-
Prvi rođendan
Interesiraju me Vaša iskustva. Kako ste proslavili ili namjeravate proslaviti ročkas Vašek bebolinača... Koliko ljudi? Gdje? Što ste poklonili za uspomen? Mi imamo još mjesec dana, pa da polako isplaniramo.
-
Imamo ljetni rođendan, što mi super odgovara, pa smo ga proslavili na dvorištu (iza kuće). Ljudi je bilo preko 20 (zvuči puno, ali nije puno novih, jer je samo nas ukućana 9) A i budući da imamo veliko dvorište to se ne primjeti. Svatko se rasprši na svoju stranu i super.
Meni je bilo bitno nekoliko stvari:
- da je proslava vani
- da mi je stan slobodan u slučaju da primjetim da je djetetu u bilo kojem trenutku previše, da imamo mogućnost otiči unutra i gotovo
- da proslava počne u cca 11 i završi prije 15 sati, jer je bilo više male djece koja popodne spavaju, pa da se svi lijepo najedemo, poigramo, i onda da se svatko pokupi doma na spavanje. Da nemam goste cijeli dan, a i da dijete ima vremena srediti dojmove i pregledati poklone prije spavanja
Drugi rođendan smo slavili u isto vrijeme, na istom mjestu, s istim ljudima, a tako ćemo vjerojatno i dalje.
MM i ja smo mu poklonili veliki drveni vlak na koji se slažu razni drveni oblici, a za 2. rođendan like a bike.
Nije mi bilo bitno da poklanjam nešto baš za uspomenu.
Posljednje uređivanje od Anemona : 14.02.2010. at 21:42
-
Mi smo prvi proslavili na vikendici, 10 dana posle pravog rođendana. Baš na dan rođendana MM je uzeo slobodan dan i ceo dan smo ga proveli u šetnji, išli na izlet i u zoo vrt. A proslava je bila za 1. maj kad ionako niko nije radio, a vikendica nam je na 20 minuta od grada pa smo lepo ceo dan slavili i roštiljali. Veliko dvorište, kuća, pozvana je bila familija (dvoje dece) i par naših priajtelja sa i bez dece. Fino smo se proveli, slavljenica dva puta spavala, sve super.
A drugi smo proslavili kod kuće, petoro dece (i njihovi roditelji) i bake i deke. I to je bilo super, N je bila oduševljena količinom dece u stanu, poklone nije ni pogledala, u jednom trenutku smo izašli malo u dvorište zgrade gde imamo parkić, deca su se baš lepo provela. Rođendan je bio od 17-cca 20h i to mi je čisto dovoljno bilo. Klopu smo spremili sve na čačkalicu, deci sam pekla muffine slane i slatke, ali malo su jako jeli. Torte smo pravile moja mama i ja, ja volim da je hrana domaća pa kad god imam vremena uvek sve sama pravim.
Nadam se da ćemo i treći isto kao drugi, ja volim kućne proslave!
-
Mi Nađi za uspomenu, za svaki rođendan po dogovoru kupujemo komad zlatnog nakita, ali je premala pa joj ne dajemo. I naravno neku igračku
-
Mi smo isti dan imali i krstenje i rodjendan.
Proslavili smo kod kuce,uz ne previse ljudi,samo najblizi.
Bude guzva,ali ne traje dugo.Bebi nismo nista kupovali,dobila je dosta zlata,igracaka i kojecega od gostiju.
I starijoj deci smo prvi rodjendan proslavljali kod kuce,ali verujem da cemo za ubuduce ipak izabrati igraonicu.
-
prvi rockas, nama 3.2. pa nije bas zgodno za proslavu kaj se vremena tice...polijepili mu balone po kuci, naparavila mu " torticu " od keksa i pudinga samo za njega ( bojala se alergije na jaja, ja imala ) koja ga je cekala nakon buđenja, dosle bake, striko... puhnuo svjecicu i zabavio se s tortom skroz, nakon toga zavrsio na kupanju koje obozava i sve smo to snimili i slikali. kupili ja mislim onaj sator za igru koji su nedavno poceli reklamirat. a sad je bila druga prica. doslo dvoje naj prijatelja s djecom, seka i muz sa djecom, ja ispekla tortu za svjecicu, frendica jos dvije, napravila muffine, narucili pizzu, oni razvaljivali po kuci mi skakali za njima, al bilo je bs lijepo....
-
1. isve ostale roćkase slavili vani u dvorištu(cura je ljetnica) a bilo nas je hm oko 40.velika samo obitelj pa imamo roštiljadu,tortu i ostalo.Klinci imaju cijelo igralište a mi starci uživamo
Lani je mm curki napravio kućicu s toboganom,2 ljuljačke i pješčanik(kao u parku) i to joj je bio poklon
-
-
Ma super zvuci sve ovo...meni glavni problem što mi slavimo u 3 mjesecu i pitam se pitam kamo strpat sve ljudeke. Samo najuži krug, nas 20
A ne bih voljela razdvajat.
-
mi smo imali veliki ročkas(60 ljudi) kod dide u vikendici jer je dida svom unuku htio organizirat ročkas a s obzirom da moj tata(dida ne živi trenutno u hr.ovo je bilo okupljanje i rodbine i najdražih prijatelja. s obzirom da je borna užasno društvena beba njemu je puna kuća(i dvorište jer nam je vrijeme bilo više kao jesensko nego zimsko)ljudi bila predobra stvar. ročkas je radi slavljenika i njegovog spavanja a i njegovih dr.malih prijatelja koji spavaju popodne, bio od 11-16 a i s obzirom da je rođen na Staru godinu i drugima je to pasalo da se ljudi stignu odmoriti i spremiti tko je išao na doček Nove. jedino me mučilo što pripremiti za toliko ljudi pa smo imali catering a ja sam pekla torticu, jedna za odrasle a jedna koju je mogao on papati...i tako smo prvi ročkas proslavili u velikom stilu a najvažnije slavljenik nam je bio super raspoložen.
-
jao,zrinska,kužim te. i mi smo u 3 mj. stalno si mislim kako da to izvedem. nemamo veliki prostor,a obitelj je dosta velika pa neznam kako ih "upariti". tema ti je ODLIČNA. nadam se da će nam netko dati dobre ideje..
-
Kolko puno razmišljam nadam se da ću do ročkasa razraditi taktiku
)
-
i ja se nadam. već sam imala valjda 100 ideja,ali nijedna nije nešto..
-
Cure, ako ne možete u isto vreme sve goste, mi smo ovako uradili: jedan dan roditelji sa decom (petak popodne) posluženje na čačakalicu, plastične čaše, kartonski tanjiri.... pravi dečiji rođendan. Lako smo sve spremili, igračke lopatom rasklonili
gosti su se razišli do 21h jer su svi sa decom, hrane i torti ostalo. A onda su nam sutradan došli "matorci" babe, dede, prababa, tetke.... uz salatice koje su ostale MM kupio gotov roštilj, bili su na kasnom ručku, popodne kad se mala probudila. Tako smo u dva dana odradili rođkas, prvi dan se N izigrala sa decom a drugi bila u centru pažnje baba, deda i rodbine.
-
Nama je prvi ročkas u petak i upravo smo napravili ovo sto vissnja pise,
raspodjelili goste u dva dana,nema nam druge...
mi smo ih raspodjelili na stare i mlade
-
tako ćemo i mi. jućer sam razradila plan. jedan dan bake i djede i prabaka i pradjed,a drugi dan kumovi i braća. ništa veliko i ne neka velika fešta.. bit će toga kasnije. hvala vam na idejama i pomoći..
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma