Stranica 3 od 5 PrviPrvi 12345 PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 101 do 150 od 243

Tema: nema stolicu 9 dana

Osoblje foruma apricot avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ja samo podižem ovaj topic jer mi se čini jako korisnim.

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

evo nas opet...
    definitivno je bila rijec o homeopatiji. homeopatija rules!!! :D tjedan dana nakon onog kakanja smo opet masirali svaki dan s toplim uljem, ali nista. u subotu sam opet pocela s homeopatijom i desilo se nesto ne-vje-ro-jat-no! pokakao se SAM OD SEBE, U PELENU, SPONTANO! nisam mogla vjerovati kad sam otvorila pelenu!
    naravno, od tada nista. saga se nastavlja. al mozda je njemu ritam od tjedan dana ok, meni u svakom slucaju je, samo da znam da se bude pokakao nakon tih tjedan dana.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

felix, Orka kaka subotom.
    i tako već tri godine...

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

i nama je subota dan za kakanje :D

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ko sto rekoh, subota je dan za kakanje pa da izvijestim kako je bilo 8)
    u srijedu je imao jednu spontanu stolicu, al onak, ne puno. ali spontano, sto je super.
    primijetila sam ovih dana da je dosta nervozan, puno je prdio, izvijao se, a i trbuscic mu se zaoblio, pa sam skuzila da to mora nekako izbaciti van, a ocito ne moze. pomogla sam mu danas masazom, toplim oblozima, malo sam stavila i toplomjer (sasvim malo) i koja je to erupcija bila!! istovario je 3 i pol vrhom pune jednokratne pelene. :shock: kako mu je sad trbuscic mekan i mrsav trebala bih ga vagati prije i poslije takvog kakanja...
    ono sto mi se ne svidja je sto je jako plakao kad je sve skupa krenulo, kao da ga boli. nakon nekog vremena se smirio i kakao u miru, ali na pocetku muko moja... sto ga to moze boliti?? :? stolica je mekana i potpuno normalna, lagano klizi van.

Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

drage moje dojeće mame i forumašice savjetnice,
    ja sam jedna od dojećih sretnica koja ima preeeedivnu pedijatricu i patronažnu koje nikada nisu spomenule adaptirano!!
    ta moja ista pedijatrica kaže da dijete na prsima može imati stolicu u svim bojama duginog spektra i može je bit obilato i može je ne bit danima....................
    mislim da se ne treba puno brinuti nego UŽIVATI u dojenju.
    baš me zanima da li su kromanjonke u pečinama razmišljale dal im dijete kaka dovoljno, koje je boje, imaju li dovoljno mlijeka(?!?), hoće li prijeći na adaptirano, vjerojatno od dinosaura (he,he)...
    meni su klinci visili na sisi od 0-24!!!
    nikada mi nije palo napamet da se pitam ima li dovoljno mlijeka. to sam jednostavno prihvaćala kao takvo i s tugom sam gledala frendice koje daju klincima adaptirano svakih 4 sata bez obzira što im se dijete dere!!!
    i klinci su kakali u svim mogućim varijantama. danima ništa. pa danima ko da je netko otvorio pipu!!!!
    i nikada me to nije brinulo.
    užasno me žalosti što se svi nazovi problemi s dojenjem rješavaju adaptiranim mlijekom!!!!

čitajući ove postove o dojenju mene užasno smeta što toliko patronažnih i pedijatara preporuča mamama da prijeđu na adaptirano!!!!!!
    S T R A Š N O
    i radi tih nestručnih savjeta djeca im za cijeli život ostaju zakinuta za nešto najbolje što im se može dogoditi a to je majčino mlijeko!!!
    uživajte u cikanju i ne brigajte

I. 12.04.2003.
    P. 9.02.2005. (još uvijek na ciki)

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Pročitala sam cijeli topic i sve savjete. Mi smo stari 10 dana i i zadnja dva dana nemamo stolicu, a ovo je treći dan. 4 dana je bio nadohranjivan adaptiranim, a od onda smo isključivo na ciki. E sada....mene je jedino zabrinulo to što sam pročitala na ovom topicu da pravilo kako je normalno da se nema stolica po 3-4 dana vrijedi samo za bebe starije od 6 tjedana. Meni to patronažna nije spomenula. Jel to sada na kraju istina ili ne?

Felix avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

dorotea, javi se na sos telefon. nisam savjetnica, ali znam da se duze nekakanje tolerira tek nakon 6-8 tjedana. :/

inace moje dijete kaka skoro svaki dan :D bili smo ponovili kuru homeopatije, ovaj put malo jace, i od tada, da pokucam u drvo, nemamo nikakvih problema sa stolicom! :D

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj Felix prvotno napisa
    dorotea, javi se na sos telefon. nisam savjetnica, ali znam da se duze nekakanje tolerira tek nakon 6-8 tjedana. :/
    Ufff sada si me zabrinula :/ To ne piše tako ni u knjizi Moja prva godina ni u P. Leach i pedijatrica mi nije to tako rekla. Nitko ne spominje tih 6 tjedana jedino ovdje na Rodinom portalu. Možda ipak odem do pedijatrice

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

evo danas sam ga vagala na svojoj digitalnoj, ali prvo sam izvagala dva puta sebe pa njega uzela u ruke i sada je po tome na svojoj porođajnoj težini, a stari smo 11 dana. onda valjda uzrok nemanja stolice nije glad. :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

dorotea, ovo je, znači, 4. dan kako Patrik nije kakao?
    kako stojite s mokrenjem; koliko je popišanih pelena u 24 sata?
    napinje li se ili ti se čini smirenim?

zašto govorimo o tih 6-8 tjedana?
    zato što u tom periodu mlijeko ima laksativno djelovanje i potiče na izbacivanje stolice.
    jesi li ti pokušala jesti nešto što "otvara": pokušaj popiti sok od kruške ili marelice, kompot od suhih šljiva, donat Mg...

znam da je Petrik bio jedno vrijeme na adaptiranom, pa je moguće da mu se probavni trakt malo zbunio uslije dromjene prehrane.

Koliko podoja imate tijekom 24 sata i dojite li noću?

Odgovori mi na ova pitanja, pa ćemo vidjeti što ćemo dalje.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

da ovo je 4. dan kako ne kaka.

popiškena mu je svaka pelena, a ako nije onda se ispiški dok ga previjam. a sada nisam više brojala koliko ih ima, ali onaj minimum od 5-6 ima sigurno.

da zna se nekada napinjati i onda prdne. dosta je često prduckao, ali noćas mi se čini da je smanjio to prduckanje. masiram mu trbuščić od jučer po možda minutu kad ga skinem. jučer navečer sam počela sa tim otvarajućim stvarima. jest ću suhe šljive, pipti čaj od kamilice i bazge, te sok od marwlice i jabuke. jučer ni ja nisam imala stolicu.

patrik je od četvrtka isključivo na mom mlijeku.

e sada najteže pitanje. mi nemamo onih klasičnih 8 podoja ne možda 6, ali dugih po 2-3 sata sa pauzama mada ni to nije pavilo. evo sinoć od 20-10 sa pauzama, pa u 1 u noći i ne sjećam se koliko dugo, pa opet u 3, pa u 6-8 i 15 sa prekidima i evo od 9 pa još dojimo s prekidima. inače svaki dan mi nakn tog jutarnjeg dojenja odspava po 3-4 sata i onda opet dojenje pa malo duže spavanje. na nikakvog pravila nema i teško mi je zaisdta točno odgovoriti na ovo pitanje.

hvala ti unaprijed na odgovoru

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

čini se da dojiš na zahtjev, a čini se i da je on jako zahtjevan
    Kako ti se inače čini njegovo stanje, je li živahan, prati li vanjske podražaje.
    Kad ga uštipneš za podlakticu, kako koža reagira?

Vidjet ćemo kako će reagirati na dodatke u tvojoj prehrani, nadam se da će se isprazniti.
    Ako svejedno budeš zabrinuta, javi se pedijatru.
    Tvoja vaga možda i jest točna, ali sigurno nije jednako kalibrirana kao ona bolnička na kojoj je vagan pri porodu.

Kaže se da se beba treba vratiti na porođajnu težinu u 14 dana, ali nije ni to moratorij.

ajmo vidjeti hoće li se danas štogod promijeniti, a ti pošalji nekoga po Donat.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

je dojim na zahtjev i on zna biti prilično zahtjevan mada kažem bude tih 2-3 duža spavanja tijekom dana. zahtjeviji mi je noću.
    živahan? on samo spava i jede. čim se probudi traži ciku, a dogodi se i da je malo miran i gleda i pravi neke svoje face . kada ga kupamo i presvlačimo plače, a i ako sika malo kasni glasno protestira. nadam se da je ovo dovoljan odgovor jer stvarno s njim se jako malo možemo družiti u budnom mirnom stanju. Možda par minuta dnevno.

Kada da se javim pedijatru? Koliko još imam fore čekati? bojim se da mi ne savjetuje adaptirano, a bojim se i da nije gladan, no u to sumnjam pošto ipak spava. možda da mu se kakvo začepljenje crijeva ne dogodi. danas onda se kljukam laksativima pa kad da se onda javim ?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Kada ga uhvatim za podlakticu koža normalno reagira kao da ga i nisam uhvatila. Kao kad i sebe uhvatim

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

A možda i zato što ja od poroda nisam jela svježe voće ni povrće. :?

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ovako, probaj se danas nakrcavati svime što otvara (ne bih rekla da izostanak voća i povrća baš može imati tolikog utjecaja)... pa ćemo sutra vidjeti.
    i dogovoriti kako ćemo s pedijatrom...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ok hvala

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

nije kakio ali prducka i kada sam mu prilikom previjanja vlažnom gazom obrisala čmarčić ostalo je malo senfaste boje na gazici i to se događa svaki put. pedijatrica radi ujutro, a trebala bi mi i patronažna doći. ja bi rado do sutra još čekala no malo me vać strah. stomaćić mu nije tvrd kada ne plače bar se meni tako čini. noćas se malo i napinjao i stenjao, ali ja još ne mogu skužiti jel to bilo protestiranje zbog povratka u svoj krevetić pošto je tražio svoju ciku i bradavicu i gurao rukice u usta ili su ga mučila crijeva.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Citiraj dorotea24 prvotno napisa
    no malo me vać strah.
    nemoj ni ovo zanemariti; jako je važno i ono što ti osjećaš.

ako ćeš se sigurnije osjećati, odi kod pedijatrice, izvažite Patrika, razgovaraj s doc argumentirano.
    ona mora vidjeti kako imaš znanje i volju i ako ti slučajno savjetuje dohranu, reci joj da bi ti radije povećala produkciju (pa neka ti kaže kako ).

Znači, gledaš prirast od najniže težine koju je imao.
    I, ništa ne brini: otiđi i odmah nam javi kako je bilo.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

evo čekam patronažnu pa zovem pedijatricu danas ili sutra. neka ga ona još pregleda i opipa mu stomačić pa ako nije panika rađe bi mu dala vremena još 1 dan. hvala ti i javim

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Joj pa gdje mu piše najniža težina koju je imao? Imam porođajnu i otpusnu, ali on je u rodilištu dobivao na kilaži jer je bio na adaptiranom i na mom. porođajna mu je 3400, a otpusna 3340, no sjećam se da mu to nije najniža. Koliko bi sada trebao imati po tome?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

evo zvala pedijatricu i pričala sam sa sestrom. rekla mi je da mu sutra probam sa toplomjerom ili čajem od kamilice, a u subotu sa glicerinskim čepićem. valjda će od toga imati

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ako ćeš probati glicerinski čepić, za tako malu bebu trebalo bi biti dosta pola onog za djecu (prepolovi po duljini). Ako ne upali, za dva sata stavi i drugu polovicu (inače djeluje kroz 30-45 minuta).

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

evo zvala pedijatricu i pričala sam sa sestrom.
    A da ipak pitaš ped smije li tako maloj bebi glic. čepić? Svaka čast sestri, ali ja bih ipak pitala liječnika.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Rekla mi je sestra pola ujutro i pola navečer ako ne prodjeluje. Inače sestre po ordinacijama imaju točno određeno što smiju, a što ne smiju govoriti, tako da se toga ne bojim. Kada se radi o nečemu za što nemaju "dozvolu" reći onda daju doktora na telefon.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

ne znam koje je veće od ta dva zla...

mislim da i na čepiću piše kako se ne daje bebama do... 3 ili 6 mjeseci starosti. to je stvarno preagresivno.
    i, mislim da je pola opako previše.

kamilica će opet samo zeznuti probavu jer će to biti treća vrsta namirnice za dvtjednu bebu! pretpostavljam da ti je rekla da doooobro zasladiš, a znaš koja je katastrofa davati šećer bebama.
    bez šećera ionako nema laksativna svojstva - samo može isušiti sluznicu crijeva i želuca.

(sad ovo dalje pišem ne kao savjetnica nego kao mama: od svih zala, meni bi najmanje bilo to provociranje vrškom toplomjera).

što se težine tiče, onda se drži te od 3340 (a možemo pretpostaviti da je bio pao na cca 3100, ali nećemo nagađati)

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

a što da onda radim? znači toplomjer ako ne pomogne praktički sam bespomoćna

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ja bih svakako išla izvagati bebu.
    Moguće je da Patrik ima takav metabolizam i da mu je velika iskoristivost.

Ako se tebi čini da je sve u redu, vjerojatno je to.
    Ali, sad možemo samo nagađati.

Kad ga izvažemo, moći ćemo znati je li problem sa prirastom.

Pokušaj još češće nuditi dojku i nemoj je mijenjati unutar 2-3 sata.

Danas ti pedijatrica radi popodne, je li tako?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Ne zabunila sam se radi prijepodne, ali sumnjam da bi me sada primili jer mi je već sestra jučer rekla što da napravim, a inače im je uvijek stravična gužva. kako bi se još mogli izvagati? A što misliš da imam premalo mlijeka ili? On je skoro stalno na dojci. Malo sisa pa malo zaspe, pa malo duda i nudim mu tako jednu dojku unutar tih 2-3 sata, ali nekad mi se čini da više ništa nema u njoj. jučer je imao nekakav dan da mi je tako bio na ciki od 9-16 sa tim pauzama od nekoliko minuta i tek je onda odspavao 3 sata u komadu.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Ne mislim ja da ti imaš premalo mlijeka, ali nikada nije naodmet poraditi na povećanju produkcije u tim prvim tjednima, dok se ne uspostavi ravnoteža između ponude i potražnje.
    Naravno, ima mama iz kojih lipti mlijeko, pa onda radimo na smanjenju

Ne može tebe sestra odbiti, ti si mama koja ima bebu od 12 dana i koja je zabrinuta (mi smo išli na vaganje sa 11 dana, iz istoga razloga).
    Ne trebaš doktoricu, trebaš vagu.

I slobodno smiješ reći kako bi radije još malo pričekala sa njezinim metodama (ako joj baš ne bi rekla da su joj savjeti ).

Je li Patrik plačljiv, čini li ti se nezadovoljan?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja cijelo vrijeme radim na produkciji tako da mu dajem cikiti kada god poželi i koliko god želi. možda ima još koja metoda?

ne čini mi se nezadovoljan, plače, ali kada hoće ciku, a između ili spava ili sisa ili dremucka na siki i nekoliko minuta na dan nas mirno gleda i pravi nekakve face. jedino što stvarno puno provede na ciki.

iskreno strah me i same te vage jer ako pokaže da patrik ne napreduje kako bi trebalo to će mi još više ubiti moje ionako slabo samopouzdanje u dojenje,a stvarno mi je stalo da uspijem. možda sada zvučim smiješno

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

Naravno da ne zvučiš smiješno!
    Tvoje brige su normalne i realne, ali bi ti samopouzdanje trebalo biti veće jer stvarno radiš najbolje što možeš: nema bolje "metode" od dojenja na zahtjev, a ja vidim da si ti prava poklonica takvog načina.
    Samo nastavi tako.
    Činjenica jest da izbjegavamo prečesto vaganje upravo zbog razloga koje navodiš (ma, sve znaš ), ali sada bi možda trebalo.

Pokušaj s kompresijama:
    http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...D=111&Show=669

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

radim i kompresije po savjetima sa sos telefona čim vidim da mi malo zakrnja na ciki. ima velikih poboljšanja u smislu da sada i po 15-20 minuta mali aktivno guta na početku podoja, sa kraćim zastojima, ali prije to nije radio. drago mi je što nisam luda sa tim svojim samopouzdanjem, ali sada mi je najbitnije da dobijem nekakvu potvrdu da dobro radim i možda onda da tu vagu odgodim do ponedjeljka jer ako ja danas vidim nekakve niske dekagrame mislim da ću se lagano slomiti. već dva dana zaplačem povremeno i trudim se dizati si optimizam jer znam da to utječe na bebu i stvarno se jako trudim, ali na momente popustim. hvala ti puno što mi pomažeš

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

10 - 15 minuta aktivnog sisanja/gutanja je stvarno super!

i normalno je da plačeš, i da se brineš, i da mislilš kako nema kraja problemima...
    to ti je prvo dijete, tvoje prvo dojenje...

ja stvarno vjerujem da je sve u redu, ali ne bih čekala vikend kada nema nigdje nikoga.
    koliko god ti vaga sada može odmoći, svima nam može i pomoći da vidimo na čemu smo.
    odavde, bez ikakvih pokazatelja, možemo samo nagađati, a to nije pouzdano.
    najvažnije nam je Patrikovo zdravlje...

lijepo se ti spremi i odi na vaganje da vidimo gdje smo...

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Dorotea,

Ajmo sad ovako:

Ni slucajno mu nemoj davati caj, glicerinske cepice ili stimulirati toplomjerom!!! Nije tu problem sto on nije kakio pa se MORA pokakiti. Dojena djeca ne moraju. I ak je to njegov ritam, onda ga se MORA postivati, a ne narusavati mu crijevnu floru i unistavati rad crijeva kojekavim invanzivnim metodama.

Razlog tvoje zabrinutosti oko nedostatka pokakanih pelena je zbog toga sto nedostatak pokakanih pelena moze (a NE MORA) ukazivati na to da li dobro dobiva na kilazi.

Jedini nacin da otklonis svoje sumnje je da ga odes izvagati. Ja znam za slucajeve djece koji nisu kakali tih prvih 6 tj, a napredovali su vrlo dobro, mozda je to i vas slucaj, no da bi to znali, moras ga otici izvagati.

Po svemu sto radis se cini da radis jako dobro. Dalje od ovoga ne mozemo ici. Nema kakice, to nas brine. I da te to vise ne bi opterecivalo, i da bismo mi svi znali jel to ok sto on nema kakicu ili nije, MORAS ga otici izvagati.

I ako rezultati nisu onakvi kakve bi ti zeljela - s tim se moras (i svi mi) suociti. Bolje je da odmah znamo da stvari ne funkcioniraju kako treba, da se sve jos stigne popraviti, nego da se ceka i tko zna sta doceka.

Znam da te ne veseli to vaganje, ali jedino tako ces znati jel sve ok ili nije. Sto bi se reklo "bite the bullet" i odi to napravi. Kad budes vidjela rezultate, zovi nas ili pisi tu, pa cemo shodno tome znati sto dalje.

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Apricot, istovremeno

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

E sada dok sam se ja uspjela odvojiti od Patrika, odnosno dok sam ga previla, pa malo nosala i nahranila te vidjela ovaj post, završi mojoj doktorici smjena :/ nitko se više ne javlja. Ostaje mi onda da ga odem sutra u neku dežurnu izvagati ili da čekam ponedjeljak. U svakom slučaju važem ga. Jel imate još neku ideju kako da dođem do vage? Pomišljam na onu vagu za kolače. Valjda mi se oprašta što vas toliko davim jer sam super friška mama.

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

A što kaže tvoja digitalna, ima li pomaka od onog vaganja otprije dva dana?

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Citiraj apricot prvotno napisa
    A što kaže tvoja digitalna, ima li pomaka od onog vaganja otprije dva dana?
    ima. sada je po njoj 3500

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

eh da...sve mi se više i više grči jadnik. vjetrovi su mu smrdljivi. ja mislim da govanca ima, ali ih on ne može izbaciti

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

160 grama u 8 dana mi se čini ok, ali ne bih se pouzdala u tu kućnu vagu.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Neću se ni ja u nju pouzdati. Svejedno ako ne dobije stolicu u ponedjeljak ionako idem kod pedijatrice, a možda i ranije ako se bude jače grčio. Možda griješim no meni se on čini malkoc bucmastiji u licu.

Mayaa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2006

Početno

eh da...sve mi se više i više grči jadnik. vjetrovi su mu smrdljivi. ja mislim da govanca ima, ali ih on ne može izbaciti
    nema ti to veze. maji sam našla popodne na bodiju krepanog komarca pa je zahebavam da ga je prdcem ubila

čooovječe šta taj prdac zna ugrist za oči

Datum pristupanja
    Jan 2004

Početno

samo podižem i podsjećam doroteu da napiše što se događa...

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

Evo ništa se ne događa još. Patrik se grči kada treba prducnuti i vidim da ga boli pa se zna i probuditi zbog toga. Probala sam ipak malo sa toplomjerom i čajem od kamilice, ali nije uspjelo. Masiram ga, primičem koljena, jučer je popio 30ml i danas isto toliko čaja nakon podoja. Sutra idemo kod pedijatrice. MM misli da on nema što pokakati, a ja mislim da itekako samo ne može. Nemam ni ja baš stolice...svaki drugi dan ako to ima kakve veze. Inače mi se sve ostalo čini ok. Ovo je danas 8. dan i iako vidim da su neki i duže čekali meni ga je sada stvarno već jako žao

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Evo ništa se ne događa još. Patrik se grči kada treba prducnuti i vidim da ga boli pa se zna i probuditi zbog toga. Probala sam ipak malo sa toplomjerom i čajem od kamilice, ali nije uspjelo. Masiram ga, primičem koljena, jučer je popio 30ml i danas isto toliko čaja nakon podoja. Sutra idemo kod pedijatrice. MM misli da on nema što pokakati, a ja mislim da itekako samo ne može. Nemam ni ja baš stolice...svaki drugi dan ako to ima kakve veze. Inače mi se sve ostalo čini ok. Ovo je danas 8. dan i iako vidim da su neki i duže čekali meni ga je sada stvarno već jako žao
    Dorotea, cemu davanje caja?

Jos jednom cu ponoviti neke stvari:

Dojena djeca NE MORAJU kakiti niti svaki dan. Normalno je da ne kake i po 14 dana. To je NORMALNO.

U ovoj dobi, nedostatak kakice moze ukazivati na probleme s dobivanjem na kilazi. To nam je trenutni problem, sto to neznamo, a ne cinjenica da on ne kaki (sto moze biti cist OK).

Davanjem caja ne cinis mu nikakvu uslugu, a steta je moguca:

1. Zbog davanja bocice mozes mu zeznuti tehniku sisanja dojke
    2. Zbog davanja caja, dijete manje sisa, kalorije iz caja su prazne, ukoliko dijete dobiva malo na kilazi (ili je na granici) caj moze stvoriti zaista dosta problema
    3. Caj ispire zastitni sloj iz crijeva. Crijevna flora dojene djece je vrlo kisela (takva mora biti, te se onda onemogucuje razvoj losih bakterija i organizama koji uzrokuju bolesti). Caj smanjuje PH vrijednost, i ispire zastitni sloj koji u crijevima "pravi" mlijeko.

Dakle, od davanja caja NISTA dobra. Ukoliko Patrik dobro dobiva na kilazi, on ne mora kakiti i duze nego sto nije do sada kakio. Caj ce mu samo nanijeti stetu, a ako je on jednostavno takvo dijete koje ne kaki cesto, to se treba postivati i pustiti ga.

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

jeeeeeeeeee :D evo erupcija govanaca! zločesta mama opet malo gurnila toplomjer u guzu i govanca krenula! 20 minuta smo kakili i bilo je toga dooosta. zlatnožuta boja! :D dakle kod nas je očito bio problem u nekakvom zastoju, a ne u nemanju sadržaja.
    Anchie76 sve sam ja to pročitala i upućena sam u to, no ja sam mu samo dva puta dala čaja po 30 ml poslije podoja i onda ga opet stavila na ciku da slučajno ne zaboravi moju bradavicu. ja njega nisam mogla gledati kako se budi iz sna sav u grču, zacrveni se i onda jedva pusti vjetar. osjećala sa instinktivno da tu u crijevima ima nečega samo on to ne može izbaciti van. ma ne mogu ga nikako gledati kako ga boli i da znam kako mu mogu pomoći, ali ne želim zbog ovih razloga koje si navela. ja mu čaja sigurno više neću davati, ovo je bilo samo kao "lijek". ne bih mu ni toplomjer gurala u guzu da se on nije grčio i da se jadnik nije patio. znam da neka djeca imaju svakih nekoliko dana stolici i možda će takav i patrik biti, ali ovo nam je prvi puta i ja sam se uplašila, a on se isto napatio i nešto smo morali poduzeti.
    hvala puno i tebi i Apricot od

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

:D (čitam i napeto iščekujem danima)

anchie76 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

A kakav je plan sto se vaganja tice? Kad se idete vagati?

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •