apricot prvotno napisa
Lubica, kakav je bio Franov prirast u prva dva mjeseca?
Jesi li ga vagala sa navrsena tri mjeseca i kolikoje dobio
Ima li sada problema sa prihvaćanjem dojke (odbija li je) ili i dalje doji istim intenzitetom?
Ti sve super radis - najbolje sto mozes je da mu cicu dajes sto cesce - tako ces povecati produkciju mlijeka, ako je uopce u tome problem. Naime, kod dojenih beba je normalno da nemaju stolicu i po desetak dana. Muci li se Fran, ima li vjetrove? Svija li nozice prema trbuhu? Pokusaj mu lagano masirati trbuscic (ne nakon jela) i, za vrijeme presvlacenja, malo vjezbati (privlaci koljena trbuhu - da crijeva prorade). Cini mi se da je cepic mozda preagresivan za tromjesecnu bebu, ali mozes mu lagano gurnuti u guzu vrsak toplomjera - to uglavnom pomogne.
Jako bi pomoglo i da TI pojedes nesto sto "otvara": kompot od sljiva ili marelica, sok od kruske. Donat mg... bilo sto. to ce kroz tvoje mlijeko i malenome omeksati stolicu, ako je u tome problem.
Ako je pak problem sa odbijanjem cice 8sto je jako cesta pojava bas u toj dobi), pokusaj uciniti nesto kako mu nista ne bi odvracalo paznju: buduci da bebe u toj dobi pocinju otkrivati svijet svim osjetilima, malo zamraci sobu, prigusi agresivne zvukove, zamoli ukucane da budu tisi...
A moguce je i da je doslo do skoka u razvoju kada beba objektivno i trazi vise no sto mama moze proizvesti i rjesenje je upravo u tome o cemu i sama govoris - povecanje produkcije sto cescim podojima.
lubice, ja mislim da vam dobro ide, samo tako nastavite i, molim te, odgovori mi na ova gornja pitanja.