Pokazuje rezultate 1 do 7 od 7

Tema: Demo verzija drzavne mature

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno Demo verzija drzavne mature

evo vam info
    a sad idem rijesit jedan ispit
    da vidm jel bi ja prosla

Na internetskoj stranici http://ispiti.skole.hr/ objavljena je demo verzija državne mature, kojoj slobodno mogu pristupiti svi zainteresirani i online vježbati polaganje ispita državne mature. Demo verzija državne mature je elektronička simulacija rješavanja ispita državne mature, koja učenicima omogućuje testiranje znanja iz svih obaveznih (viša i osnovna razina) i izbornih predmeta državne mature.

Online ispiti su sastavljeni na temelju oglednih ispita za državnu maturu Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. Učenici imaju mogućnost jednostavnog pristupa ispitima, rješavanja ispita državne mature te trenutni uvid u rezultate i napravljene pogreške.

Cilj ove demo verzije je da učenici steknu što vjerniji dojam prave državne mature i tako uklone sve dileme i nedoumice te izvježbaju najbolji način primjene svog znanju u rješavanju ispita državne mature.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

prvi dio ispita iz HR imam 8 od 12... nije ni tak lose, obzirom na to da sam to ucila prije jedno 20 i vise godina

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

2. tekst - Novela od Stanca 9/19 - dobar rezultat obzirom da istu nikad nisam procitala
    3. tekst - 10/18 :ajme:
    4. tekst - 7/13 :uzas:
    skupno zaboravila, al rijesila vise od 2/3 tocno

ne znam kolko je potrebno za proc maturu, al valjda pola - sretno maturanti - ne bu vam lako, iako ova pitanja doista olaksavaju i mozes naucit nekaj iz njih jer dozvoljavaju da rjesavas sve dok sve tocno ne rijesis i upozoravaju natocne i netocne odgovore... i fakat moras bit tele, ak nakon toga nis ne naucis

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja sam prošao matematiku obje razine sa 100%. :D Hrvatski 95%. Not bad.

Inače, evo još jedan zanimljiv link za one koji imaju djecu maturante: http://mojamatura.net/ - besplatne online instrukcije za DM

Imam dvoje klinaca na instrukcijama za DM. Obojica su uzeli matematiku osnovnu razinu. Osnovna razina matematike DM je isključivo gradivo OŠ. Na cijelom prošlogodišnjem testu probne DM je bilo možda 2 zadatka gradiva SŠ, a sve ostalo gradivo OŠ. Svjestan sam da nekima matematika ne ide. Ali to je gradivo OŠ, imaš formule i još smiješ koristiti znanstveni kalkulator!
    Posljednje uređivanje od YosephK : 15.02.2010. at 12:20

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja matku nisam ni pokusavala rjesavat
    prvi zadatak koji mi se otvorio nisam znala i kad sam jos vidla desno one formule... pobjegla sam...
    totalno nisam tip za matku

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Probala ja matematiku jučer - natukla nekakvih 60 % na osnovnoj razini... Loše, loše.... Nije mi se dalo pisati, pa sve nešto iz glave šacala odgovore "po prilici". Takva sam bila i kao đak/student... brzopleta i s velikim faktorom greške.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Gledala sam jučer onu emisiju o državnoj maturu. Jedna je maturantica rekla da je zakinuta jer njezinih 4,5 sad više nije 5 kao i kod kolegice koja ima 4,9, a ona si je baš poštimavala da prođe s pet za dlaku (ovo je parafraza, ali u biti je to to) i mislila je da će biti oslobođena mature. Inače bi se, reče, više potrudila.
    Vjerujem da su ove godine maksimalno smanjili kriterije. Ako očekuju da to profunkcionira.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •