Pokazuje rezultate 1 do 10 od 10

Tema: Keksi u jaslicama

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno Keksi u jaslicama

Odmah da naglasim, ovo nije tema o lošoj prehrani po vrtićima.

Lucija ide u jaslice mjesec dana. Sad je već drugi put bolesna pa možete pretpostaviti kako nam adaptacija ide malo teže uz te stalne prekide. Jedan od načina na koji se to manifestira je odbijanje hrane.
    U tom slučaju tete joj daju čajne kekse ili petit beurre kojih stalno imaju jer su dežurna soba.
    Ajd, nek je bar nešto ubacila u kljun dok se ne pojavimo ja i spasonosna cica ali malo mi je bedasto da se za ručak nakrka keksa! Što da joj donesem u vrtić u slučaju preskočenog obroka? Nema smisla nosit neku svoju skuhanu klopu (nisam sigurna ni da sanitarni propisi to dopuštaju) ali postoje li zdrave grickalice ili nešto što će joj utažit glad?
    Palo mi je na paet voće - to mogu zamoliti da joj daju kao zamjenu ali za jabukama nije luda a trenutno nije sezona ničega. Ne mogu joj dati 6 banana dnevno, drugo neće.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

da te malo utješim, kad prođe adaptacija bolje će ti jesti. meni sin prvih tjedan-dva nije htio ručati u vrtiću, a onda smo se dogovorili da će mama doći po njega čim ruča. ok, on je bio malo stariji pa smo to s njim lakše izveli, ali s vremenom će ti se i ona naviknuti na jaslice pa će početi i jesti. znaš i po sebi da se pod stresom teško može jesti.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa Vidi poruku
    da te malo utješim, kad prođe adaptacija bolje će ti jesti. meni sin prvih tjedan-dva nije htio ručati u vrtiću, a onda smo se dogovorili da će mama doći po njega čim ruča. ok, on je bio malo stariji pa smo to s njim lakše izveli, ali s vremenom će ti se i ona naviknuti na jaslice pa će početi i jesti. znaš i po sebi da se pod stresom teško može jesti.
    Pa sad....

Ma znam da će biti bolje s vremenom ali kad se nakon dva tjedna razboli pa mi se čini da će adaptacija trajati vječno.

Datum pristupanja
    Jan 2009

Početno

Neka djeca ponovo piške, neka se noću bude, neka se ne daju odlijepiti od mame cijelo popodne nakon vrtića, neka plaću, a neka djeca odbijaju jelo (kako je već rečeno - pod stresom se teže jede, barem neki...). Tvoja je očito u ovoj kategoriji...
    Jasno mi je da te to brine radi lakše mogućnosti da se razboli, ali što ćete (i ti i tete) stvarati manji pritisak da MORA jesti, to će se i to prije uhodati, kad se ona privikne (iako to može potrajati, pogotovo kako ti kažeš ako je često bolesna...)
    Napisala si da joj ne možeš davati 6 banana dnevno - i ja se sada ne šalim kada pitam a zašto ne??? Ako ti ne želi drugo voće, mislim da je bolje 6 banana, nego čajne kekse... Banane su vrlo zdrave. Ako te brine da će previše jesti banane, onda joj daj te banane svaki drugi dan (mi smo ti na jednoj posebnoj prehrani, radi alergije i dermatitis, i jedan od prinicipa tog režima prehrane je, da ne daješ iste stvari svaki dan, nego svaki 2. ili 4. dan - pa zato kažem, daj joj onda svaki drugi dan, a nema veze ako ih i puno pojede taj dan kada ih jede). A taj dan kada nema banane, možda onda može proći jabuka (ili neko suho voće...) - ili u krajnjem slučaju keksi... A ti osiguraj fini ručak kod kuće, i večeru, i bogat doručak... dok se ne uhodate...
    Sretno!

Osoblje foruma Mimah avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2009

Početno

Možda umjesto keksa kruh, dvopek ili oni krekeri- rižini, amaranthovi, kukuruzni.

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

brinu li te keksi ili mali kalorijski unos konkretne hrane? Jer ako ona tebi doma i dalje dobro jede, onda, iako sad ovo zvuci strasno, neka te jako ne brine sto u vrticu nece jer to je doista njen oblik protesta ili adaptacijsske krize. I sigurno ce proci, a moze potrajati i do tri mjeseca. U vrticu ima uvijek voća, te samo zamoli da joj iz kuhinje naruce dodatno voce, ne moras to sama donositi, a tete samo za strpljenje i neka joj bez obzira na odbijanje lijepo nude hranu. Mozda ako se mozes organizirati da je ranije dizes iz vrtica taj period da ti dugo ne ostaje bez jela..

kasiopeja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2004

Početno

brinu li te keksi ili mali kalorijski unos konkretne hrane? Jer ako ona tebi doma i dalje dobro jede, onda, iako sad ovo zvuci strasno, neka te jako ne brine sto u vrticu nece jer to je doista njen oblik protesta ili adaptacijsske krize. I sigurno ce proci, a moze potrajati i do tri mjeseca. U vrticu ima uvijek voća, te samo zamoli da joj iz kuhinje naruce dodatno voce, ne moras to sama donositi, a tete samo za strpljenje i neka joj bez obzira na odbijanje lijepo nude hranu. Mozda ako se mozes organizirati da je ranije dizes iz vrtica taj period da ti dugo ne ostaje bez jela..

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Brine me oboje.
    Ne želim da ruča kekse, pogotovo ne neko smeće (iako, de ti nađi zdrave kekse ).
    Voće neće, banane joj ne mogu non stop davati jer ju zatvaraju a ranije od ovoga ju ne mogu pokupiti jer radim u istom tom vrtiću i čim mi završi smjena (znači za 6 h), krećemo doma.

Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

suho voće je i zdravo i ima puno kalorija
    ima u DM-u keksa bez aditiva i bijelog šećera pa možeš probat i s tim...

u svakom slučaju, adaptacija ne traje vječno, tak da će i to jednom prestat

Osoblje foruma Bubica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

moja nije prvih mjesec dana u vrticu nis jela, je iz protesta nego zato sto s godinu dana uopce nije jela nista osim cice. Dakle, niti doma, niti tamo (osim malo jogurta). prezivjela je, i onda kada je krenula jesti - jede sve zivo.

Ja joj ne bi nudila zamjensku hranu, pogotovo ne kekse jer to moze preci i u naviku. Posebice ako kod kuce ipak nesto pojede a i doji.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •