-
Protivila bih se vrlo jednostavno, izjasnila bih se. Otišla bih na razgovorom s učiteljem/učiteljicom i izložila svoje protivljenje. Iznijela bih ti na roditeljskom sastanku da se čuje mišljenje drugih roditelja i isto tako na Vijeću roditelja. Imam jako dobre odnose sa svim učiteljima moje djece i mislim da se mnogo toga može riješiti normalnim ljudskim razgovorom. Do sada smo u svemu odlučivali kao partneri: ne pokušavam biti učiteljica umjesto učiteljice, ali kao roditelj (i to bivši prosvjetar) nezaobilazni sam faktor u obrazovanju djece. Uostalom, kurikulum na mnogo mjesta govori o tom trokutu učenik - škola - roditelj.
U ovom konkretnom slučaju radi se o nametanju obaveza za slobodne dane, a to ne spada u nadležnost učitelja nego u nadležnost roditelja. Moja djeca većinu vikenda dosta toga rade za školu, sve ovo što je lijepo obrazložila školica. Još k tome kćeri subotom dolazi učiteljica koja s njom posebno radi, a sin ide na prvopričesnički vjeronauk. Tu je i sviranje, čitanje lektire i nadoknade propuštenog. No, osim vjeronauka, to nije obavezno i mi možemo odlučiti kako ćemo provesti naš vikend, na što imamo apsolutno pravo. Jednako kao što odrasli ljudi ne moraju raditi u slobodne dane, tako ne bi trebala ni djeca.
-
Ja ću samo ponoviti ono što sam rekao - zadaću dajem za petak popodne/ponedjeljak ujutro, a kad će je učenici napisati nek odrede oni i njihovi roditelji. Ne može mi se predbaciti da sam djecu zaposlio subotu/nedjelju kad nikad nisam rekao djeci "to _morate_ napisati preko vikenda". Jasno je i meni da im treba odmor za vikend, ali organizacija njihova slobodna vremena/vremena za učenje zbilja nije u mojoj nadležnosti.
Što me podsjetilo na jednu majku koja mi je rekla jednom prilikom da njena kćer nikako ne može pisati zadaće jer svaki dan nakon škole ide prvo na balet, pa na flautu. Da, pohvalno je to. I treba poticati djecu na bavljenje nekim aktivnostima. A roditelj i učenik su tu da odrede prioritete.
-
aha, sad vidim da je dobiju i za petak i za ponedjeljak. (jel dobro kuzim?)
zasto je toliko vazno da je dobiju za ponedjeljak? odnosno zasto se mora pokriti cijeli tjedan razmisljanjem o zadaci?
moji klinci uvijek dobiju zadacu za do petka i sasvim pristojno svladavaju gradivo.
Pravila pisanja postova
- Ne možete otvoriti novu temu
- Ne možete ostaviti odgovor
- Ne možete stavljati privitke
- Ne možete uređivati svoje postove
-
Pravila foruma