Pokazuje rezultate 1 do 36 od 36

Tema: Iscjedak iz uha - perforacija bubnjića?

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno Iscjedak iz uha - perforacija bubnjića?

Pregledala sam već postojeće teme, ali nisam našla odgovor na ono što me zanima.
    Naime, mi nismo bili kod doktora i zato ne znam što je posrijedi, a voljela bih ga izbjeći ako ikako mogu

Zanima me što znači prozirnkasto-žućkasti iscjedak iz uha (dijete 18 mj). Je li to znak da je sigurno perforiran bubnjić? Treba li obvezno posjetiti doktora da vidi u kojem je stanju uho? Je li to siguran znak upale, pa bi trebao uzeti i antibiotik?

To sam primijetila samo jednu noć, bio je malo cendrav - nije ga jako boljelo, ali se često budio, nakon što je to iscurilo više se uopće nije žalio (plakao), temp je imao malo povišenu (oko 38 u guzi) 1-2 dana, sad već 2 dana nema. Nos mu je pun, čistimo "šmrkljomatom" na usisavač ujutro i navečer i tu bude svega, od žućkastog i obilnog, do potpuno prozirnog. Taj nos već dugo vuče, ali smo ga čišćenjem do sad držali pod kontrolom.

Nije mi za otić doktoru kad ne kuri i opće stanje mu je dobro, a opet mi nije ni za ne otići pogotovo zato jer je već jedanput imao perf. bubnjića (ne znam jel tog istog ) , ali tada je jako kurio i pio atb.

I naravno ne bih htjela da nam uvale atb bez veze - može li se tu uzeti kakav bris s obzirom da nije neka hića jer nema temp - i ukoliko je u nosu neka bakterija, znači li to da je i u uhu?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

U većini slučajeva znači.... Ako je bakterija u grlu ili nosu, vrlo lako dospijeva i u uho putem Eustahijeve cijevi.

Ja se ne bih zezala pogotovo ako je u pitanju perforacija bubnjića. Nikad nisam iskusila tako nešto (ali jesam oštećenje bubnjića kod djeteta) i to nipošto nije stvar s kojom bi se čovjek zafrkavao...

NAZOVI pedijatra i pitaj smatra li takvo stanje razlogom za dolazak. Djetetov liječnik koji ga pozna i zna što je ranije bilo s uhom moći će procijeniti ...

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Zapravo pretpostavljam da će nam reći da dođemo i da će mu opet bez pretraga dati antibiotik (iako ne mogu reći da mu je do sada davala bez veze, ali zadnji put je recimo kurio još tjedan dana nakon uzimanja). Voljela bih se zato pripremiti i informirati da znam reagirati nekakvim brisom npr., a da baš ne ispadnem neka neuka koja bez veze komplicira
    Posljednje uređivanje od Stijena : 16.02.2010. at 12:55

Datum pristupanja
    Feb 2005

Početno

Ako sam dobro skužila, nije ti problem sam odlazak doktoru nego mogući antibiotik bez pokrića. Mi smo jednom bili u sličnoj situaciji: iscjedak iz uha, prehlada, možda perforacija... Nismo išli soc. pedici (da izbjegnemo natezanja oko antibiotika) nego privatnoj koja je rekla da "da, može se napraviti bris uha". Usput smo napravili i bris grla. Pedica nam je dala antibiotik za slučaj da brisevi pokažu da je potreban (nije bio). Koji tjedan kasnije išli smo otorincu koji je provjerio da bubnjić nije pretrpio oštećenje i da je uho ok. Usput, iscjedak je bio (kad sam ga primijetila) sasušeni bjelkasto-žućkasti trag na ulazu u zvukovod, kao mali kristalići.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj mendula prvotno napisa Vidi poruku
    Ako sam dobro skužila, nije ti problem sam odlazak doktoru nego mogući antibiotik bez pokrića. Mi smo jednom bili u sličnoj situaciji: iscjedak iz uha, prehlada, možda perforacija... Nismo išli soc. pedici (da izbjegnemo natezanja oko antibiotika) nego privatnoj koja je rekla da "da, može se napraviti bris uha". Usput smo napravili i bris grla. Pedica nam je dala antibiotik za slučaj da brisevi pokažu da je potreban (nije bio). Koji tjedan kasnije išli smo otorincu koji je provjerio da bubnjić nije pretrpio oštećenje i da je uho ok. Usput, iscjedak je bio (kad sam ga primijetila) sasušeni bjelkasto-žućkasti trag na ulazu u zvukovod, kao mali kristalići.
    pa, da, otprilike - nije problem otići ako treba, ali ne daje mi mu se atb, ako ne treba, a niti ne čeka mi se 2 sata uz rizik da navučemo nešto još gore, ako ne treba
    i kod nas su to ko žućkasti kristalići, a važno mi je znati da ne mora nužno biti niti bakterija, niti oštećenje bubnjića
    za bris uha nam je jednom rekao isto jedan privatnik, ali koliko znam socijalci ga ne rade ali u svakom slučaju mogu pitati

dorotea24 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2004

Početno

ja bih samo rekla da liječnik ne mora izričito uraditi krvnu sliku da bi vidio treba li ili ne atb. neke stvari se mogu vidjeti i običnim pregledom.
    isto mislim da se s tim baš i nije za zezati. sretno i da dijete što prije ozdravi!

Eci avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Kod nas je baš tako izgledalo kada je Vito imao perforaciju bubnjića. Nije se ni žalio da ga uho boli, samo je imao temp., bio je cendrav i budio se po noći. Mislila sam da je viroza. I nakon što je iscurilo bio je bolje ali smo odmah išli doktoru. I to se vidi na pregledu.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Ja ne bih riskirala kasnije smetnje sluha. Vjerujte mi - znam što govorim.... Vrag odnio jedan antibiotik, tu je puno šira stvar u igri...

Btw. trebate otići na otorino - hitnu ili kako god, za hitnu ne treba uputnica a za običan pregled treba. Možda se stvar može riješiti dugoročno (uklanjanjem treće mandule npr.), ne znam. Treba stručnjak to pogledati.

Marion avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Trazite da urade bris grla i nosa. Potpisujem Peterlin, s tim se nije zezati.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Curica mi je imala perforaciju bubnjića sa dvije godine, prvo se žalila na uho i imala laganu temperaturu, da bi temperatura pala i opće stanje se popravilo i kroz 2 dana joj je perforirao bubnjić, pedijatrica nas je hitno poslala otorincu, koji je napravio bris, očistio uho sa bornom kiselinom, pripisao antibiotik i produžio ga na čak 12 dana, pripisao nam kapanje borne za doma, na kontroli bubnjić zarastao, sluh u redu, uz preporuku da u slučaju bilo kakvih bolova u uhu odmah dođemo na ORL, jer se takvo nešto po njemu ne smije ponoviti da ne bi bilo oštećenja sluha, eto, tako da stvarno nije za zezati se, sretno!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Vezano za ovu temu zanima me kamo je najbolje otići na ORL pregled u Zagrebu?

Naime, nakon ponovne perforacije bubnjića (drugo uho) ped nas šalje na ORL pregled radi utvrđivanja prohodnosti zvukovoda (jesu li suženi ili ukošeni) i stanja treće mandule.
    preporučuje merkur ili rebro (ne znam jel to ide prema mjestu stanovanja ???), ali od drugih sam dobila preporuke za vinogradsku ili šalatu, pa me zanimaju iskustva i može li se na pregled s uputnicom doći u bilo koju bolnicu

je li ORL specijalist isti za odrasle i djecu? pretpostavljam da je, ali da ne tražim krivo

zanima me i kakav je taj pregled (ne znam točno naziv, ali nekakav skop je u pitanju) da znam pripremiti sebe i njega - u smislu koliko ga ljudi treba držati - jer baca se i kad mu i ped gleda uho

ima li tko iskustva s privatnim ORLima (preporuka?) i koje su cijene pregleda?

i što eventualno mogu očekivati ukoliko nalaz ne bude baš njabolji - kako se ta suženja tretiraju/liječe i ima li kakva dobna granica s obzirom da se radi o 20mj. djetetu

Osoblje foruma mamma san avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ja sam išla u vinogradsku i u njihovoj ambulanti sam vidjela i bebače.
    iskreno, jako sam zadovoljna sa njima, no mene je smetalo što su klinci u čekaonici sa cijelom hrpom drugih pacijenata.

najbolje ti je da nazoveš i odeš u bolnicu koja će ti prva primiti dijete. Ja se sa djetetovim sluhom nikad ne bih igrala.

Audrey avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

Već je bilo spominjano, za pregled uha ja bih ti preporučila Marna u Klaićevoj, a (također iz Klaićeve) spominjao se i Tolić. Mislim da se kod njih može doći i bez naručivanja, ono tipa dođeš rano ujutro i čekaš, samo nazovi prije Klaićevu da vidiš kojim danima rade. Mislim da se pisalo kako Marn radi i privatno. Također mislim da se na forumu pisalo kako na Šalati više nema ORL za djecu, e sad da li nema ambulante to ne znam, ali bolničkog odjela više nema.

Inače, ako iz uha curi GNOJ, radi se o upali srednjeg uha i taj gnoj ima specifičan rezak miris tako da se teško može pomiješati s nekim drugim iscjetkom (tko ga jednom omiriše više ga ne zaboravlja). Ako se u tako gnojno uho ukapa hidrogen, on jaaaako pjeni. Upala srednjeg uha boli k'o vrag, ne mora biti praćena visokom temperaturom (moj T. NIKADA nije imao temperaturu, a gnojnih upala imao je nekoliko) i kad pukne bubnjić i gnoj izađe van, djetetu u pravilu bude lakše. Uzastopne upale uha mogu oštetiti sluh, bilo privremeno radi zadržavanja tekućine u srednjem uhu bilo trajno, i tu se slažem s Peterlin, antibiotik je u tom slučaju daleko manje zlo. I također potpisujem, nos i uho su povezani, uho se čuva pravilnom higijenom nosa (već sam u nekoliko prilika napisala, nama je Marn rekao 'ne šprickati, ne kapati, nego NALITI fiziološku u nos, i ne dozvoliti da nos bude neprohodan ili zaštopan', jer manja je šteta od isušene sluznice nosa radi upotrebe kapi za nos nego radi upaljenog uha).

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

više nemam dilema oko odlaska doktoru - taj dio smo obavili - nekoliko puta, nažalost.
    Ovo sam stavila u nastavak teme čisto zato da ne otvaram novu, a i povezano je - tnx.
    i prošli i ovaj put je dobio atb i 3% hidrogen s obzirom da na perforirani bubnjić ne smije ništa drugo. niti jedanput taj hidrogen koji smo stavljali nije šuštao jer njemu taj gnoj iscuri i onda je gotovo. dok dođemo do doktora i dobijemo kapanje hidrogenom, uho je već skoro suho.moram priznati da nisam primijetila niti taj neki poseban miris, ali valjda zato jer nisam do sad obraćala pažnju.

Nos mu i zbog sklonosti bronhitisima održavamo stalno čistim koliko možemo, međutim ovaj put prije perforacije nije imao niti bilo kakvu povišenu temperaturu, niti pun nos, niti slijevanje iz nosa (što kod njega odmah ide na kašalj) - dakle izgledao je potpuno zdrav dok nismo primijetili iscjedak. Ped kaže da je sluznica nosa vjerojatno otečena pa iz nosa ništa ne curi (ne da nije žuto ili zeleno, nego nikakav sekret)

trenutačno mi nije toliko važno da taj pregled bude što prije jer još 5 dana mora popiti atb, a na ovaj pregled na koji nas je poslala ped se može tek kad uho bude zdravo i zacijeljeno (tako mi je rekla), tako da mi je trenutačno puno važnije da to bude na preporuku i kvalitetno. ipak eto u skoro 2 godine je upalu uha imao 2 ili 3 puta, pa nije takva strašna hića.

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
    Vezano za ovu temu zanima me kamo je najbolje otići na ORL pregled u Zagrebu?

Naime, nakon ponovne perforacije bubnjića (drugo uho) ped nas šalje na ORL pregled radi utvrđivanja prohodnosti zvukovoda (jesu li suženi ili ukošeni) i stanja treće mandule.
    preporučuje merkur ili rebro (ne znam jel to ide prema mjestu stanovanja ???), ali od drugih sam dobila preporuke za vinogradsku ili šalatu, pa me zanimaju iskustva i može li se na pregled s uputnicom doći u bilo koju bolnicu

je li ORL specijalist isti za odrasle i djecu? pretpostavljam da je, ali da ne tražim krivo

zanima me i kakav je taj pregled (ne znam točno naziv, ali nekakav skop je u pitanju) da znam pripremiti sebe i njega - u smislu koliko ga ljudi treba držati - jer baca se i kad mu i ped gleda uho

ima li tko iskustva s privatnim ORLima (preporuka?) i koje su cijene pregleda?

i što eventualno mogu očekivati ukoliko nalaz ne bude baš njabolji - kako se ta suženja tretiraju/liječe i ima li kakva dobna granica s obzirom da se radi o 20mj. djetetu
    Evo, ja imam iskustvo s Merkurom (tamo spadamo po mjestu stanovanja, uputila nas je pedijatrica). Moj sin je s nepune 3 godine išao na operaciju mandula. Tome su prethodile upale grla i problemi sa sluhom (duga priča, nebitno).

Daklem, i u Merkuru je zajednička ambulanta za djecu i odrasle i dugo se čeka (ali u pravilu uzimaju djecu mlađu od 2-3 godine unutra prije ostalih) ali ide to...

Mislim da je tako u većini bolnica osim specijaliziranih (Klaićeva). Mi smo hodočastili tamo dugo godina relativno često, upravo zbog suženja zvukovoda (morali ići na ispiranje uha svaka 2-3 mjeseca). Obavili smo tamo kompletnu obradu - orl pregled, timpanogram, audiometrija itd. Odradili smo i odgovarajuću terapiju jer je jedno uho bilo jako začepljeno zbog urođenog suženja zvukovoda: policeriranje, propuhivanje, ne znam ni ja što sve nismo radili.

Moje pohvale dr. Ivici Raku - stručan i vrstan (na prvi pogled nije baš ugodna osoba za razgovor, ali sve što je rekao bilo je točno i na mjestu). Moj stariji sin danas nema više nikakvih problema sa sluhom, ali upravo se spremam ponovno gore - mlađem izgleda smeta treća mandula...

Kako god bilo, i kad smo išli kod drugih liječnika (npr. na hitnu) u Merkuru je to uvijek bilo ok. I mm kaže da je ok (on ide isto tamo, kod dr. Fučkara). Nikad nas nisu razočarali, a gužve su kao i drugdje. Po tom pitanju bolje je organiziran samo Suvag gdje u 5 godina nikad nismo čekali dulje od 10 minuta. Bili smo i po privatnim ambulantama, ali na kraju vas ipak upute u bolnicu, tako da je to u našem slučaju bio uzaludan trud i trošak. Ne bih vjerovala, ali sama sam se uvjerila.

Na Rebru nismo nikad bili na orl, ali jesmo na drugim odjelima - isto su gužve i čeka se. ALI i osoblje i drugi pacijenti imaju sluha za obitelji s malom djecom. Problem je jedino ako je u čekaonici baš hrpa takvih malih, jer ne može svatko biti prvi...

Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Da ne otvaram novu temu, pa ću postaviti pitanje ovdje, jer vidim da na žalost imate puno iskustava s upalama uha.
    Maleni ima 10 mjeseci i već mjesecima ima tamni smeđi iscjedak iz oba uha. Bili smo na par kontrola kod pedijatrice i po njenom su uha bila ok. Prije mjesec i pol dana je dobio lagano povišenu temperaturu i dijagnosticirana mu je upala oba uha. Dobili smo kapi za uši i antibiotik. Dok sam mu kapala uha nije bilo više tog tamnog cerumena, ali nakon par dana se vratio. Na kontroli je pedijatrica rekla da su uši sad uredne, ali mene brine taj tamni cerumen. Da li bih ga trebala možda odvesti na pregled otorincu? Osim tog tamnog cerumen nema nekih drugih promjena u ponašanju.
    Hvala!

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

već 3 dana zovem ORL na Merkuru na ovaj broj telefona http://www.kb-merkur.hr/index.php?op...d=72&Itemid=66 u sva doba dana i nitko se tamo ne javlja
    Peterlin, jel imaš možda kakav drugi broj na koji se može naručiti?

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

već 3 dana zovem ORL na Merkuru na ovaj broj telefona http://www.kb-merkur.hr/index.php?op...d=72&Itemid=66 u sva doba dana i nitko se tamo ne javlja
    Peterlin, jel imaš možda kakav drugi broj na koji se može naručiti?
    Mi se nikad nismo naručivali. Evo, pregledala sam sve papire i nema tamo ni jednog drugog broja telefona. Ne znam ni da li se moguće naručiti. Nismo imali nikakvu vezu niti sam tamo ikoga poznavala. Po uputi pedijatra otišli smo ponedjeljkom oko 8 sati u ambulantu (liječnici su podijeljeni po danima, dr. Rak je radio ponedjeljkom - lista s rasporedom visi u toj čekaonici) i dali papire na šalter. Nakon toga - kampiranje od nekih sat vremena, kako kad, jer kroz istu ambulantu ulaze i pacijenti za bolničko liječenje. Nosili smo vodu, štapiće, slikovnice... sada nosimo mp3 i knjige... he he he... Znalo se dogoditi i da ne čekamo dulje od pola sata, ali to su iznimni slučajevi. Nisam bila gore od prošlog ljeta, pa ne znam da li se nešto promijenilo.

Evo kontakata koje sam našla na internetu - tu ima na kraju nekih brojeva telefona: http://www.kb-merkur.hr/index.php?vi...tent&Itemid=54

Možda da pitaš svog pedijatra imaju li oni kakav broj za koji mi obični smrtnici ne znamo. Kad je sin bio na operaciji, isto nismo zvali nego smo odlazili "na noge" pitati kako je dijete.

Trik koji je koristila susjeda (a i mi jednom, slučajno, kad se sinu nakon bazena jako začepilo uho) je otići na hitnu - popodne ili subotom, čak i bez uputnice.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

ni meni ped nije rekla da se moramo naručiti već samo da nakon ove infekcije odemo na ORL pregled (doduše nije mi rekla niti kome da odemo niti kada - samo merkur ili rebro)
    aaaaaaaaali, sestra kod ped me po toj uputnici pitala jesmo li se naručili, na što sam odovorila da smo tek sad saznali da trebamo na taj pregled i da nismo, pa mi je rekla da moramo jer da se na taj pregled dosta čeka - evo sad stvarno nemam pojma što mi je činiti - zato sam ipak mislila nazvati da se raspitam i ne dolazimo bez veze

radi se o pregledu nekakvim e-nešto-skopom ne sjećam se više, a na uputnici je našvrljano pa ne mogu točnio pročitati - možda to ima veze

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

zvala sam sad preko centrale pa su mi na šalteru rekli da dođemo bilo koje jutro do 11 i čekamo red

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

ni meni ped nije rekla da se moramo naručiti već samo da nakon ove infekcije odemo na ORL pregled (doduše nije mi rekla niti kome da odemo niti kada - samo merkur ili rebro)
    aaaaaaaaali, sestra kod ped me po toj uputnici pitala jesmo li se naručili, na što sam odovorila da smo tek sad saznali da trebamo na taj pregled i da nismo, pa mi je rekla da moramo jer da se na taj pregled dosta čeka - evo sad stvarno nemam pojma što mi je činiti - zato sam ipak mislila nazvati da se raspitam i ne dolazimo bez veze

radi se o pregledu nekakvim e-nešto-skopom ne sjećam se više, a na uputnici je našvrljano pa ne mogu točnio pročitati - možda to ima veze
    Endoskop? Mislim da je to...

Tanka cjevčica koja se gurne u nos. Mislim da je to rutinski pregled za utvrđivanje treće mandule (uff, zaboravila sam detalje, ipak je dosta godina prošlo).

Nema veze, kad dođete do otorinca, liječnik će i sam znati što mu je činiti. Tek ako ne vidi sve što treba na klasičan način, radit će endoskopiju. Idite bez frke...

Reći će ti DA LI treba endoskopija, da li će to napraviti odmah itd. Ako i budu, to je super. Mislim da je nama bilo brzo gotovo. Ide lakše ako je dijete mirno. Ne sjećam se više da li prije pošpricaju nos lokalnim anestetikom, a možda to čak i nije potrebno. Moj stariji nikada nije plakao pri takvim pregledima, kao ni pri ispiranjima uha, ali on je strpljivo dijete i nije mjerilo za većinu. On je plakao samo pri propuhivanju ušiju, ali i to smo izdržali za dobru svrhu. Držim fige da sve bude ok.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Ide lakše ako je dijete mirno. Ne sjećam se više da li prije pošpricaju nos lokalnim anestetikom, a možda to čak i nije potrebno. Moj stariji nikada nije plakao pri takvim pregledima, kao ni pri ispiranjima uha, ali on je strpljivo dijete i nije mjerilo za većinu. On je plakao samo pri propuhivanju ušiju, ali i to smo izdržali za dobru svrhu. Držim fige da sve bude ok.
    ja u bilo kojem slučaju mogu očekivati da ne bude miran i da će vrištati iz petnih žila. kod pedice, s obzirom da smo (pre)često tamo, počne već unaprijed, iz predostrožnosti vrištati čim uđemo u čekaonicu , ali nadam se da su ta vrištanja ipak traumatičnija meni nego njemu

u svakom slučaju - tnx

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Peterlin, btw. jel pazite da u uho ne dospije voda pri kupanju/pranju kose?
    meni to do sada nitko nije spominjao da bih trebala, a opet ko da sam negdje čula da se uho kod čestih upala, a pogotovo perforirani bubnjić ne bi smio močiti
    ...i kak to izvodite - jel dovoljno samo očistiti štapićem poslije kupanja ili nešto treba staviti u uho?
    Posljednje uređivanje od Stijena : 21.04.2010. at 15:10

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Pregledala sam već postojeće teme, ali nisam našla odgovor na ono što me zanima.
    Naime, mi nismo bili kod doktora i zato ne znam što je posrijedi, a voljela bih ga izbjeći ako ikako mogu

Zanima me što znači prozirnkasto-žućkasti iscjedak iz uha (dijete 18 mj). Je li to znak da je sigurno perforiran bubnjić? Treba li obvezno posjetiti doktora da vidi u kojem je stanju uho? Je li to siguran znak upale, pa bi trebao uzeti i antibiotik?

To sam primijetila samo jednu noć, bio je malo cendrav - nije ga jako boljelo, ali se često budio, nakon što je to iscurilo više se uopće nije žalio (plakao), temp je imao malo povišenu (oko 38 u guzi) 1-2 dana, sad već 2 dana nema. Nos mu je pun, čistimo "šmrkljomatom" na usisavač ujutro i navečer i tu bude svega, od žućkastog i obilnog, do potpuno prozirnog. Taj nos već dugo vuče, ali smo ga čišćenjem do sad držali pod kontrolom.

Nije mi za otić doktoru kad ne kuri i opće stanje mu je dobro, a opet mi nije ni za ne otići pogotovo zato jer je već jedanput imao perf. bubnjića (ne znam jel tog istog ) , ali tada je jako kurio i pio atb.

I naravno ne bih htjela da nam uvale atb bez veze - može li se tu uzeti kakav bris s obzirom da nije neka hića jer nema temp - i ukoliko je u nosu neka bakterija, znači li to da je i u uhu?
    Mi upravo odgulili upalu uha s temperaturom i antibiotikom i nakon 5 dana terapije joj je procurilo uho na sličan način (stalno je curilo, nikad kraja, bez mirisa). Otorinac je rekao da je upala gotova pa antibiotik možemo prestat uzimat ali nam za ovo mora dati kapi za uho (antibiotske) a ni sam nije znao kako i zašto se taj sekret javio.
    Ja bih na tvom mjesto obavezno otišla doktoru. Bris uha se uvijek može napraviti, ako oni ne ponude, ti pristojno sugeriraj.

Datum pristupanja
    Jun 2008

Početno

Stijena, ja odgovorila na tvoj prvi post, sad vidim da je to bilo prije 2 mjeseca.... ignoriraj.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mrvna, tnx
    nema veze - sva iskustva su nam dobrodošla s obzirom da kod nas stalno nešto novo

mi sutra kampiramo kod ORL-a, pa se nadam da ćemo biti nešto pametniji

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Mi smo na kraju završili na hitnoj ORL na Rebru - da sad ne prepričavam - duga priča, uglavnom utvrdilo se da mora ići na vađenje treće mandule, ali bi na rebru predugo čekali (mora što prije jer sa svakom mu je preforacijom sve veća šansa za oštećenje bubnjića jer sve teže zarasta), pa su nas uputili u merkur ili vinogradsku.

ima li netko iskustva s operacijom mandula u tim bolnicama jer jako mi je bitno da izabrerem onu u kojoj imam mogućnost biti s njim, bar taj jedan dan koliko su mi rekli da bi hospitalizacija trebala trajati

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Moj sin mlađi je naručen za operaciju sve tri mandule u Merkuru sredinom lipnja. Uskoro će navršiti 9 godina. Vjerojatno će ostati samo jednu noć.

Stariji je isto tamo operiran 2003. u dobi od 3 godine. Nismo bili s njim, a dijete je bez problema provelo 2 noći u bolnici. U to vrijeme nije bilo ni mogućnosti ni mjesta da bilo tko ostane s njim, ali osoblje se pokazalo brižnim i ok. Sad je odjel preuređen, ali moj devetogodišnjak kaže da on može i sam. Da li se u drugim bolnicama može biti uz djecu i kako, zaista ne znam.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Peterlin, sad baš čitam na drugom topicu postove iz prošle godine da u merkuru postoji apartmanski smještaj i mogućnost ostanka s djetetom, a u vinogradskoj samo ako inzistiraš i to na drugom odjelu što me iskreno čudi jer vinogradska ima titulu "prijatelj djece" koliko mi je poznato, ali valjda nema mjesta na pedijatriji

po tome ćemo vjerojatno u merkur

Peterlin avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2008

Početno

Peterlin, sad baš čitam na drugom topicu postove iz prošle godine da u merkuru postoji apartmanski smještaj i mogućnost ostanka s djetetom, a u vinogradskoj samo ako inzistiraš i to na drugom odjelu što me iskreno čudi jer vinogradska ima titulu "prijatelj djece" koliko mi je poznato, ali valjda nema mjesta na pedijatriji

po tome ćemo vjerojatno u merkur
    Na Merkuru je taj odjel prekrasno obnovljen. Nisam pitala za apartman, jer moje dijete je već veće i sam je rekao da može prespavati tu jednu noć. Apartman je teško dobiti, velike su gužve. Teško je dobiti i mjesto za operaciju - nama je rečeno da ćemo čekati neka 2 tjedna, a ispalo je da smo čekali 6 tjedana. Taman dobro, završit će školska godina.

S druge strane (ono što je meni čak i važnije) imam potpuno povjerenje u stručnu ekipu s ORL Merkur. Jako su nam puno pomogli oko starijega - i liječnici i sestre, pa vjerujem da će i sada biti tako.

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Citiraj Peterlin prvotno napisa Vidi poruku
    Apartman je teško dobiti, velike su gužve. Teško je dobiti i mjesto za operaciju - nama je rečeno da ćemo čekati neka 2 tjedna, a ispalo je da smo čekali 6 tjedana. Taman dobro, završit će školska godina.
    da, ovako su i nama rekli da možemo dobiti termin za 2-3 tjedna, ali ja sam odmah to sebi preračunala u bar duplo kako to kod nas ide, a što je opet bolje od 2-3 mjeseca na rebru.
    a i nama paše jer baš ćemo se vratiti s mora, a kažu da je prije operacije dobro otići na morski zrak, a i nadam se da s obzirom na ljeto i more neće biti pod nekakvom infekcijom.
    ako je to stvarno samo jedan dan kako su nam rekli, ni meni ne bi trebao apartman, ali ako se nešto zakomplicira onda bih voljela ostati s njim preko noći jer ipak još jako mali, za starijeg vjerojatno isto ne bih inzistirala ako baš ne može.

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

malo podizem temu
    prije tjedan dana je moja M.bila na operaciji treceg k.,i uradena je miringotomija lj.uha jel je imala problem sa sluhom,ali samo zarezivanjem bubnjica bez ugradnje cjevcica.
    jednu vecer ju je probudila bol u uhu i sutradan je pocelo curiti to uho + temp od 38,temperature vise kao ni bolova nema ali to jos uvijek curi.na kontrolu moramo u pon. ali mi je to malo dugo cekati jel imam filing da ona sad slabije cuje nego prije i totalno sam u panici a i to jos uvijek curi.sve si misli da cemo sutra na merkur,ali ako ima ko slicno iskusto da mi kaze jel sam sva u panici ne znam sta se desava.hvala

kinder avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

Očito je došlo do infekcije uha, obavezno odi na pregled prije kontrole

Stijena avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2006

Početno

Rency svakako se javi u merkur, oni će najbolje znati, pogotovo ako ti nisu rekli da bi to trebalo biti normalno
    iako koliko je meni poznato (a nije baš dobro) te cjevčice i služe upravo zato da se iz bubnjišta očisti nakupljeni gnoj

Rency avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2005

Početno

evo bili smo jurtros i sve je to sad ok i normalno,m.nisu ugradili cjevcice nego se samo zarezao bubnjic . opet kontrola za 5 dana ,kaze da treba pratit.ali bar mi je sad lakse da se nes nebi skompliciralo...

Datum pristupanja
    Mar 2013

Početno

evo podizem temu,primjetila sam prije 2 dana iscjedak iz uha (beba ima 5 mjeseci) i jucer smo otisli ko ped. i ona kaze upala uha i dala nam je antibiotike.mene zanima da li je to 100% perforacia bubnjica jer ona nis nije rekla,da li trebamo trazit uputnicu za otorinica i postoje li sanse za komplikacije? da stvar bude gora,U nece da popije antibiotik.i spricom smo probali i cepljenje nos i u dudicu od bocice...i nis.pljune.pa me doatno strah da se upala nece smirit...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •