Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: Zadaća preko vikenda

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ni kod nas nema zadaća preko vikenda.
    ponekad... kako petkom donesemo torbu i spustimo je u ostavu, samo je u ponedjeljak ujutro sa tog istoga mjesta i uzmemo.

učiteljica čak ne dopušta da se gradivo koje je zaostalo zbog bolesti ili putovanja nadoknađuje u jednom vikendu, nego - "kad stigne".
    zato dijete ide s velikim veseljem u školu.

Datum pristupanja
    Aug 2006

Početno

Nemamo zadaća preko vikenda.

camel avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2005

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa Vidi poruku
    ni kod nas nema zadaća preko vikenda.
    ponekad... kako petkom donesemo torbu i spustimo je u ostavu, samo je u ponedjeljak ujutro sa tog istoga mjesta i uzmemo.

učiteljica čak ne dopušta da se gradivo koje je zaostalo zbog bolesti ili putovanja nadoknađuje u jednom vikendu, nego - "kad stigne".
    zato dijete ide s velikim veseljem u školu.
    identično i kod nas.

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Nisam se mislio uključivati u ovu temu, ali ipak moram reći nekoliko crtica.

Za početak, upravo sam ponovno išao čitati HNOS i nigdje nisam naišao da piše da nema zadaća vikendom.

Piše (citiram):

Konceptualno unesena promjena u odgojno-obrazovnu
    i nastavnu djelatnost u πkoli odnosi se na usmjerenost
    poučavanja na uËenika. Ona podrazumijeva:

• ...
    • upućivanje na samostalno učenje kod kuće,
      upućivanje u tehnike uspješnog učenja i sustavno
      praćenje izradbe domaćih zadaća,
    • ...
    • razumljivu komunikaciju, dogovorena načela rada
      u školi, način praćenja učenikova rada kod kuće, i
      zahtijevanje dosljednosti u njihovu provođenju,
    • ...
    I da se razumijemo, ja ne dajem zadaće ni vikendom (iz jednostavnog razloga što vikendom nema škole) ni preko vikenda. Ja zadam zadaću u petak, a onda neka učenici zajedno sa roditeljima dogovore kad će rješiti tu zadaću. Izuzetak je petak popodne... Tada ne dam zadaću jer je škola u ponedjeljak ujutro, pa im ipak želim ostaviti subotu i nedjelju slobodnu. A ako je škole u petak ujutro, onda je zadam. Ništa previše, 2 lagana zadataka. Ne da se ne opuste, već jer znam da vrlo velika većina učenika u višim razredima osnovne škole, osim pisanja domaće zadaće knjigu, ništa više ne rade. Čast izuzecima, ali moram konstatirati da su takvi zbilja u manjini.

I smješno (ili možda žalosno?) mi je kad prosvjetari ovdje kažu da ne rade ništa vikendom. A kad pripremaju nastavu za ponedjeljak?

Za kraj jedna istinita pričica... na jednom roditeljskom sastanku napadne mene jedna majka riječima "Otkud vama pravo tražiti da dijete ima domaću zadaću ili geometrijski pribor na nastavi?". Moj odgovor na to je bio "Gospođo, što se mene tiče, vaše dijete ubuduće ne mora imati ni geometrijski pribor, ni zadaću...ma ne mora imati ni udžbenik ni bilježnicu. Ali kako onda očekujete da dijete savlada gradivo ako ne može pratiti nastavu?"

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •