Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
dobro, jedno pitanje za vas koji torbu zaboravite do ponedjeljka, šta vas ne zanima šta vaša djeca rade u školi?
pogotovo boravkaši.
teško mi je povjerovati da su svi tako jako pričljivi i da podnose dnevne temeljite izvještaje.
osim toga, nama na potpise doplaze testovi za vikend. i obavjesti - vrlo često ne u informativki jer nama učiteljica šalje pisma.
možda je tako samo kod nas, ali svejedno mi je nepojmljivo da ne treba barem štajaznam, staviti novu gumicu u pernicu, pa se ćirnu i knjige.
od 50-ak sati odmora stvarno ih pola sata sat neće neznam kako oštetiti
X

Kod nas se traži da roditelji pregledaju bilježnice i potpišu na zadnju stranicu da su ih pregledali. To mi napravimo odmah u petak, subota jutro je rezervirana za eventualne "rupe" iz boravka (kod mlađeg, kod starijeg nema ništa, on ima odlične učiteljice i jutarnju i popodnevnu, što kod mlađega nije slučaj).

Mi samoinicijativno s djecom vježbamo npr. zbrajanje i oduzimanje (to smo prije radili), sada tablicu množenja, sa starijim pisano množenje... Zadam mu u subotu 5 zadataka - to otme 15 minuta. Ako ide - stvar je gotova. Ako ne ide, onda provjerim da li razumije, pa zadam još pet. Mlađi je "nepismen" u smislu da mu teško ide pravopis, pa on dobije sličnu provjeru u vidu 2-3 rečenice iz gradiva koje su radili. Ako zna - ok, ako ne zna, onda tražimo rupe u razumijevanju. Priroda i njemački rješavaju se za računalom (dobili smo cd uz udžbenike, taman dovoljno da se u 5 min ponovi gradivo). Ponekad od svoje volje rade mentalne mape.

Za sada bi mogli i bez toga, ali uspostavili smo naviku da se tako radi i vjerujem da neće biti nikakav problem malo pomalo pomicati potrebno vrijeme učenja.

Iduće godine moj stariji izlazi iz boravka, ali navika pisanja zadaće čim dođe kući odavno je uspostavljena, tako da ne očekujem probleme.