Pokazuje rezultate 1 do 46 od 46

Tema: krvarenje HITNO

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno krvarenje HITNO

probudila se redovno u 2 sata jer mali nece spavati odem pisati i vidim cijele gace krvave,,,
    inace3 zadnjih tjedan dva imam bolove u donjem dijelu trbuha ali to pripisujem rastezanju maternice...
    17 tjedan je...
    trudnoca potpuno uredna
    danas sam imala spolne odnose (nakon mjesec dana)..jel moguce da je od toga? trebam trcati dr?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Jel jos krvaris ili je prestalo?

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Poslala si poruku u 3 ujutro, sada je blizu 9. Nadam se da si otišla na hitnu. Ako nisi, evo ti moj savjet koji mi je dao ginekolog na riječkoj poliklinici. Došla sam mu kao hitni slučaj i to mi uopče nisu cijele gače bile krvave nego je samo ostajao krvavi trag na toaletnom papiru. Rekao mi je da na prvi znak krvi, bilo neaktivne (koja je po boji više smeđkasta) i aktivne pogotovo (znači kao stvari) nemam šta radit doma, bit ću prva na redu bilo kad da dođem. Nista nije upućivalo na to da ću kroz dva dana imati pobačaj, jer je to bila neaktiva krv.Čak sam i navečer tog istog dana bila opet na poliklinici i opet mi niko nije ništa rekao, bila sam prva na redu, bili su više nego ljubazni i potpuno shvaćali moju brigu i zabrinutost.
    Ako nisi išla molim te odi.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

prestalo...samo je to bilo...dovoljna kolicina da je presla i na piđamu...
    sad mi samo kad se obrisem na papiru ostane malo smeđkasto...na gacicam nista

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

Citiraj Angelina_2 prvotno napisa Vidi poruku
    danas sam imala spolne odnose (nakon mjesec dana)..jel moguce da je od toga?
    Vjerojatno je od toga.
    To je prvo što su mene na hitnoj pitali nakon obilnog svježeg krvarenja (ali, na žalaost, kod mene to nije bio razlog).
    Ako prestaje i ne primjećuješ svježu krv mislim da možeš pričekati do sutra i javiti se, za svaki slučaj svom ginekologu.
    U protivnom, ipak odi na hitnu.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

cure su ti sv rekle. sretno! da nam se javiš sa dobrim vijestima~~~~~~~~~~~~~~

Administratorica puntica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

ja bih na tvom mjestu već bila na hitnoj

ne mora biti ništa, ali bih radije da mi to potvrdi neki liječnik

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

a zvala sam ginekologiju, dr je rekao da nema mjesta opanici jer da je nekaj da bi potrajalo...da drugi put budemo njezniji i to je to...i cak je rekel da ne trebam sutra ni svojoj otici

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

a zvala sam ginekologiju, dr je rekao da nema mjesta opanici jer da je nekaj da bi potrajalo...da drugi put budemo njezniji i to je to...i cak je rekel da ne trebam sutra ni svojoj otici

super!

Ordep avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

ja bi isto otišla, pa od viška pregleda glava ne boli, ja bih bila mirnija da odem u dr. pa čisto da me pogleda i potvrdi još jednom kako je sve ok.
    nadam se da je kod tebe sve super~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja sam imala isti problem...5 dana krvi malo samo na papiru nakon wc-a..otišla na hitnu i spontani u 9.tj....(( držim fige da je sve ok ali ipak idi ginekologu!

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

U tim tjednima, koliko se sjećam, može biti i da posteljica prelazi preko ušća maternice (Bože, mozak mi stao i ne mogu se sjetit kao se to točno zove).
    I to zna izazvat poprilična krvarenja, barem je kod mene. Do 20. tj. se, obično, povuče.

Iako, ja bih već bila na hitnoj.
    Posljednje uređivanje od Val : 14.02.2010. at 13:36

pirica avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2006

Početno

ja bi otišla na hitnu, tako je meni bilo ali u 10.tj izljev koji je prešao na traperice bez bolova i dalje je bilo smeđe na wc papiru, radilo se o hematomu

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

ovako... samo da dam svjeze obavijesti..

Krvarenje se ponovilo tek u ponedjeljak ujutro, takodjer procurilo sve preko pidjame. Odjurila je na hitnu i naravno ostala u bolnici. Danas je utorak i jutros je opet krvarila. Cijeli dan je cila i vesela i ujutro se budi u krvi. UZV ne pokazuje nikakve patoloske promjene, bebach je ziv i zdrav, posteljica s ene ljusti, krv i urin uredni. Dobila je onaj kk za smirenje.. kako se zovu tablete.. normabele.. i neki urogestan urtrogestan.. koji vrag.. vjerujem nesto sa progesteronom...Nitko nista nezna.. i ostaje u bolnici dok krvarenje ne stane...dakle zasad.. do daljnjega...

crvic avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da krvarenje cim prije stane i da trudnoca bude skolska do poroda

Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da bude sve ok!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

~~~~~~~~~~~~~ da sve bude u redu!

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Bila sam u sličnoj situaciji, kod mene je sve dobro završilo nadam se da će i kod vas ~~~~~~~~~~~~~~~~~

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~~~da sve bude dobro.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Angelina_2, da sve dobro prođe~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

¸da bude sve uredu~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Ma bit će sve ok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

~~~~~~~~~~~~~~~~
    da sve bude u redu

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

sretno ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

boškarin avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Sretno, ja oba puta imala jaka krvarenja, izljevi od hematoma i nakon mirovanja sve bilo ok...

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

uspjel auiloviti mrvu signala pa da se i ja javim....
    od petka nista, ali moram 5-7 dana nakon prestanka biti tu cisto radi mirovanja...
    sad samo neznam kako cu dok dodjem doma izbeci dizanje luke....ipak ga treba i prematati i prati....
    dosadno mi je za poluditi...
    pretpostavljam da je bil hematom jer me cca tjedan dana boljelo (naravno ja mislila rastezanje maternice) i kad sam prokrvarila bolovi su nestali...
    svi dr su simpa osim sefa...sestre kak ze uzme....
    uglavnom....sve ok..

hvala svima na podrsci...

i neznam kaj sad znaci to mirovanje...lezanje u krevetu ili smijem setati, kuhati i takve sitnice....
    znam da ne smijem dizati tesko, ici u teretanu i takve stvari....

Datum pristupanja
    Oct 2004

Početno

uspjel auiloviti mrvu signala pa da se i ja javim....
    od petka nista, ali moram 5-7 dana nakon prestanka biti tu cisto radi mirovanja...
    sad samo neznam kako cu dok dodjem doma izbeci dizanje luke....ipak ga treba i prematati i prati....
    dosadno mi je za poluditi...
    pretpostavljam da je bil hematom jer me cca tjedan dana boljelo (naravno ja mislila rastezanje maternice) i kad sam prokrvarila bolovi su nestali...
    svi dr su simpa osim sefa...sestre kak ze uzme....
    uglavnom....sve ok..

hvala svima na podrsci...

i neznam kaj sad znaci to mirovanje...lezanje u krevetu ili smijem setati, kuhati i takve sitnice....
    znam da ne smijem dizati tesko, ici u teretanu i takve stvari....
    Super što je stalo.
    Moraš pitati doktora što mirovanje u TVOM slučaju znači.

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

budem na otpustu...
    najgore mi je kaj se osjecam super cilo i veselo a sad mi u viziti veli da bum tu do petka....
    zdrava i vesela trudnica...
    i jos k tome muz uzeo godisnji dr. tj da bude doma samnom ...
    neznam sta reci....

Datum pristupanja
    Aug 2009

Početno

ovako prema tvopjoj priči, ja sam isto pomislila da je hematom bio u ptanju, takve cu simptome imale cure kaj su bile samnom u bolnici.
    izdrži to malo još u bolnici, nije tamo bajno, znam to ja, ali ipak su ti liječnici pri ruci, i bilo šta te muči i osjećaš spomeni na viziti.
    pitaj točno da ti objesne što podrazumijevaju pod mirivanjem.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

ja sam s blizancima imala hematom koji se uspio stvoriti u 2 dana..u čet sam bila na kontroli, sve uzv uredno a u subotu ujutro toliko je krvi iz mene lijevalo (doslovno) da sam plakala i tresla se jer nisam znala kaj se događa...mislila sam ne spontani opet? u 12 tjednu? i brzo sam se nekako skupila(morala sam staviti dvije velike tetra pelene ispod jer nisam nikako mogla zaustaviti krv...hodala sam ko pingvin s mladuncem među nogama). Kada sam dosla na hitnu sva sreća bio je dezuran moj ginekolog. Kada me vidio uhvatio se za glavu, pa kako , pa kaj se događa..vidi sve krv uokolo...mi na uzv..nisam ni mogla gledati..a on veli..veliki hematom na ušću maternice..bebe su ok. Bila sam 3 dana u bolnici, hematom se resorbirao. Još jednom , nakon 3 tjedna je prokrvario ali jako malo..utrogestane sam uzimala do 16 tjedna...
    rodila u 38 tjednu dva prekrasna dečka...
    angelina samo ti polako..malo uspori ritam ako možeš
    ja nisam mogla mirovati (kako su savjetovali) ali sve je bilo ok..
    (postoje dokazane znastvene studije koje ne pokazuju ništa bolje rezultate ako zene miruju ....stvar je samo da smo mi tada mirnije..)
    sretno!!!

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Angelina, super što je sve u redu sada . A za mirovanje će ti najbpolje reći doktor što konkretno misli pod tim.

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

super da je sve dobro s bebom.
    samo polako i bude sve ok

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ma samo nek ste vi dobro sada

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

popi...nedaju mi doma jer je praksa da se bude 7 dana nakon prestanka krvarenja...
    razloga valjanog nema al je takva praksa...kao da smo sve iste i svi s istim problemima i bas me ljute...a sto je najgore da je bil netko drugi u smjeni kad sam dosal nebi me ni ostavil u bolnici....
    sve vise i vise mi se gadi nas zdravsstveni sustav....
    vele pomirite se da je tako...
    pa ok...da imam hematom, da me nekaj boli, da krvarim i dlaje, da nekaj nije uredu bez prigovora bi prihvatila da je to tako....
    ali ovako...nema valjanog razloga da sam tu osim da popunim odjel jer su tu jos sam o3 zene

vikki avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2008

Početno

Angelina, sedam dana će već proći. Budući da pregovarati ne možeš, nastoj da ti vrijeme što brže prođe. Znam kako je bezrazložno ležati u bolnici, no barem imaš urednu trudnoću kojoj se možeš veseliti.
    Posljednje uređivanje od vikki : 22.02.2010. at 18:29

Datum pristupanja
    Jul 2007

Početno

danas bila na uzv sve ok...bebica mi mahnula i sutra sam doma

BebaBeba avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Praim te od pocetka teme - bravo jako mi je drago da je sve super!!

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

odlične vijesti
    mah mah i tebi i bebi

XENA avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Super pa je sve dobro završilo

llella avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2008

Početno

super vijesti

Optimisticna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

U mom slučaju mirovanje je značilo,: ne dugo stajati, ne puno hodati i ne voziti se u autu (trese).

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

bok svima, ja sam ovde nova, al imam sličan problem i naravno zabrinuta sam. trudna sam 5 i nešto malo tj. prekjucer sam imala malo krvarenje i jucer isla kod gin. zasad je sve u redu cuje se srce, al imam retrokorijalni hematom 15x6mm. trebam mirovati i dobila utrogestan 2x2 i oralno i vaginalno. sad, krvarenje ko nekidan se nije više pojavilo samo povremeno na papiru neki smećkasto-blijedi trag. jutros mi je iscurilo nešto tamno žuto/oker. jel može to bit od utrogestana vaginalno (jučer prvi put stavila). dr kaže da se javim ako bude krvarenje uz terapiju al tek sam počela. naravno da sam sva u panici, imam povremeno bolove u donjem dijelu al može to bit i od kičme s kojom imam probl. pa mi ovo mirovanje baš i nije super za to. ne znam trebam li zvati gin radi ovog jutros.. inače mi je ovo treća trudnoća - prva završila spontanim, a druga hvala bogu sve školski. zato sam sad i u panici, prvi put sam sad čula za taj hematom, al gin kao da se nije previše zabrinuo, al kad sam malo proguglala

katrin23 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Draga Ktara,
    Smeđi iscjedak je nešto što se nažalost vrlo često događa u prvom tromjesečju trudnoće, a također su i hematomi koji ih najčešće uzrokuju česti.
    Evo malo mojeg iskustva, možda pomogne. Prve dvije trudnoće nažalost završile spontanim. U prvoj sam prokrvarila u šestom tjednu, a u drugoj je bio missed ab. u 9 tjednu. U oba slučaja je bilo smeđeg iscjetka i to obilnog, no i nezamislivih bolova i to sve bez vidljivog uzroka krvaranja, dakle bez hematoma.
    Sad sam treći put trudna, trenutno u 22 tjednu. Ni ovaj put nije krenulo bajno. Smeđi iscjedak (imala sam čak nekoliko manjih hematoma!!), zatim obilno krvarenje u 9 tjednu, baš crvena krv - trajalo 1 dan. Opet obilje smeđeg iscjetka - tu se više hematomi nisu vidjeli. I opet shock u 11 tjednu još obilnije krvarenje - također svježa crvena krv skoro 2 dana i opet nakon toga smeđi iscjedak do 13 tjedna. Naravno da smo u oba slučaja krvarenja jurili na hitnu ko manijaci, no bebica je uvijek bila i više nego dobro, od prvog dana svi doktori samo komentiraju kak je živahna. Eto ostala je živahna do danas na što me podsjećaju ova lupkanja iz buše dok tipkam.
    Žuti iscjedak može biti zbog vaginalnog uzimanja utrogestana- barem koliko sam pročitala ja sam ih uzimala oralno 3x2.
    Što se iscjetka tiče normalno je da je on prisutan sve dok hematom ne iscuri, ne treba dizati paniku dokle god je krv smeđa, a ne svježa crvena, barem je meni tako rečeno. A da ne spominjem koliko cura znam koje su imale hematome na početku trudnoće i kod kojih je sve završilo super!
    Dakle draga, puno odmora, ležanja, lijepih misli i bit će naravo sve u najboljem redu!!!!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

katrin23, hvala na lijepim riječima...al eto kao što si i ti imala loših iskustava, ja isto sad strepim. stalno govorim sebi i bebici (nekako imam osjećaj da je dečko) da će sve bit u redu. ovo što su i druge cure gore pisale i da nisam sama sa tim problemima, me tješi i daje nadu da happy endovi ipak postoje . kad sam prokrvarila (a bilo je svjetlo crveno) već sam misila da je gotovo i umirala od straha šta će mi dr reći.
    pokušat ću šta više bit opuštena, odmarat se i misliti pozitivno. ako me dr naručio tek za 5 tj nekako se nadam da nije tako opasno??

katrin23 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ktara,
    Bit će sve u redu sigurna sam. Samo miruj i slušaj doktore. Jedino mi je malo čudno što te naručio na kontrolu tek za pet tjedana. Možda je moja doktorica preoperezna ali ja sam za cijelo vrijeme krvaruckanja imala kontrole svaka dva tjedna uz obavezan uzv na svakoj kontroli. Znam da je to puno, no uzv je jedino što me u tim trenucima moglo smiriti i jedini čvrst dokaz na moja mrva napreduje punom parom.

I ja sam ovaj put imala filing da je dečko i nisam se prevarila tako da se nadam da ćeš i ti uskoro ugledati svog malog pišu kako ti maše sa ultrazvuka!!

Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

pa to i mene malo muči pa ne znam bi li nazvala ili išla još kod nekog drugog dr pošto sad još ne mogu osjetit jel sve u redu.
    jesi ti trebala strogo mirovat? ja sam u polusjedećem nekom položaju da ipak mogu čitat gledat tv...a i kuham jer nema ko...ne smijem putovati

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •