Pokazuje rezultate 1 do 23 od 23

Tema: Steznik nakon carskog

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno Steznik nakon carskog

U bolnici su mi rekli da čim dođem doma moram počet nosit steznik (dali tip steznika i sve). Danas sam ga stavila na pola sata i skoro umrla. Osim što nisam niš mogla radit (kao da mi je netko zaljepio sa selotejpom), užasno me počeo boliti šav i nakontoga sam sat vremena dolazila k sebi.

Da li je to normalno? Treba to bolit? I, da li je ispravan položaj ispod pupka (više na bokovima - tak su MM savjetovali u trgovini) ili na trbuhu?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Ja ga nisam koristila. Patronažna mi je rekla da ga izbjegavam dok krastice ne otpadnu. Jer koža ipak ispod njega ne diše. Nosila sam stezne gaće tjedan dana i odustala. Smetale su mi. I nemam nikakvih problema.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ja sam ga koristila jako kratko jer mi je bio jako neudoban i gornji rub mi se urezivao i napravio ranicu. Stavljala sam ga na trbuh jer mi ga je fizijatrica i savjetovala zbog razmaknutosti trbušnih mišića. Jedino se više ne sjećam da li sam ga stavljala odmah nakon dolaska iz bolnice ili ipak nešto malo kasnije.

annabella

Početno

otprilike 3 tjedna nisam mogla i gaćice ni korzet (šavovi od carskog), ali onda mi je stigao steznik iz "neckermanna" i njega mi je bilo udobno nositi jer ide samo oko struka, ispod grudi do bedara.

Arijana avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2003

Početno

Annie, pa ti si rodila!! Čestitam :D

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Citiraj Arijana prvotno napisa
    Annie, pa ti si rodila!! Čestitam :D
    Jesam, jesam, hvala!

U subotu smo tek stigli iz bolnice, mali Roko je prava faca. Ukratko - nakon sat i pol strašnih trudova uzrokovanih dripom u predrađaoni i 8 sati u boxu, na kraju sam završila na carskom jer se nisam otvarala, a Roko se nije htio spustit (čovjek se upirao meni o rebra :/ ).

Ali sad je sve OK, uživamo u maloj ljubavi

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Annie, imala si porod vrlo, vrlo slican mom
    Cestitam na malom Roku!!!

A sto se steznika tice, nosila sam ga do 40 dana nakon poroda (a pocela tjedan dana nakon izlaska iz bolnice) isto po preporuci fizijatrice. Nisam ga stalno nosila, vec samo kad smo isli negdje van (do 2 sata dnevno) da mi pomogne da stanem u svoju odjecu :namig:
    Prestala sam nakon posjeta doktoru koji mi je rekao da mi to nije potrebno i da je bolje da se misici sami vrate u svoje stanje.

E pa sad ti procjeni po tome kako se osjecas. Mislim da je tu najbitnija ta osobna odluka jer i ginekolog i fizijatar su specijalisti, pa svatko ima svoje misljenje.

I da ponovo trebam odlucivat, opet bih ga nosila neko vrijeme.
    A za rez mi nije smetao jer sam ga vezala da mi bude bas iznad reza.

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Mony, iznad reza?? Ti si ga onda imala na trbuhu?
    Meni su izričito naglasili (kod kupovine i fizioterapeutkinja) da se ne nosi na trbuhu nego da se počne stavljati na bokove i završava ispod pupka. Ako ga staviš na trbuh možeš pomaknuti maternicu ili tak neke spike.

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ali meni su rekli da ga nosim zbog toga što su se trbušni mišići razmaknuli više nego bi trebalo, a to onda znači na trbuhu :/
    A i kada me fizijatrica pregledavala pokazala je gdje su jače razmaknuti - iznad pupka, znači gornji trbušni mišići. A maternica je ipak niže.

Mony avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2004

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Ali meni su rekli da ga nosim zbog toga što su se trbušni mišići razmaknuli više nego bi trebalo, a to onda znači na trbuhu :/
    A i kada me fizijatrica pregledavala pokazala je gdje su jače razmaknuti - iznad pupka, znači gornji trbušni mišići. A maternica je ipak niže.
    Upravo ovako ko Brundi.
    A fizijatrica mi je upravo tako rekla - iznad reza, jer su i meni misici, kao Brundi, oko pupka bili jaaako razmaknuti.
    No, on je isao i preko bokova - znaci dolje je kraj bio centimetar-dva do reza (a rez je jako nisko) i gore je isao preko bokova pa negdje do pocetka rebara.
    Doktor mi nije nista rekao o pomicanju maternice, vec iskljucivo o misicima :?

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Cure, kako to da ste išle fizijatru?? Da li je to neophodno?
    Ja se još nisam odvukla do ginića na pregled !!! Sramota

Steznik sam nosila (onaj do pupka nekih 3 tjedna, a sada sam na gaćama. Da nema njih ne bih mogla baš ništa obući do stare garderobe. Ovakpo ipak stanem u jedne hlače.
    Trebala bih i streznik za bedra
    Bojim se, nikad više 50 kg

Brunda avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Citiraj Mirta30 prvotno napisa
    Fizijatrica je došla do nas "carica" još u rodilištu.

Mirta30 avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Citiraj Brunda prvotno napisa
    Fizijatrica je došla do nas "carica" još u rodilištu.
    ¸
    Svaka čast !!!
    Pretpostavljam sv. Duh

Datum pristupanja
    Jun 2005

Početno

Ja sam zvala rozistep. Kaže mi viša fizioterapeutkinja tamo da se obavezno stavlja na bokove i ispod pupka, nikako na trbuh jer inače stišće maternicu prema dolje i dolazi do spuštanja maternice.
    I rekla mi je da je to kaj me boli normalno, i da će to bit tak par dana dok se to sve malo ne vrati u normalu, da ću osjećat stezanje maternice kao dan-dva nakon carskog.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

Pretpostavljam sv. Duh
    je, sv. duh ! annie i ja bile zajedno, rodile u razmaku 1 dana...i potpisujem sve što jei ona napisala, osim problema s bolovima - meni je steznik ok, samo me živcira što mi se sfrče prema gore kad sjednem pa me žulja :/ ...

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja još nisam rodila ali sam dobila preporuku da zbog razmaknutih mišića poslje poroda koristim steznik, može li mi neko napisati koja je njegova funkcija točno, da li samo estetska (pretpostavljam da nije samo to) ili zdravstvena. I zašto nisu dovoljne samo vježbe?

Datum pristupanja
    Sep 2005

Početno

ja sam rodila u vinogradskoj. prije polaska kući dr. mi je rekla da u principu steznik nema smisla, da ga mogu nositi ako mi daje osjećaj sigurnosti jer mi drži šav čvrsto, ali da zapravo ne dopušta mišićima da se normalno kontrahiraju i rade svoj posao, što mi se čini logično. Steznik sam ipak nosila jedno 2-3 tjedna, a onda kad sam ga skinula točno sam osjetila što je dr rekla. da vam ne govorim o tome da nisam znala koliko čvrsto ga treba stegnuti (imala sam onaj iz anite), pa kad bih pretjerala, a probava radi, osjećala bi užasne bolove...katastrofa, sada je ok ovako bez njega, čak sam primjetila i svoje trbušne mišiće.... :D :D :D , nakon 20 kg dobivenih u trudnoći.....sve se polako vraća na svoje!

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

eto mene na ovom topic-u od danas. nije mi bas jasno ovo za steznik. netko je napisao, mozze se nositi steznik, na bokovima i ispod pupka, ali nikako na trbuhu. imam nekakve gace, koje umjesto lastisa imaju steznik debeo 10-ak cm, i doseze do pupka. smijem li to nositi?
    porodila sam se 1.11 carskim rezom, i stomak mi je kao da sam u 6. mjesecu doktor mi je rekao da ce se sve vratiti (jednog dana?!?!), kad budem pocela raditi trbusnjake, za 2 mjeseca, ali me je ohrabrilo to sto ipak mogu nositi steznik.
    koliko se vremena u toku dana smije nositi takav steznik i koliko jako treba da steze. inace, meni stomak nije samo ispod pupka, pa ne znam kako cu se resiti i tog dijela iznad. tj kako njega da sredim , pa da udjem u staru garderobu?

annabella

Početno

meni je pomogao onaj iz "Neckermanna". Gačice mi nisu bile praktične jer mi je stomak ostao dosta visoko, pa bi se to sve presavilo preko ruba gačica. Ostalo mi je još malo stomačića, ali to ide s trbušnjacima dolje.

Datum pristupanja
    May 2005

Početno

ja prije dva dana obavila 1. pregled od poroda (carski, 07.10.) i pitam doktora za steznik, a on kaže da su to gluposti i da ničem ne služe i da ga ne nosim ako me smeta. a ako ne i ja se s njim osjećam bolje da neće škoditi. drugim riječima - ničem ne služi, ali ničem ni ne škodi pa tko voli...

sorciere avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam dosta dugo nosila gaćice-steznik, i to jako duboke. i ne znam kako bih bez toga. bile su otprilike broj veće od onog što se može nositi kad nemaš ranu od carskog, tako da nisu jako stezale - ali su dovoljno stezale da mi se trbuh ne objesi. ja nisam tip vježbalice , pa su moji mišići trebali vanjsku podršku.

Datum pristupanja
    Jul 2005

Početno

ja danas prvi put probala steznik iz razloga što mi trbuh ne stane ni u jedne hlače iako je već prošlo više od mjesec dana od poroda.gubim nadu da će se uopće smanjiti ali nisam to htjela reći nego da me je prilično bolila rana kad sam ga skinula iako nije bio prejako stisnut pa neznam jeli to baš normalno :? :? :?

Datum pristupanja
    Apr 2005

Početno

Citiraj alisaskvo prvotno napisa
    ja danas prvi put probala steznik iz razloga što mi trbuh ne stane ni u jedne hlače iako je već prošlo više od mjesec dana od poroda.gubim nadu da će se uopće smanjiti ali nisam to htjela reći nego da me je prilično bolila rana kad sam ga skinula iako nije bio prejako stisnut pa neznam jeli to baš normalno :? :? :?
    meni je bilo isto. stezne gaćice su mi bile puno bolje. nosila sam ih samo zato da stanem u hlače

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •