Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 86 od 86

Tema: koju AS? MC Tobi, Priorifix ili Romer King Plus,Duo Plus-molim pomoć iskusnih

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Pokusaj da ih vidis i probas u autu prije kupnje, onda ces i odabrati favorita kad sama uocis razlike i vidis koja bolje "lezi" u autu.

Ja bi tako napravila da ja imam dilemu...

Javit ce se netko tko ima iskustva sa koristenjem tih sjedalica... Koje dvije si pikirala?

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

A da najbolje bi bilo isprobati. U kojem ducanu to dopustaju? Proslo ljeto smo starijoj kupovali Cybex Sollution X2 i trazili probu ali nam nisu dali. U Cuty centru East smo kupilu....
    Sad bam jos nije hitni, alu razmisljamo o nekoj romerici 9-18
    ili MC Tobi.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    A da najbolje bi bilo isprobati. U kojem ducanu to dopustaju? Proslo ljeto smo starijoj kupovali Cybex Sollution X2 i trazili probu ali nam nisu dali. U Cuty centru East smo kupilu....
    Sad bam jos nije hitni, alu razmisljamo o nekoj romerici 9-18
    ili MC Tobi.
    Nela, uvijek bih radije romer

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Lili75 prvotno napisa Vidi poruku
    Nela, uvijek bih radije romer
    Ti si na kraju kupila Romer King, jel da? Sinoć sam čitala, a sad mi se ne da ponovo pretraživati postove. Jesi zadovoljna?
    Mi smo Tobi isprobali kod prijatelja i čini se baš OK, ali ipak Romer bi trebala biti bolja, iako su im neke pale na ovogodišnjem HAK-ovom testiranju (ima članak u njihovom glasilu, iako nisu te koje nas zanimaju) što me baš iznenadilo. Ipak sam sklonija Romeru, ali me zanimaju iskustva.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Jel to kupukes za ovu mladju? Kolika je?

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj S2000 prvotno napisa Vidi poruku
    Jel to kupukes za ovu mladju? Kolika je?
    f
    Da, za malu. Sa 6 mj na kontroli je imala 9200, a sad ima.barem 10 kg i jedva ju zguram u jaje. U jakni toploj ili skafu ne moram ni pokusavati. Stvarno ne kuzim kako ta sjedalica moz biti do 13kg. Imamo MC Cabrifix.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

U debeloj odjeci ju ni ne smijes vezati jer to puno utjece na sigurnost.
    Proci ce jos nekoliko mjeseci dok tvoja malena ne bude spremna za sjedalicu u smijeru voznje (dok ne krene hodati..)... Tako da ti nije zurba sa sljedecom kategorijom... A i nece jos tako skoro tezinom prerasti jaje, a visinom nece sigurno ...

Da li si izvadila umetak za novorodence ako postoji, jesu li utori na ispravnoj visini?

Ako se dogodi da ce prerasti grupu 0+, a nije spremna za kategoriju I, morati ces kupiti neku kombiniranu, tako da se jos nastavi voziti unatrag, a kad krene koracati onda se montira unaprijed...

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

S2000 a čuj i moja djeca u jajetu nisu bila do godine dana, nema šanse nisu mogla stati ja sam imala ono Peg Peregovo jaje, negdje s 9-10 mjeseci sam ih prebacila.
    e da ovisi i koiko ti je visoko dijete? ja kad sam svoje prebacila isto tako nekako s 9-10 kg vidjelo se da su se djeca preporodila u AS normalne veličine. Doduše ja imam isofix, i Romer je bio King Plus ili kako se već zove ta verzija s isofixom.

Nela, mi smo pre, prezadovoljni s Romerom, inače mi smo sve te modele As isprobavali u Baby centru u Brežicama al nije mi jasno pa kako ćeš kupit da ne probaš stavit dijete unutra da vidiš kako mu je, čudni su ti prodavači. uglavnom u nekim dućanima imaš te kao izložbene za isprobat, nama nikad nisu radii probleme nigdje.

mislim da neces pogriješit ni s jednom od ovih AS.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

sad si razmišljam pa moj F. s 2 god ima nekih 13 kg pa gdje bi ja njega mogla ugurat u ono jaje, to je fizički neizvedivo a visok je 95 cm.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Jaje se prerasta ili visinom ili tezinom- znaci 2 cm glava od ruba sjedalice ili kilima... Znaci cim se jedno od to dvoje dogodi- ne moze u AS.
    Naravno da dvogodisnje dijete od metra ne moze u jaje jer ga prerasta visinom ma kakvo perce bilo.

Moj se u jaju vozio do cca 15 mj (a dosta je dugacak).
    Nisu ni sva jaja ista...

Svakako, beba od 6 mj ne moze ni u mc tobi ni romer king, ako cete gledat sigurnost.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Proci ce jos nekoliko mjeseci dok tvoja malena ne bude spremna za sjedalicu u smijeru voznje (dok ne krene hodati..)... Tako da ti nije zurba sa sljedecom kategorijom... A i nece jos tako skoro tezinom prerasti jaje, a visinom nece sigurno ...

Da li si izvadila umetak za novorodence ako postoji, jesu li utori na ispravnoj visini?

Ako se dogodi da ce prerasti grupu 0+, a nije spremna za kategoriju I, morati ces kupiti neku kombiniranu, tako da se jos nastavi voziti unatrag, a kad krene koracati onda se montira unaprijed...
    Znam sve i za debelu odjeću i za vrijeme prelaska na višu kategoriju. Starija mi je bila sitna beba i ona je sa godinu dana i 9,5 kila komotno bila u jajetu, prebacili smo ju malo poslije prvog rođendana zbog visine, ali malaaaa.... jednostavno jedva stane u sjedalicu po širini, ne visini, naravno.
    Baš sam se danas vagala s njom i ima po mojoj vagi 10,5 kila (7,5 mjeseci). Imamo onaj skafander koji ima rupu za AS, tanki skroz tanki ali od nekog nepropusnog materijala, remenčiće stavim ispod skafa, ali ona jednostavno ne može niti rukice približiti k sebi u tome. Tako smo jednom išle voditi seku u vrtić i nema šanse da to mogu ponoviti, ali dobra je ilustracija koliko joj je tijesno. U vrtić seku vodimo u 95% slučajeva nas dvije i u podne idemo po nju, pa sad po ovom vremenu koje slijedi jednostavno moram naći neko rješenje. Do garaže moramo po hladnoći, same smo pa ih ne mogu ostaviti ići grijati auto, pa se vraćati po njih, pa im skidati jakne do vrtića i opet oblačiti pogotovo malu koja bi još spavala....ali nije baš da je to tema ove teme pa ću skratiti....

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Umetak za novorođenče je davno izvađen, a remenčići su podešeni na najvišu razinu.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

S2000 a čuj i moja djeca u jajetu nisu bila do godine dana, nema šanse nisu mogla stati ja sam imala ono Peg Peregovo jaje, negdje s 9-10 mjeseci sam ih prebacila.
    e da ovisi i koiko ti je visoko dijete? ja kad sam svoje prebacila isto tako nekako s 9-10 kg vidjelo se da su se djeca preporodila u AS normalne veličine. Doduše ja imam isofix, i Romer je bio King Plus ili kako se već zove ta verzija s isofixom.

Nela, mi smo pre, prezadovoljni s Romerom, inače mi smo sve te modele As isprobavali u Baby centru u Brežicama al nije mi jasno pa kako ćeš kupit da ne probaš stavit dijete unutra da vidiš kako mu je, čudni su ti prodavači. uglavnom u nekim dućanima imaš te kao izložbene za isprobat, nama nikad nisu radii probleme nigdje.

A jesu djeca mogla samostalno uciniti koji korak s 9 mj?

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ma dali su oni nama isprobati sjedalice u dućanu, ali ja bi rado isprobala i u autu, ali to nije dolazilo u obzir, mislim jasno mi je da to baš tehnički nije moguće da sad svatko navlači nekoliko sjedalica na parkiralište, pa isprobava, vraća.....ali tek tada bi vidjela kako stvari stoje.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

sad si razmišljam pa moj F. s 2 god ima nekih 13 kg pa gdje bi ja njega mogla ugurat u ono jaje, to je fizički neizvedivo a visok je 95 cm.

Zbilja ne znam po kojem principu je to određivano da tu ide dijete od 13 kg, možda visoko mršavo dijete od 13 kila kojem je onda sjedalica daleko prekratka, drugačije sigurno ne. :/

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Jaje se prerasta ili visinom ili tezinom- znaci 2 cm glava od ruba sjedalice ili kilima... Znaci cim se jedno od to dvoje dogodi- ne moze u AS.
    Naravno da dvogodisnje dijete od metra ne moze u jaje jer ga prerasta visinom ma kakvo perce bilo.

Moj se u jaju vozio do cca 15 mj (a dosta je dugacak).
    Nisu ni sva jaja ista...

Svakako, beba od 6 mj ne moze ni u mc tobi ni romer king, ako cete gledat sigurnost.
    Moja još može u tankoj majici i bodiću i onda ju debelo zatrpam dekicom (koju ona svim silama nastoji skinuti i baciti), ali ne vjerujem da ćemo izdržati do koračanja, mislim da nema šanse.... Ne žurim se još posebno sa kupnjom, ali moram biti koliko toliko spremna.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nas prijatelj ima 11mj -12 kg i upravo ce sada prijeci u kategoriju 1 jer je poceo hodati. Dakle-stao je u sjedalicu 0+ (Naravno, samo u tankoj odjeci, jaknica se oblaci naopacke nakon sto se dijete zaveze).

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nas prijatelj ima 11mj -12 kg i upravo ce sada prijeci u kategoriju 1 jer je poceo hodati. Dakle-stao je u sjedalicu 0+ (Naravno, samo u tankoj odjeci, jaknica se oblaci naopacke nakon sto se dijete zaveze).

Jaknica se oblači naopačke....ajde pokušati ćemo, nisam se toga sjetila. Znači bez zakopčavanja, samo na rukice?

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Da, rukice i prednji dio su pokriveni, ostatak ionako grije AS

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Da, rukice i prednji dio su pokriveni, ostatak ionako grije AS

Hvala, pokušati ćemo tako.

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

nela08, MC cabriofix je zbilja prostrana sjedalica. Moja malena je u njoj bez problema bila do godine dana i punih 13 kg (s tim da je ona bila zbilja ogromna beba). U tankoj robi, ne u debeloj jakni, a sjedalicu složiš malo strmije, tako ćeš dobiti više mjesta.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Upravo tako martinaP, mozda je i do nagiba AS...
    Nela, ako beba dobro drzi glavu (a sa 6 mj drzi) sjedalica 0+ ne mora biti pod nagibom od 45, vec ju mozes jos nastrmiti. Tako ce beba bolje upasti u AS i bit ce vise mjesta i sto se visine tice...
    Takodjer provjeri umetak za novorodence, da li je izvadjen...

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

[QUOTE=martinaP;2514766]nela08, MC cabriofix je zbilja prostrana sjedalica. Moja malena je u njoj bez problema bila do godine dana i punih 13 kg (s tim da je ona bila zbilja ogromna beba). U tankoj robi, ne u debeloj jakni, a sjedalicu složiš malo strmije, tako ćeš dobiti više mjesta.[/QUOTE
    Ali sigurno ti je bila jako stisnuta. Valjda je to onda ok. Sad.bi najradije stavila sliku da mi netko drugi procijeni da li je to ok. ali to bi bilo stvarno of topic... Koristimo ju uz easy base pa je uvijek na istom nagibu.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Upravo tako martinaP, mozda je i do nagiba AS...
    Nela, ako beba dobro drzi glavu (a sa 6 mj drzi) sjedalica 0+ ne mora biti pod nagibom od 45, vec ju mozes jos nastrmiti. Tako ce beba bolje upasti u AS i bit ce vise mjesta i sto se visine tice...
    Takodjer provjeri umetak za novorodence, da li je izvadjen...
    Umetak za novorodjence je izvadjen sa dva mjeseca. Nagib ne mogu mijenjati. Jel ti mogu sliknuti curku pa poslati na pp da vidis je to onda ok.

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Zasto ne probas bez te baze, mozda se preporodite mozes!

Osoblje foruma rahela avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

nela08, jedan od idućih vikenda će biti pregled autosjedalica u Zagrebu, pa ako ti je zgodno, ne bi bilo loše da dođeš pa pogledamo uživo
    datum pregleda će biti objavljen i ovdje na forumu i na FBu

Administrator foruma daddycool avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

u city centru one east u baby centru daju da odneseš sjedalice do auta, pod uvjetom da auto parkiraš u garaži na istom nivou gdje je i dućan. ja vukao s prodavačicom jedno 4 komada jako su ljubazni.

ukoliko se odlučiš na promjenu sjedalice prije nego dijete bude fizički spremno za grupu I, jedina opcija ti je kombinirana sjedalica

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Zasto ne probas bez te baze, mozda se preporodite mozes!
    Probati cemo, iako mi je baza presavrsena stvar. Sjedalica je puno, cvsce fiksirana, a o tome koliko pojednistavi koristenje da ne pricam.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj rahela prvotno napisa Vidi poruku
    nela08, jedan od idućih vikenda će biti ipregled autosjedalica u Zagrebu, pa ako ti je zgodno, ne bi bilo loše da dođeš pa pogledamo uživo
    datum pregleda će biti objavljen i ovdje na forumu i na FBu
    To uvijek.planiramo, ali uvijek nesta iskrsne. Nadam se da cemo doci ovaj put.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj daddycool prvotno napisa Vidi poruku
    u city centru one east u baby centru daju da odneseš sjedalice do auta, pod uvjetom da auto parkiraš u garaži na istom nivou gdje je i dućan. ja vukao s prodavačicom jedno 4 komada jako su ljubazni.

ukoliko se odlučiš na promjenu sjedalice prije nego dijete bude fizički spremno za grupu I, jedina opcija ti je kombinirana sjedalica
    Mi smo.zadnju cybeksicu kupili u CC1E , ali u Magic Baby ako se varam (onaj ducan na najnizem nivou) i nisu nam dali. Tada Baby Center jos nije ni bio otvoren.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Danas od ovog ludog Teodora ne idemo nikuda, ali popodn cu bas uhvatiti vremena pa malu pokusati upakirati tako sa jaknom izvana i sve poslikati. Po svemu se onda jos moramo moci sluziti sa ovom AS. Osim toga bas smo i jako zadovoljni s njom i bit ce mi drago da ju mozemo duze koristiti.

nela08 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj nela08 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo.zadnju cybeksicu kupili u CC1E , ali u Magic Baby ako se varam (onaj ducan na najnizem nivou) i nisu nam dali. Tada Baby Center jos nije ni bio otvoren.
    Htjedoh reci "ako se ne varam"

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Ispričavam se ako je već bio isti post, nisam našla...
    Romer King Duo Plus? Ima neko informacija o sigurnosti/kvaliteti? Nađem King Plus i nađem Duo Plus, ali King Duo Plus ne nalazim? Hvaaalaaa

Datum pristupanja
    Oct 2013

Početno

King plus se veže pojasom automobila, a duo plus ima isofix.

Lili75 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Duo Plus ti je zapravo King Duo Plus, kako su ti cure objasnile ova verzija "plus" ima isofix opciju, ukoliko ti auto ima isofix ja bih uvijek uzela varijantu s isofixom. Bila sam prezadovoljna s tom AS, nedavno smo kupili novu jer ju je malac prerastao, glava mu je skoro cijela bila van sjedalice.

Ne znam meni se moja djeca ne čine divovi potpuno prosječne težine i visine,a ispadne da su dosta visoki, pa relativno brzo smo prisiljeni prelaziti iz jedne u drugu sjedalicu.

Mali mi ima 17-18 kg i 101 cm (s 3 god i 4 mj.) i sjedi u Cybexu odnedavno.

Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Hvala puno... a tek sad gledam i skuzim da ona ima "samo" isofix... nema nogu i nema top tether... ovo je bas za pogubit se skroz, toliko verzija, toliko opcija, dok nađeš što želiš možeš izludit... trebaju nam dvije... uzela sam Duo Plus i Safefix plus TT (rabljene, ali u super stanju, obe za 800 kuna )... valjda će bit ok, jos je u jajetu, gurat cemo tako dok ne poludi puno smo na putu, a noge mu se ful skvrče ispod onog pojasa od auta i naslona, ne može mrdnut (inače je još kandidat za jaje, 9 kila je tek i 76 cm)

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •