Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12
Pokazuje rezultate 51 do 64 od 64

Tema: Zadaća preko vikenda

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    I mi preko vikenda posvećujemo sat-dva školi, ali to nije zadaća. Protivila bih se da moja djeca dobivaju zadaće preko vikenda, osim ako se radi o nekim iznimnim projektima. U tom slučaju više bih voljela da je vikend uključen u rok.
    Slažem se, mislim da tako treba biti. Zadaća za ovaj vikend od dvije strane matematike i 30 pitanja iz lektire plus zadaća ej i vj( na što se ne bunim jer ih imaju dva puta tjedno) je za mene puno previše. I da, lektiru je pročitala odavno,( nije kampanjac), al je zadatke dobila danas za ponedjeljak.Jesam učiteljica s 15 godina iskustva( pucajte po meni kolko hoćete), al mislim da ovo nije dobro, bar u nižim razredima OŠ. I nisam otvorila temu da blatim i ogovaram kolege, već me ponukala čista znatiželja kako je u drugim školama i razredima. Po meni vikend je vrijeme koje će đaci i roditelji iskoristit na način koji žele, bez nametanja obaveza i neizbježne nervoze koja ide uz to. Nekad će to biti i vrijeme kad će se čitat lektira, učit iz nekih drugih izvora i situacija, nadoknađivat propušteno ako je dijete bilo bolesno ( jer uz ovakve obaveze kad će to stić?), a nekad samo druženje s roditeljima, prijateljima ili braćom ( a zar i to nije korisno i hvalevrijedno provedeno vrijeme?) jer zbog ovakvog tempa života provodimo malo vremena zajedno. Plan i program OŠ je vrlo težak i zahtjevan i dat im malo predaha u tjednu mislim da treba.Jesam prosvjetar , al nisam rekla da niš ne radim za vikend( kao što reće jedan kolega). Ima vikenda kad ne dižem glavu sa knjige, priprema, testova, al ima vikenda koje si priuštim za obitelj. I nemojmo uspoređivat desetogodišnjaka s odraslim čovjekom. Zar zaista mislite da desetogodišnjaci( odnosno djeca o 6-10 godina- niži razredi) nemaju pravo odmorit se od škole bar jedan dan u tjednu?Na to ne mislim odmorit se od učenja jer učenje nije samo ono u školi. I da , danas je bila u školi plivanja, al svejedno sve to mora imat u ponedjeljak i još prepisat i nadoknadit ono što su ostali koji ne idu u školu plivanja danas radili.

Mukica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Citiraj Zdenka2 prvotno napisa Vidi poruku
    Protivila bih se da moja djeca dobivaju zadaće preko vikenda, osim ako se radi o nekim iznimnim projektima. U tom slučaju više bih voljela da je vikend uključen u rok.
    a kak bi se protivila?
    stvarno me zanima sto bi ucinila/rekla

moja melita ima uciteljicu koja daje puno zadace, na roditeljskom je bila posve jasna vezano uz ocjenjivanje i procjenu toga sto djeca mogu ili ne mogu te zakljucila da je uciteljica ona, a da smo mi roditelji i da je najbolje da svako od nas radi svoj posao
    meni se melitina uciteljica svidja, melita ponekad kuka nad kolicinom zadaca, ali vidim da je to DOBRO za nju... i stvarno ne znam kako bih se ja tocno mogla protiviti tome

zajecka avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2007

Početno

Mi smo u boravku ali učiteljica nas je zamolila da se složimo da ipak neku zadaću imaju svaki dan osim u boravku i za doma kako bi vikend bio slobodan. Ideja je više nego odlična. Te vikendom malo vježbamo.

Zdenka2 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2006

Početno

Protivila bih se vrlo jednostavno, izjasnila bih se. Otišla bih na razgovorom s učiteljem/učiteljicom i izložila svoje protivljenje. Iznijela bih ti na roditeljskom sastanku da se čuje mišljenje drugih roditelja i isto tako na Vijeću roditelja. Imam jako dobre odnose sa svim učiteljima moje djece i mislim da se mnogo toga može riješiti normalnim ljudskim razgovorom. Do sada smo u svemu odlučivali kao partneri: ne pokušavam biti učiteljica umjesto učiteljice, ali kao roditelj (i to bivši prosvjetar) nezaobilazni sam faktor u obrazovanju djece. Uostalom, kurikulum na mnogo mjesta govori o tom trokutu učenik - škola - roditelj.

U ovom konkretnom slučaju radi se o nametanju obaveza za slobodne dane, a to ne spada u nadležnost učitelja nego u nadležnost roditelja. Moja djeca većinu vikenda dosta toga rade za školu, sve ovo što je lijepo obrazložila školica. Još k tome kćeri subotom dolazi učiteljica koja s njom posebno radi, a sin ide na prvopričesnički vjeronauk. Tu je i sviranje, čitanje lektire i nadoknade propuštenog. No, osim vjeronauka, to nije obavezno i mi možemo odlučiti kako ćemo provesti naš vikend, na što imamo apsolutno pravo. Jednako kao što odrasli ljudi ne moraju raditi u slobodne dane, tako ne bi trebala ni djeca.

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Ja ću samo ponoviti ono što sam rekao - zadaću dajem za petak popodne/ponedjeljak ujutro, a kad će je učenici napisati nek odrede oni i njihovi roditelji. Ne može mi se predbaciti da sam djecu zaposlio subotu/nedjelju kad nikad nisam rekao djeci "to _morate_ napisati preko vikenda". Jasno je i meni da im treba odmor za vikend, ali organizacija njihova slobodna vremena/vremena za učenje zbilja nije u mojoj nadležnosti.

Što me podsjetilo na jednu majku koja mi je rekla jednom prilikom da njena kćer nikako ne može pisati zadaće jer svaki dan nakon škole ide prvo na balet, pa na flautu. Da, pohvalno je to. I treba poticati djecu na bavljenje nekim aktivnostima. A roditelj i učenik su tu da odrede prioritete.

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

a zasto je bitno da je dobiju u petak za ponedjeljak? zasto je ne mogu dobiti u ponedjeljak za petak?

Ancica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

aha, sad vidim da je dobiju i za petak i za ponedjeljak. (jel dobro kuzim?)

zasto je toliko vazno da je dobiju za ponedjeljak? odnosno zasto se mora pokriti cijeli tjedan razmisljanjem o zadaci?

moji klinci uvijek dobiju zadacu za do petka i sasvim pristojno svladavaju gradivo.

Mima avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2004

Početno

Ne, ne kužiš dobro. Yoseph daje zadaću petkom, a djeca ju mogu napraviti u petak popodne (ako imaju ujutro školu) ili u ponedjeljak ujutro (ako su u petak imali školu popodne). To je isto kao i svaki drugi dan u tjednu. Ja nemam dijete u školi, ali ne razumijem baš najbolje što znači zadaća preko vikenda. Duplo ili trostruko više zadaće nego obično ??

Datum pristupanja
    Jul 2009

Početno

Na žalost neki učitelji tako prakticiraju. poduplaju zadaću i u tome je problem.

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj školica prvotno napisa Vidi poruku
    Slažem se, mislim da tako treba biti. Zadaća za ovaj vikend od dvije strane matematike i 30 pitanja iz lektire plus zadaća ej i vj( na što se ne bunim jer ih imaju dva puta tjedno) je za mene puno previše. I da, lektiru je pročitala odavno,( nije kampanjac), al je zadatke dobila danas za ponedjeljak.Jesam učiteljica s 15 godina iskustva( pucajte po meni kolko hoćete), al mislim da ovo nije dobro, bar u nižim razredima OŠ. I nisam otvorila temu da blatim i ogovaram kolege, već me ponukala čista znatiželja kako je u drugim školama i razredima. Po meni vikend je vrijeme koje će đaci i roditelji iskoristit na način koji žele, bez nametanja obaveza i neizbježne nervoze koja ide uz to. Nekad će to biti i vrijeme kad će se čitat lektira, učit iz nekih drugih izvora i situacija, nadoknađivat propušteno ako je dijete bilo bolesno ( jer uz ovakve obaveze kad će to stić?), a nekad samo druženje s roditeljima, prijateljima ili braćom ( a zar i to nije korisno i hvalevrijedno provedeno vrijeme?) jer zbog ovakvog tempa života provodimo malo vremena zajedno. Plan i program OŠ je vrlo težak i zahtjevan i dat im malo predaha u tjednu mislim da treba.Jesam prosvjetar , al nisam rekla da niš ne radim za vikend( kao što reće jedan kolega). Ima vikenda kad ne dižem glavu sa knjige, priprema, testova, al ima vikenda koje si priuštim za obitelj. I nemojmo uspoređivat desetogodišnjaka s odraslim čovjekom. Zar zaista mislite da desetogodišnjaci( odnosno djeca o 6-10 godina- niži razredi) nemaju pravo odmorit se od škole bar jedan dan u tjednu?Na to ne mislim odmorit se od učenja jer učenje nije samo ono u školi. I da , danas je bila u školi plivanja, al svejedno sve to mora imat u ponedjeljak i još prepisat i nadoknadit ono što su ostali koji ne idu u školu plivanja danas radili.
    školice, mislim da naša učiteljica upravo ovako razmišlja i meni je to najdraži način

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj babyboys prvotno napisa Vidi poruku
    moje dijete nije u dvije godine školovanja nikad dobilo ocjenu manju od 5. čita od svoje pete godine, množi od predškolske. ali naša torba ne stoji netaknuta jer JA tako ne mogu, mene zanima što se i kako dešava i JA žalim da razvija naviku.
    preko tjedna mu dam mira jer uz boravak i 4 aktivnosti tamo, te tri puita tjedno treninge mi ne pada napamet tlačiti ga. zato vikendom , sa zadaćom ili bez nje, sat vremena posvetimo školi.

i mislim da tu nema ničeg lošeg.
    pa tko je rekao da tu ima išta loše?! ne znam kome se ti opravdavaš i od koga braniš?
    svatko od nas procjenjuje za svoje dijete.
    ja sam procijenila da se sedmogodišnjaci još uvijek trebaju puno igrati i da je 7,5 sati provedenih u školi od ponedjejka do petka - sasvim dovoljno.

zato je nisam upisala ni na kakve izvanškolske aktivnosti; moje mišljenje je da je prvi razred privikavanje na školu, kako njezino, tako i naše.
    ako smo isplanirali provesti vikend negdje... nema te torbe koja bi mi bila zanimljivija.

YosephK avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2008

Početno

Citiraj Mima prvotno napisa Vidi poruku
    Ne, ne kužiš dobro. Yoseph daje zadaću petkom, a djeca ju mogu napraviti u petak popodne (ako imaju ujutro školu) ili u ponedjeljak ujutro (ako su u petak imali školu popodne). To je isto kao i svaki drugi dan u tjednu.
    Ne, ne, ne kužiš dobro. Već sam prije napisao da zadaću petkom zadajem kad je škola ujutro. Sljedeći tjedan je škola popodne. Dakle, mogu birati hoće li rješiti zadaću u petak popodne (nakon škole) ili u ponedjeljak ujutro (prije škole) - to ostaje djetetu/roditeljima na izbor. Sigurno nisam nikom rekao "tu zadaću moraš rješiti u subotu!".

Kad je škola popodne, onda u petak ne zadajem zadaću. Zašto? Zato jer je idući tjedan škola ujutro. Tada ih lišim zadaće da ne bi bila situacija da su djeca vikendom pisala zadaću jer zbilja nemaju kad.

CUUuu avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

Ja sam učiteljica i učim prvaše. Mislim da količine domaćih zadaća pogrešno uspoređujete u stranicama - mislim da je realno uspoređivat ih u vremenu koje je potrebno da se zadaća napravi - između prvaša i drugaša je ogromna razlika, a s četvrtašima se to ne može ni uspoređivat. Općenito ne zadajem puno zadaće - pogotovo sad kad imam prvaše to je otprilike 15-20 minuta posla za brže učenike do max sat vremena za sporije. Često dajem zadatke za one koji žele više i uistinu to pišu samo djeca koja žele i ne pravimo famu u razredu oko toga tko je a tko nije "želio" više. Petkom je isto kao i ostalim danima, ne pravim razliku i nikad se niko ne buni oko toga. Ponekad, 1-2 puta mjesečno imamo dan bez zadaće - ali to uvijek bude unutar tjedna kao mala nagrada... Doduše u nas nema boravka pa djeca zadaću rade kući.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Evo samo za primjer - moj stariji je ovaj vikend imao za zadaću nacrtati s roditeljima obiteljsko stablo. To smo uredno odradili - sve skupa pol sata posla. Nakon toga je samostalno rovao po starim obiltejskim papirima i fotografijama, daklem to ne smatram ni zadaćom ni učenjem.

U nedjelju se u 9 navečer sjetio da ima neku pjesmicu iz njemačkog napamet. Isto je brzo savladao - pročitao 2-3 puta, jednom prepisao i gotovo.

Mlađi je imao samo učiti prirodu za test (i hrpu rupa u bilježnicama od nedovršenih zadaća iz boravka - već sam luda od toga, spremam se na ne znam koji po redu razgovor) tako da je pola subote opet proveo nad knjigom. Ozbiljno razmišljam da ga na godinu ne ostavljam u boravku. Potpuno su izvan kontrole, a popodne ne stignemo nadoknaditi propušteno jer imaju djeca drugih obaveza. Da bar donese bilježnice iz predmeta gdje ne dovrši zadaću... ali njemu se ne da, a učiteljica to ionako ne vidi.

Stranica 2 od 2 PrviPrvi 12

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •