Citiraj Stijena prvotno napisa Vidi poruku
Vezano za ovu temu zanima me kamo je najbolje otići na ORL pregled u Zagrebu?

Naime, nakon ponovne perforacije bubnjića (drugo uho) ped nas šalje na ORL pregled radi utvrđivanja prohodnosti zvukovoda (jesu li suženi ili ukošeni) i stanja treće mandule.
preporučuje merkur ili rebro (ne znam jel to ide prema mjestu stanovanja ???), ali od drugih sam dobila preporuke za vinogradsku ili šalatu, pa me zanimaju iskustva i može li se na pregled s uputnicom doći u bilo koju bolnicu

je li ORL specijalist isti za odrasle i djecu? pretpostavljam da je, ali da ne tražim krivo

zanima me i kakav je taj pregled (ne znam točno naziv, ali nekakav skop je u pitanju) da znam pripremiti sebe i njega - u smislu koliko ga ljudi treba držati - jer baca se i kad mu i ped gleda uho

ima li tko iskustva s privatnim ORLima (preporuka?) i koje su cijene pregleda?

i što eventualno mogu očekivati ukoliko nalaz ne bude baš njabolji - kako se ta suženja tretiraju/liječe i ima li kakva dobna granica s obzirom da se radi o 20mj. djetetu
Evo, ja imam iskustvo s Merkurom (tamo spadamo po mjestu stanovanja, uputila nas je pedijatrica). Moj sin je s nepune 3 godine išao na operaciju mandula. Tome su prethodile upale grla i problemi sa sluhom (duga priča, nebitno).

Daklem, i u Merkuru je zajednička ambulanta za djecu i odrasle i dugo se čeka (ali u pravilu uzimaju djecu mlađu od 2-3 godine unutra prije ostalih) ali ide to...

Mislim da je tako u većini bolnica osim specijaliziranih (Klaićeva). Mi smo hodočastili tamo dugo godina relativno često, upravo zbog suženja zvukovoda (morali ići na ispiranje uha svaka 2-3 mjeseca). Obavili smo tamo kompletnu obradu - orl pregled, timpanogram, audiometrija itd. Odradili smo i odgovarajuću terapiju jer je jedno uho bilo jako začepljeno zbog urođenog suženja zvukovoda: policeriranje, propuhivanje, ne znam ni ja što sve nismo radili.

Moje pohvale dr. Ivici Raku - stručan i vrstan (na prvi pogled nije baš ugodna osoba za razgovor, ali sve što je rekao bilo je točno i na mjestu). Moj stariji sin danas nema više nikakvih problema sa sluhom, ali upravo se spremam ponovno gore - mlađem izgleda smeta treća mandula...

Kako god bilo, i kad smo išli kod drugih liječnika (npr. na hitnu) u Merkuru je to uvijek bilo ok. I mm kaže da je ok (on ide isto tamo, kod dr. Fučkara). Nikad nas nisu razočarali, a gužve su kao i drugdje. Po tom pitanju bolje je organiziran samo Suvag gdje u 5 godina nikad nismo čekali dulje od 10 minuta. Bili smo i po privatnim ambulantama, ali na kraju vas ipak upute u bolnicu, tako da je to u našem slučaju bio uzaludan trud i trošak. Ne bih vjerovala, ali sama sam se uvjerila.

Na Rebru nismo nikad bili na orl, ali jesmo na drugim odjelima - isto su gužve i čeka se. ALI i osoblje i drugi pacijenti imaju sluha za obitelji s malom djecom. Problem je jedino ako je u čekaonici baš hrpa takvih malih, jer ne može svatko biti prvi...

Sretno!