pala je odluka
V i ja idemo ovaj vikend
gunđalu se ne da
može malo savjeti
što da idemo, što da preskočim (imam fobiju da ću riknuti na onim vlakovima smrti)
ovo sam dobila od agencije
slažete li se za mišljenja o potencijalnom povraćanju?

PREZZEMOLOVA KUĆICA - Na visini od 25 m smjestio se dom malenog Prezzemola – maskote
Gardalanda. Ovo mjesto fantazije idelno je odredište za manju djecu. Veselo obojene sobe, ali i
samo stablo osobitu čar poprimaju kad padne mrak.

SPACE VERTIGO - Želite li isprobati izdržljivost i svoje krajnje granice, ovo nikako nemojte
propustiti! Niz toranj visok pedeset metara spustit ćete se do tla za tri sekunde! Dovoljno da vam
Gardaland ostane u vječnom sjećanju!

ESCAPE FROM ATLANTIS - Brod sa 20 putnika isplovljava u misteriozan svijet Atlantide te se
nakon početne istraživačke avanture penje na liticu visoku oko 10 m (dolazeći u gotovo okomit
položaj), odakle se strmoglavo spušta u bazen.

FLYING ISLAND - Poznatiji kao “Gardaland UFO”, impozantne je visine, a kada se nakon
pokretanja digne u zrak pruža pogled na čitav Gardaland, jezero Garda te okolicu. Idealan je za
fotografiranje, ali i za orijentaciju u parku.

BLUE TORNADO - Zaštitni znak Gardalanda i jedna od atrakcija namijenjena isključivo ljubiteljima
adrenalina! Radi se o najbržem toboganu u parku na kojem se juri preko 80km/h te se izvode
lupinzi i lažni sudari sa tlom.

MAMMUT - Ne dajte da vas zavara ova naočigled bezazlena atrakcija! Možda ćete već po redu
ispred nje zaključiti da je riječ o nečem posebnom, jer uistinu, ovaj “vlak smrti” doslovno će vas
ostaviti bez daha i ispuniti ogromnom količinom adrenalina!

TUNGA - Još jedna atrakcija koja vas u malenome čamcu niz mirnu rijeku vodi kroz sve čari
afričke divljine! Iako se radi o pomalo pasivnoj atrakciji, obiteljima s malom djecom poslužit će kao
izvrsna slikovnica uživo!

FANTASY KINGDOM - Na 11.000 m² prostire se dječje “kraljevstvo fantazije” – od životinja koje
pjevaju, šarenih aviončića što kruže unaokolo, dječje verzije ”Space vertiga” do vlakića koji će vas
odvesti u svijet igračaka.

GARDALAND SEA & LIFE AQUARIUM - Odmah do zabavnog parka nalazi se i ovaj podvodni
svijet u kojem ćete moći vidjeti brojna prekrasna stvorenja što žive u rijekama, jezerima i oceanima širom planeta.

DIVLJI ZAPAD - Uz kraljevstvo fantazije, egipatsku Dolinu kraljeva, orijentalno carstvo i vožnju
džunglom, djeci će možda najzanimljvije biti putovanje Divljim zapadom. Ovdje će barem na tren
moći postati poglavice, kauboji i slavni kočijaši!
SPECTACULAR 4D Adventure - zapravo “3D” kino, slično Time Voyagers, no po meni
lošije, ukoliko morate birati, obavezno uzmite Time Voyagers.

TIME VOYAGERS – još jedno “3D” kino, vrlo atraktivno, možda malo prestrašno za djecu
(jer sve izgleda prilično realno) jer će vas uz to djelatnici Gardalanda upozoriti da djeca
moraju biti tiho ili odsutna. Inače sama predstava je odlična, najbolji doživljaj kina. Jedan
od većih minusa je pričanje/govor na talijanskom jeziku tako da po pitanju toga nisam ništa
razumio.

KAFFEETASSEN – radi se o dječjoj vožnji u čašama kave, nakon Blue Tornada, vrlo
opuštajuća vožnja.

SEQUIA ADVENTURE – vrlo kratka vožnja gdje vas sprava okrene za 180 tako da visite
prema tlu, dobra priprema za Magic Mountain ili Blue Tornado.

MAGIC MOUNTAIN – uz Blue Tornado i Mammuta još jedna brza atrakcija, preporuka za
hrabrije, ~70km/h uz naglo završno kočenje (kao da žele da se isprovraćate na kraju
vožnje…)

TOP SPIN – sprava koja vas (i ostalih 20-ak ljudi) rotira u vis te okreće u sve moguće poze
uz nagle okrete, nije za one slabijeg želuca, nakon jednog puta vam je dosta. Definitivno
meni najslabije prisjela na želudac.

DELFIN - predstava – za mlane posjetitelje, ulaznica je 5 eura.

CORSARI - ulazite kroz trup gusarskoga broda u mračne hodnike te slijedi atraktivna
vožnja kroz špilje i jame (podzemlje), očekuje vas gusarsko podzemlje, način života
gusara i najvažnije atraktivne bitke.