Citiraj mamanatali prvotno napisa
Znam da je za dojenu djecu normalno da nemaju stolicu i po 10 dana, ali sam isto tako naišla i na informaciju da to NE VRIJEDI za mlađe od 6 tjedana, odnosno da bi tako mali bebači ipak trebali kakati svaki dan? Može li me netko prosvijetliti?
Gle, nemoguće je sve bebe staviti u iste okvire po broju stolica, mokrih pelena, namicanju težine... jer svaka je beba individua za sebe.

Istina je da (prosječno gledano) mlađi od otprilike 6 tjedana kakaju svaki dan i to po nekoliko puta.

Ako tvoja beba kaka rijeđe to može biti (ali i ne mora) znak da prima manje onog zadnjeg hranjivijeg mlijeka. Tada treba provjeriti napredak u težini. Ako je on u redu, beba dobro napreduje i općenito izgleda dobro onda je tvoja beba očito jedna od onih koje od početka kakaju manje nego ostale.
No, ako tvoja beba kaka rijeđe od prosjeka, a usput ustanoviš i da slabije napreduje u težini onda bi bilo dobro da nazoveš SOS telefon da s nekom od savjetnica malo proanaliziraš svoju praksu i navike dojenja i vidiš zašto se to događa.