Pokazuje rezultate 1 do 50 od 64

Tema: Zadaća preko vikenda

Hybrid View

prethodna poruka prethodna poruka   sljedeća poruka sljedeća poruka
    babyboys avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

dobro, jedno pitanje za vas koji torbu zaboravite do ponedjeljka, šta vas ne zanima šta vaša djeca rade u školi?
    pogotovo boravkaši.
    teško mi je povjerovati da su svi tako jako pričljivi i da podnose dnevne temeljite izvještaje.
    osim toga, nama na potpise doplaze testovi za vikend. i obavjesti - vrlo često ne u informativki jer nama učiteljica šalje pisma.
    možda je tako samo kod nas, ali svejedno mi je nepojmljivo da ne treba barem štajaznam, staviti novu gumicu u pernicu, pa se ćirnu i knjige.
    od 50-ak sati odmora stvarno ih pola sata sat neće neznam kako oštetiti
    Posljednje uređivanje od babyboys : 25.02.2010. at 21:34

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

barem sada, dok sve ide glatko, želim da shvati kako je škola njezina briga.
    a ona u školi - naša.

ako smo za vikend kod kuće, pogledamo.
    ali, vrlo često odemo petkom i vratimo se nedjeljom i onda je uzmemo kako smo je ostavili.
    gumice, šiljenje olovaka... neka budu njezina obaveza.
    radije neka dobije opomenu od učiteljice i neka nauči da mora brinuti o svojemu priboru, nego da ja to radim umjesto nje.
    ako treba nešto dokupiti, neka prijavi.

kod nas nema informativki niti ikakvih pisama; učiteljice viđamo svaki dan kada idemo po dijete i svaki dan dobijemo izviješće. uvijek nađu vremena za svakog zainteresiranog roditelja tako da informacije gotovo nisu ni potrebne.

jednom prilikom sam ih pitala je li normalno da nemam pojma da su imali lektiru i ona je rekla da jest.
    odonda gledam njezinu školu kroz prizmu manje zabrinutosti. čini se da za sada sve dobro hendla sama.
    kad zapne, tu smo.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

da ne ispadne kako smo indolentni prema školi....
    nismo, ja u sebi brinem, ali ne želim da ona to zna. svoje brige radije podijelim s učiteljicom, nego s njom.

spunky125 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2008

Početno

petak je radni dan kao i svaki drugi, pa ako po pripremi za sat imaju zadaću, onda je i dobiju, a ja se ne opterećujem time je li petak ili ne. Stvar školovanja je da nauče organizirati svoje vrijeme, da rade redovito, i uglavnom se problemi s previše školskih obveza preko vikenda javljaju zbog kampanjskog učenja i neredovitog izvršavanja svojih obveza. Sat vremena subotom ili ned. popodne ili čak 2 i 3 ne smatram previše vremena za školu. Jer ako si djeca ne pogledaju što imaju u pon ujutro (npr) kako će biti spremni za nastavu, treba li onda ukinuti i ispitivanja pon? -)

isto tako slažem se da vikend služi za odmor, ali nažalost rijetki od nas se odmaraju za vikend i imaju subotu slobodnu, npr. ja : treba ispraviti testove, pripremiti nastavu za sljedeći tj i sl. Mm nije prosvjetar i kak ti ima slobodne vikende, ali ipak rijetko kada ne potroši bar 2,3 sata na rad jer ako želiš dobro raditi svoj posao onda to znači i više angažmana.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    dobro, jedno pitanje za vas koji torbu zaboravite do ponedjeljka, šta vas ne zanima šta vaša djeca rade u školi?
    pogotovo boravkaši.
    teško mi je povjerovati da su svi tako jako pričljivi i da podnose dnevne temeljite izvještaje.
    osim toga, nama na potpise doplaze testovi za vikend. i obavjesti - vrlo često ne u informativki jer nama učiteljica šalje pisma.
    možda je tako samo kod nas, ali svejedno mi je nepojmljivo da ne treba barem štajaznam, staviti novu gumicu u pernicu, pa se ćirnu i knjige.
    od 50-ak sati odmora stvarno ih pola sata sat neće neznam kako oštetiti
    X

Kod nas se traži da roditelji pregledaju bilježnice i potpišu na zadnju stranicu da su ih pregledali. To mi napravimo odmah u petak, subota jutro je rezervirana za eventualne "rupe" iz boravka (kod mlađeg, kod starijeg nema ništa, on ima odlične učiteljice i jutarnju i popodnevnu, što kod mlađega nije slučaj).

Mi samoinicijativno s djecom vježbamo npr. zbrajanje i oduzimanje (to smo prije radili), sada tablicu množenja, sa starijim pisano množenje... Zadam mu u subotu 5 zadataka - to otme 15 minuta. Ako ide - stvar je gotova. Ako ne ide, onda provjerim da li razumije, pa zadam još pet. Mlađi je "nepismen" u smislu da mu teško ide pravopis, pa on dobije sličnu provjeru u vidu 2-3 rečenice iz gradiva koje su radili. Ako zna - ok, ako ne zna, onda tražimo rupe u razumijevanju. Priroda i njemački rješavaju se za računalom (dobili smo cd uz udžbenike, taman dovoljno da se u 5 min ponovi gradivo). Ponekad od svoje volje rade mentalne mape.

Za sada bi mogli i bez toga, ali uspostavili smo naviku da se tako radi i vjerujem da neće biti nikakav problem malo pomalo pomicati potrebno vrijeme učenja.

Iduće godine moj stariji izlazi iz boravka, ali navika pisanja zadaće čim dođe kući odavno je uspostavljena, tako da ne očekujem probleme.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •