Slažem se, mislim da tako treba biti. Zadaća za ovaj vikend od dvije strane matematike i 30 pitanja iz lektire plus zadaća ej i vj( na što se ne bunim jer ih imaju dva puta tjedno) je za mene puno previše. I da, lektiru je pročitala odavno,( nije kampanjac), al je zadatke dobila danas za ponedjeljak.Jesam učiteljica s 15 godina iskustva( pucajte po meni kolko hoćete

), al mislim da ovo nije dobro, bar u nižim razredima OŠ. I nisam otvorila temu da blatim i ogovaram kolege, već me ponukala čista znatiželja kako je u drugim školama i razredima. Po meni vikend je vrijeme koje će đaci i roditelji iskoristit na način koji žele, bez nametanja obaveza i neizbježne nervoze koja ide uz to. Nekad
će to biti i vrijeme kad će se čitat lektira, učit iz nekih drugih izvora i situacija, nadoknađivat propušteno ako je dijete bilo bolesno ( jer uz ovakve obaveze kad će to stić?), a nekad samo druženje s roditeljima, prijateljima ili braćom ( a zar i to nije korisno i hvalevrijedno provedeno vrijeme?) jer zbog ovakvog tempa života provodimo malo vremena zajedno. Plan i program OŠ je vrlo težak i zahtjevan i dat im malo predaha u tjednu mislim da treba.Jesam prosvjetar , al nisam rekla da niš ne radim za vikend( kao što reće jedan kolega). Ima vikenda kad ne dižem glavu sa knjige, priprema, testova, al ima vikenda koje si priuštim za obitelj. I nemojmo uspoređivat desetogodišnjaka s odraslim čovjekom. Zar zaista mislite da desetogodišnjaci( odnosno djeca o 6-10 godina- niži razredi) nemaju pravo odmorit se od škole bar jedan dan u tjednu?Na to ne mislim odmorit se od učenja jer učenje nije samo ono u školi. I da , danas je bila u školi plivanja, al svejedno sve to mora imat u ponedjeljak i još prepisat i nadoknadit ono što su ostali koji ne idu u školu plivanja danas radili.