrstu/nešto od svoje vrste?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj Dijana prvotno napisa Vidi poruku
    A zašto bi nam to trebalo biti normalnije? Zar je normalno jesti svoju vrstu/nešto od svoje vrste?
    Nisam rekla jesti svoju vrstu... premda, nekima (nekim vrstama, nekim kulturama, kako hoćeš) je i to normalno

Ma ovo je malo prožvakano, zar ne?

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Pa ne mora značiti da ne doje usput, ili mora? Zašto bi to isključivalo i dojenje? Pa tek bi onda bilo mlijeka napretek.
    Mislim, ne znam francuski pa možda lupetam.

Datum pristupanja
    Mar 2005

Početno

Meni se naslov odmah dopao, pa sam otvorila. Osobno bih ga rado probala, ali ja i inace obozavam sireve svih vrsta, pa me zanima kakvog bi bio okusa. Uz to, palo mi je na pamet kako bi bio zgodan za klince kad prestanu dojiti, a posebno za ove alergicne na kravlje proizvode. Mozda bi i u siru ostalo pomalo sastojaka iz mlijeka za imunitet. Kad sam ja dojila F. citala sam da masa zena ima viska mlijeka po pol litre i litru dnevno - sto to ne bi iskoristile. A i ove zaposlene dojile - mislim da je princip isti ko i kod krava - sto vise trebas, trosis- vise se prizvodi, tako da nije nuzno da zapustaju dojenje svoje djece.

Andro-gen avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sori cure, ovo je toliko degutantno da ne spada ovdje. uostalom, ako ćemo o siru od majčinog mlijeka, mogli bi i o namazu od ejakulata. u čemu je razlika?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Andro-gen prvotno napisa Vidi poruku
    sori cure, ovo je toliko degutantno da ne spada ovdje. uostalom, ako ćemo o siru od majčinog mlijeka, mogli bi i o namazu od ejakulata. u čemu je razlika?
    razlika je vjerovatno u okusu, a i u mjestu porjekla i načinu izlučivanja

cvijeta73 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    razlika je vjerovatno u okusu, a i u mjestu porjekla i načinu izlučivanja

i u tome što je ovo prvo prvenstveno namijenjeno za prehranu, a ovo drugo, hm...

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Ja se otkad je izašla ova vijest, pitam je li sve ok sa mnom kad mi to nije ni čudno, ni odbojno, ni ništa... Zamišljam čovjeka koji je zaljubljen u kuhinju, koji je došao na ideju da to proba napraviti, napravio je od toga PR i nikom ništa.

Ja se bojim tvrdnji da je dojenje intiman čin majke i djeteta (iako, naravno može biti i to). Čini mi se da ga to gura u ilegalu.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Razlike nema, oš probat namaz od ejakulata?

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

trlababalan tema :zjev:

anna-y avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Kako sam i ja svojevremeno bila "krava muzara", tj imala previše mlijeka, zamrzavala ga, skupljala vrhnje sa njega (više nisam znala gdje da ga spremim), sad mi je žao da se nisam sjetila praviti i sir. Ne vidim u tome ništa loše, ako ga dijete pojede (npr u kašici).
    Ne odobravam da se od toga radi biznis, ali me uvijek kopka ona ideja da bi bilo dobro da se ti viškovi prikupljaju za prehranu djece čije mame ne mogu dojiti. Mislim da sam jednom pročitala da se to negdje i radi.
    Jako komplicirana provedba, ali izvedivo.

pomikaki avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj anna-y prvotno napisa Vidi poruku
    Kako sam i ja svojevremeno bila "krava muzara", tj imala previše mlijeka, zamrzavala ga, skupljala vrhnje sa njega (više nisam znala gdje da ga spremim), sad mi je žao da se nisam sjetila praviti i sir. Ne vidim u tome ništa loše, ako ga dijete pojede (npr u kašici).
    Ne odobravam da se od toga radi biznis, ali me uvijek kopka ona ideja da bi bilo dobro da se ti viškovi prikupljaju za prehranu djece čije mame ne mogu dojiti. Mislim da sam jednom pročitala da se to negdje i radi.
    Jako komplicirana provedba, ali izvedivo.
    Evo ovo je već razmišljanje koje bih mogla potpisati.
    Kažu da se to radi npr. u Beogradu http://forum.roda.hr/threads/53771-U...=banka+mlijeka

Ms. Mar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Radi se u mnogim zemljama. A u Hrvatskoj se, koliko mi je poznato, radi na tome da i mi jednom imamo banku mlijeka. Postoje zemlje u kojima se majčino mlijeko dobiva na recept pri liječenju nekih bolesti (za odrasle ljude). Srećom pa se tim oboljelima ne gadi ideja.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •