Pregledala sam već postojeće teme, ali nisam našla odgovor na ono što me zanima.
Naime, mi nismo bili kod doktora i zato ne znam što je posrijedi, a voljela bih ga izbjeći ako ikako mogu
Zanima me što znači prozirnkasto-žućkasti iscjedak iz uha (dijete 18 mj). Je li to znak da je sigurno perforiran bubnjić? Treba li obvezno posjetiti doktora da vidi u kojem je stanju uho? Je li to siguran znak upale, pa bi trebao uzeti i antibiotik?
To sam primijetila samo jednu noć, bio je malo cendrav - nije ga jako boljelo, ali se često budio, nakon što je to iscurilo više se uopće nije žalio (plakao), temp je imao malo povišenu (oko 38 u guzi) 1-2 dana, sad već 2 dana nema. Nos mu je pun, čistimo "šmrkljomatom" na usisavač ujutro i navečer i tu bude svega, od žućkastog i obilnog, do potpuno prozirnog. Taj nos već dugo vuče, ali smo ga čišćenjem do sad držali pod kontrolom.
Nije mi za otić doktoru kad ne kuri i opće stanje mu je dobro, a opet mi nije ni za ne otići pogotovo zato jer je već jedanput imao perf. bubnjića (ne znam jel tog istog

) , ali tada je jako kurio i pio atb.
I naravno ne bih htjela da nam uvale atb bez veze - može li se tu uzeti kakav bris s obzirom da nije neka hića jer nema temp - i ukoliko je u nosu neka bakterija, znači li to da je i u uhu?